Lybra - oświetlenie drzwi i kabiny
Ostatnio umarło oświetlenie progu i na słupku lewego tyłu. w lewym przodzie zaczyna się dziać podobnie.
Ktoś się orientuje gdzie szukać przyczyny?
Ktoś się orientuje gdzie szukać przyczyny?
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
1. Żarówki
2. połączenia (kabelki), szczególnie na złączkach.

2. połączenia (kabelki), szczególnie na złączkach.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

żarówki i kabelki sprawdzałem niestety bez efektu.
poproszę o następne sugestie.
może to tzw. mikrowyłączniki które sa w zamkach i sygnalizują otwarcie drzwi? gdzieś na forum było jak je sie naprawia , z tego co pamiętam to trzeba rozcinać zamek"dudekken" pisze:żarówki i kabelki sprawdzałem niestety bez efektu.

jest dokładna instrukcja gdzieś na forum poszukaj, uprzedzam że jest z tym "trochę" zabawy
Była Kappa 2,4 jtd
jest Audi A6 C5 2.5TDI / ale spoko docelowo THESIS powrót musi być
jest Audi A6 C5 2.5TDI / ale spoko docelowo THESIS powrót musi być
- Artur G.
- Klubowicz
- Imię: Artur
- Kontakt:
tak jest na forum wspaniale opisane krok po kroku przez naszego łównego elektryka... tez mam choinke i musze sie za to wziąć któregoś pieknego dnia
pozdrawiam
Artur, Kappa 2.0 96
pozdrawiam
Artur, Kappa 2.0 96
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
Znalazłem temacik o naprawie mikrowyłączników w zamku. jutro pogrzebie i zabacze jaki to da efekt
Mam podobny prblem - w tylnym slupku z jednej strony nie zapala sie swiatlo po otwarciu drzwi. Zastanawia mnie tylko fakt ze komputer prawidlowo rozpoznaje stan otwarcia tych samych drzwi. Czy to tez beda te wylaczniki czy jakies zlacza? Jak sie dostac ewentualnie do tych zlacz?"Boorek" pisze:może to tzw. mikrowyłączniki które sa w zamkach i sygnalizują otwarcie drzwi? gdzieś na forum było jak je sie naprawia , z tego co pamiętam to trzeba rozcinać zamek"dudekken" pisze:żarówki i kabelki sprawdzałem niestety bez efektu.
Swiatlo jak zapale recznie to sie swieci...
Kappa JTD
Tipo 1.9TD
Tipo 1.9TD
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Poczytaj wcześniej podane tematy. Od sygnalizacji i od światła to dwa różne mikrowyłączniki."hamberg" pisze:Mam podobny prblem - w tylnym slupku z jednej strony nie zapala sie swiatlo po otwarciu drzwi. Zastanawia mnie tylko fakt ze komputer prawidlowo rozpoznaje stan otwarcia tych samych drzwi. Czy to tez beda te wylaczniki czy jakies zlacza? Jak sie dostac ewentualnie do tych zlacz?"Boorek" pisze:może to tzw. mikrowyłączniki które sa w zamkach i sygnalizują otwarcie drzwi? gdzieś na forum było jak je sie naprawia , z tego co pamiętam to trzeba rozcinać zamek"dudekken" pisze:żarówki i kabelki sprawdzałem niestety bez efektu.
Swiatlo jak zapale recznie to sie swieci...
Jeszcze jedno pytanie - podswietlenie progu (lampka na dole drzwi) ktory mikrowylacznik uruchamia - ten sam co podswietlenie slupka z tylu? Bo jak otwieram drzwi to podswietlenia slupka nie ma a podswietlenie drzwi jest..."prezesjm" pisze: Poczytaj wcześniej podane tematy. Od sygnalizacji i od światła to dwa różne mikrowyłączniki.
Kappa JTD
Tipo 1.9TD
Tipo 1.9TD
kappa - problemy z oswietleniem progu i naroznika lewy tył
widze ze moj przypade ejst nei pierwszy prosze was pomozcie mi rozwiazac ten problem komputer rozpoznaje otwrte drzwi , centralny dziala to jak ten czujnik znalesc i naprawic= czy to ejst wykonalne
AnTeK