Cześć wszystkim.
Wymieniam przednią szybę w mojej Delcie II. Dla ciekawości powiem, że w GDyni jest firma sprzedająca i montująca szyby równeiż do Lanci, przednia biała z montażem kosztuje 28 , przyciemniana 300 a przyciemniana z zielonym, paskiem 320 zł.
Ale nie o tym. W związku z wymieną szyby chcę tez wymienić wycieraczki.
Muszę całę ramie wycieraczek wymieniać czy tylko piórka i jak to się robi.
Pozdrawiam
Delta II - jak wymienić wycieraczki
wycieraczki
Ja wymieniam same gumy. Bo jak chcesz wymienic cąłosc to musisz kupic całe ramie. w tym momencie mam załozone gumy z wycieraczek z nowego multivana . Sa idealne jakby Cie to interesowało
Lancia Delta 1.6 16v HPE & Lancia Y 1.2 16V
Białe Turbo z czarną maską i mooocnym sercem:)
Białe Turbo z czarną maską i mooocnym sercem:)
wymiana wycieraczek
Zeby wymienić wycieraczki w delcie II nei trzeba całego ramienia kupowac ?? wystarczy kupic albo gumki, albo kompletną wycieraczke z kawałkiem metalowej konstrukcji, zdjac starą z ramienai i wsadzić nowa
Była
Lancia Delta II '94 1.8 - R.I.P. 17.05.11
Jest
Lancia Lybra LX 1,9 JTD '01
Phedra 2.0 JTD '04
Musa 1.9jtd '07
Lancia Delta II '94 1.8 - R.I.P. 17.05.11
Jest
Lancia Lybra LX 1,9 JTD '01
Phedra 2.0 JTD '04
Musa 1.9jtd '07
wymiana wycieraczek
Zdejmuje sie samo pióro z ramienia i idzie z nim do sklepu zakupić nowe (nigdy nie pamietam jakie są długości wiec biore ze sobą zwłaszcza ze są rózne keirowcy i pasazera)"Snooki" pisze:Zeby wymienić wycieraczki w delcie II nei trzeba całego ramienia kupowac ?? wystarczy kupic albo gumki, albo kompletną wycieraczke z kawałkiem metalowej konstrukcji, zdjac starą z ramienai i wsadzić nowa
Pozdrawiam - Macio
Dedra 1.8 SW (i jeszcze pare innych pojazdów niekoniecznie na chodzie)
Dedra 1.8 SW (i jeszcze pare innych pojazdów niekoniecznie na chodzie)
wymiana wycieraczek
A u mnie na dedrze sa jakies dziwne wycieraczki, mozna tylko zamienic gumke. Ale mam zlamane mocowanie tej gumki, to mi zle wyciera. A zeby dobrze wycieralyby musze zmienic cale ramie
. Ktore kosztuje w Litwie u oficialnego dealera okolo 300zl. Wiec planuje, wymienic ramie na ramie, ze starszej dedry, gdzie mozna mieniac wszystko bez wiekszego problemu 

Teraz: Lancia Delta 1.9 TwinTurbo
Wczesniej: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06 / Lancia Thesis 2.4 JTD 03 / Alfa Romeo 166 2.4 JTD 02 / Lancia Thema 2.5 Turbo DS LS 94 /Fiat Brava 1.8 16V ELX / Lancia Lybra SW 2.4jtd 01 / Lancia Dedra SW 1.9tds LS 98 / Lancia Kappa 2.4tds 96 / Lancia Dedra 1.9tds 96 / Alfa Romeo 75 2.0TS 90
Wczesniej: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06 / Lancia Thesis 2.4 JTD 03 / Alfa Romeo 166 2.4 JTD 02 / Lancia Thema 2.5 Turbo DS LS 94 /Fiat Brava 1.8 16V ELX / Lancia Lybra SW 2.4jtd 01 / Lancia Dedra SW 1.9tds LS 98 / Lancia Kappa 2.4tds 96 / Lancia Dedra 1.9tds 96 / Alfa Romeo 75 2.0TS 90