KAPPA - jaki kolor szyb ??? - bedę przyciemniał :)
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
zamierzam przyciemnić szyby w Lancii - zastanawiam się nad paroma opcjami - w sumie to mam 2 w głowie ale pozwolę sobie zapodać ankietę jak wg WAS najlepiej wyglądałaby moja Kappa 

Wedlug mnie najbardziej bedzie pasowala jasno czarna folia
Praktycznie do kazdego koloru samochodu
Ja u siebie mam przyciemnione najjasniejsza czarna folia caly samoochod (oczywiscie bez przedniej) i jest calkiem niezle
duzo zalezy w jakim kolorze masz srodek (czy jasny czy ciemny)
Praktycznie do kazdego koloru samochodu

Ja u siebie mam przyciemnione najjasniejsza czarna folia caly samoochod (oczywiscie bez przedniej) i jest calkiem niezle
duzo zalezy w jakim kolorze masz srodek (czy jasny czy ciemny)

- Duch-Dziadka
- Klubowicz
hmmm...
...moim zdaniem powinienes sobie odpuscic folie chromowane z bardzo prostych powodow kiepsko to bedzie pasowaco do ciemnego auta...w domu mam auto z takimi foliami ale Van jest srebrny, natomiast jak chcialem przyciemnic w Mazdzie (kolor ciemna zielen wchodzaca w czern) to wogle to nie pasowalo bo robilismy przymiarki, zreszta robili mi to w firmie gdzie kobieta jest plastyczka i ma bardziej rozwiniety zmysl doboru kolorow...
...jesli chodzi o ciemne folie to pozostawiam juz Tobie...ja mialem w Mazdzie ciemna czern foli i generalnie fura wygladala w srodku jak trumienka ale mi sie to podobalo...jak zrobisz juz przyciemnanie licze na fotki bo i moze ja pomysle znowusz o czyms takim...mam duze znizki w zaprzyjaznionej firmie trudniacej sie tym...

...jesli chodzi o ciemne folie to pozostawiam juz Tobie...ja mialem w Mazdzie ciemna czern foli i generalnie fura wygladala w srodku jak trumienka ale mi sie to podobalo...jak zrobisz juz przyciemnanie licze na fotki bo i moze ja pomysle znowusz o czyms takim...mam duze znizki w zaprzyjaznionej firmie trudniacej sie tym...

Giulietta Veloce 2016r
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
po pierwsze będę to robił sam - mam zasadę - jak chcesz coś zrobić to zrób to sam albo wcale
dotyczy oczywiście spraw bez fachowej wiedzy mechanicznej itp.
co do koloru to myslałem o chromie - przy czarnym aucie ładnie by kontrastowało i pasowało by do obwolut okien
drugi zamysł to delikatny czarny - tylko czy auto nie wyjdzie jak trumna
muszę jeszcze się z tym przespać - za tydzień w weekend chyba zrobię tylne szyby a w następny przednie
jak zrobię foto gwarantowane

co do koloru to myslałem o chromie - przy czarnym aucie ładnie by kontrastowało i pasowało by do obwolut okien
drugi zamysł to delikatny czarny - tylko czy auto nie wyjdzie jak trumna

muszę jeszcze się z tym przespać - za tydzień w weekend chyba zrobię tylne szyby a w następny przednie
jak zrobię foto gwarantowane

Ja mam w swojej oryginalnie przyciemnione na niebiesko(jasno)
wg mnie ladnie wyglada tak: caly tyl ciemna czarna folia, a przod bardzo jasna czarna... aha, tylnia szybe wcale nie tak prosto sie "foliuje", ale znajac Twoja zacietosc i cierpliwosc (felgi) z pewnoscia sobie poradzisz
zycze powodzenia i czekam na fotki
pozdrawiam

pozdrawiam
- Duch-Dziadka
- Klubowicz
hmmm...
...nie wyjdzie Ci trumna przy jasnym czarnym...ja mam w Vanie chrom lekko przeswitujacy i w srodku jest naprawde bardzo jasno...jak bys chcial moge machnac fotke to CI pokaze jak to wyglada u mnie na srebrnym aucie i jaki mniej wiecej mam kolor folii...
...co do przylepiania foli to nie jest tak lekko...wiem bo znajomi kleili sobie w autach...wyglada to tak ze trzeba miec wprawe zeby foli nie zadrzec no i te pecherze...musisz byc chyba bardzo dokladna i precyzyjna osoba zeby podjac sie czegos takiego, ale ja 3mam kciuki i oczywiscie jak juz mowilem licze na zdjecia po zakonczeniu...
...co do przylepiania foli to nie jest tak lekko...wiem bo znajomi kleili sobie w autach...wyglada to tak ze trzeba miec wprawe zeby foli nie zadrzec no i te pecherze...musisz byc chyba bardzo dokladna i precyzyjna osoba zeby podjac sie czegos takiego, ale ja 3mam kciuki i oczywiscie jak juz mowilem licze na zdjecia po zakonczeniu...

Giulietta Veloce 2016r
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
obstawiam całość w jednym odcieniu - wg mnie ładnie to wygląda
co do techniki klejenia to mam już opanowaną - zobaczcie jak wyglądało moje poprzednie auto - troche pracy w nie włożyłem i serca też nie mało - ciężko było sie rozstawać ale Kappa wygrała
kiedyś jeszcze wrócę do hondy
może jak żona zrobi prawko to jej kupię takiego aby troszkę po-tuningować 
tak wyglądał po sprowadzeniu :

tu juz troche mojej pracy - białe zegary

faza przejsciowa :

no i wersja ostateczna designu civica:

pierwszy raz na forum Lancii - honda civic
wszystko co robiłem przy civicu robiłem sam - troche roboty było ale jaka satysfakcja po skończeniu
co do obklejania szyb to pewnie większy problem będę miał z wyjęciem szyby a niżeli z obklejaniem - muszę poszukać na forum jak wyciągnąc szyby i przy okazji naprawić te chol...ne włączniki podświetlenia po otwarciu drzwi bo tylko jedne tylne mi działają
co do techniki klejenia to mam już opanowaną - zobaczcie jak wyglądało moje poprzednie auto - troche pracy w nie włożyłem i serca też nie mało - ciężko było sie rozstawać ale Kappa wygrała

kiedyś jeszcze wrócę do hondy

tak wyglądał po sprowadzeniu :

tu juz troche mojej pracy - białe zegary

faza przejsciowa :

no i wersja ostateczna designu civica:

pierwszy raz na forum Lancii - honda civic

wszystko co robiłem przy civicu robiłem sam - troche roboty było ale jaka satysfakcja po skończeniu
co do obklejania szyb to pewnie większy problem będę miał z wyjęciem szyby a niżeli z obklejaniem - muszę poszukać na forum jak wyciągnąc szyby i przy okazji naprawić te chol...ne włączniki podświetlenia po otwarciu drzwi bo tylko jedne tylne mi działają

- Duch-Dziadka
- Klubowicz
hmmm...
...wiesz co ale do obklejania nie wyciaga sie szyb z samochodu...
...jesli chodzi o boczne szyby to demontuje sie tylko listweki i uszczelnienia wokol szyb aby bylo lepsze dojscie , a tylnej sie wogle nie wyciaga, docina sie tylko do niej odpowiednio folie...

...jesli chodzi o boczne szyby to demontuje sie tylko listweki i uszczelnienia wokol szyb aby bylo lepsze dojscie , a tylnej sie wogle nie wyciaga, docina sie tylko do niej odpowiednio folie...

Giulietta Veloce 2016r
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ja w hondzie przednie boczne wyciągałem - było łatwiej obklejać - tylne to faktyczne w aucie kleiłem
może w kappie da się faktycznie bez wyciągania - zobaczę
napisz dokładnie co zdemontować aby dojść do obrzeży szyb
może w kappie da się faktycznie bez wyciągania - zobaczę

napisz dokładnie co zdemontować aby dojść do obrzeży szyb
- Taz
- Klubowicz
- Imię: Irek
- Kontakt:
hmmm.. a jak się ma przyciemnianie przednich bocznych szyb do tego, że przepuszczalność światła w przedniej i przednich bocznych szybach ma wynosić min. 70%? Chyba o takiej liczbie mówią przepisy z tego co pamiętam..
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
Teoretycznei nie wolno ale zobacz na zdjęcia mojej byłej Kappy. Policja ani razu mnie nie zatrzymala, a na przeglądzie trzeba było dac jakiś gratis w postaci $$"Taz" pisze:hmmm.. a jak się ma przyciemnianie przednich bocznych szyb do tego, że przepuszczalność światła w przedniej i przednich bocznych szybach ma wynosić min. 70%? Chyba o takiej liczbie mówią przepisy z tego co pamiętam..

Norbiwolow Twój Civic wyglądał bardzo fajnie. ale dwie rzeczy mi się nie podobaja

Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM

Alfa Romeo 145 1.6 TS
-
- Klubowicz
a mi się nie podobają te paski na przedniej szybie na górze, bleee
a co do szyb to moim zdaniem najlepszy będzie czarny. (ostatnio kolega w swojej Hondzie zrobił przyciemnienie i bardzo mi się spodobało. jak będzie trochę wolnych $$ to może u siebie też zrobię)

a co do szyb to moim zdaniem najlepszy będzie czarny. (ostatnio kolega w swojej Hondzie zrobił przyciemnienie i bardzo mi się spodobało. jak będzie trochę wolnych $$ to może u siebie też zrobię)
Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
a fotelach to nie pokrowce tylko nowa tapicerka - szyta u tapicera - materiał i projekt mój - wykonanie tapicer - w sumie to kosztowało mnie to "flaszkę" za materiał ( skóropodobny szary i welur niebieski ) a tapicer jak pamiętam 150 złotych - w rzeczywistości lepiej wygladało niż na foto
znaczek type R to taki "bajer" to fatk ale ładnie się to komponowało - nie robiłem listy sponsorów na boku ale tak wizualnie nie wyglądało to żle - oczywiście napisy na tylnej szybie, tribale itp to fakt - buractwo z bmw e30
pasek na przedniej szybie tez mi z czasem nie pasował ale nie mogłem znaleźć takiego przechodzącego z ciemnej na jasną powierzchnię
p.s. łysy nie jestem choć już lekko szpakowaty
znaczek type R to taki "bajer" to fatk ale ładnie się to komponowało - nie robiłem listy sponsorów na boku ale tak wizualnie nie wyglądało to żle - oczywiście napisy na tylnej szybie, tribale itp to fakt - buractwo z bmw e30
pasek na przedniej szybie tez mi z czasem nie pasował ale nie mogłem znaleźć takiego przechodzącego z ciemnej na jasną powierzchnię
p.s. łysy nie jestem choć już lekko szpakowaty

- Duch-Dziadka
- Klubowicz
hmmm...
...jesli chodzi przyciemnianie przednich bocznych szyb to sprawa wyglada tak, ze szyby te moga byc przyciemnione ale tylko natrualnie nie wolno obklejac tych szyb zadna folia...i tutaj Przemo musze Ci powiedziec ze miales duzo szczescia bo ja mam kolegow ktorzy musieli zrywac folie z przednich szyb w aucie bo polica pozabierala im dowody rejestracyjne a nikt u nas nie chcial dac im przegladu...
...jesli chodzi o wyciaganie listewek i uszczelek nie potrafie Ci dokladnie pomoc bo nigdy nie rozbieralem drzwi w Kappie...ale widzialem jak to robia w firmie ktora montuje folie i z tego co pamietam wciagali tapicerki z bocznych drzwi i wtedy mieli latwiejszy dostep...ale widzialem tez omege to wyciagali tylko jakies obramowania szyb i w profesjonalny sposob podklejali wszystko...ale naprawde szczegolow nie znam...

...jesli chodzi o wyciaganie listewek i uszczelek nie potrafie Ci dokladnie pomoc bo nigdy nie rozbieralem drzwi w Kappie...ale widzialem jak to robia w firmie ktora montuje folie i z tego co pamietam wciagali tapicerki z bocznych drzwi i wtedy mieli latwiejszy dostep...ale widzialem tez omege to wyciagali tylko jakies obramowania szyb i w profesjonalny sposob podklejali wszystko...ale naprawde szczegolow nie znam...

Giulietta Veloce 2016r