Nuova Delta - kontrolka wtrysku
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Nuova Delta - kontrolka wtrysku
witam od jakiegoś czsu zapala mi się kontrolka od wtrysku i to nie ma reguły kiedy. myślałem że tylko wtedy jak ją trochę przegonię ale przy spokojnej jeździe też się zapala i po jakimś czasie gaśnie. auto w tym czasie zachwuje się normalnie. chcę jechać na urlop i mam pewne obawy.
pozdrawiam norbert wrocław
kontrolka wtrysku delta II
z tą lampką różnie bywa....jest sporo postów z tym tematem w historii...
u mnie zapalała się jak trafiłem na gówniane paliwo...a ostatnio jak się paliła to znów przeszukałem forum i zobaczyłem fotkę na której jedna złączka od czujnika była położona w innym miejscu...przełożyłem tak jak na fotce i objawy ustały...dziwne ale prawdziwe
może u ciebie jest podobnie?jaki masz silnik?zrób fotke...i przede wszystkim przeszukaj forum opcją "szukaj" to kopalnia wiedzy
u mnie zapalała się jak trafiłem na gówniane paliwo...a ostatnio jak się paliła to znów przeszukałem forum i zobaczyłem fotkę na której jedna złączka od czujnika była położona w innym miejscu...przełożyłem tak jak na fotce i objawy ustały...dziwne ale prawdziwe

może u ciebie jest podobnie?jaki masz silnik?zrób fotke...i przede wszystkim przeszukaj forum opcją "szukaj" to kopalnia wiedzy

Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
-
tankuję na shellu v-power więc poliwo raczej ok. mam silnik 1,6 8v.
- Krzysztof
Mam taki sam problem tylko pali mi się cały czas Ponoc jak wysiadła cewka to się zapaliła i trzeba zresetować komputer. Czy ktos wie gdzie jest gniazdo do podłączenia się pod komputer? Lancia Delta 2.0 turbo rok 96.
1.8 16v w zależności od rocznika, w komorze silnika, środek lub prawa strona (patrząc w kierunku jazdy) na podszybiu. 2.0 T nie wiem."Krzysztof" pisze:Mam taki sam problem tylko pali mi się cały czas Ponoc jak wysiadła cewka to się zapaliła i trzeba zresetować komputer. Czy ktos wie gdzie jest gniazdo do podłączenia się pod komputer? Lancia Delta 2.0 turbo rok 96.
jeśli w aucie niema gazu i nieraz zapala sie kontrolka sprawdził bym wszystkie wtyczki do czujników itp
Lancia Klub Polska - Łódź
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
Re: kontrolka wtrysku delta II
Witam miałem ten sam objaw, nie wiedzialem co to może byc ale kontrolka wtrysków zapala sie tez jak sonda lambda nawala. Palił mi 40l na 200-220km wiec musialem wymienic sonde i teraz na 40l przejedzie 450-500km i juz ani razu sie wtrysk nie zaświeci. jak rozmawialem z mechanikiem to powiedział ze coraz wiecej ludzi przyjeżdza do niego by wymienić sondy, zapewne przez to że jest coraz wiecej stacji typu oszołom i tesco itp. gdzie paliwo zawsze jest tańsze niż u konkurencji ale czy zawsze jest dobre ..."qiub555" pisze:witam od jakiegoś czsu zapala mi się kontrolka od wtrysku i to nie ma reguły kiedy. myślałem że tylko wtedy jak ją trochę przegonię ale przy spokojnej jeździe też się zapala i po jakimś czasie gaśnie. auto w tym czasie zachwuje się normalnie. chcę jechać na urlop i mam pewne obawy.
Była
Lancia Delta II '94 1.8 - R.I.P. 17.05.11
Jest
Lancia Lybra LX 1,9 JTD '01
Phedra 2.0 JTD '04
Musa 1.9jtd '07
Lancia Delta II '94 1.8 - R.I.P. 17.05.11
Jest
Lancia Lybra LX 1,9 JTD '01
Phedra 2.0 JTD '04
Musa 1.9jtd '07
-
sondę to sam sobie ewentualnie wymienię a czy jak pojadę na komputer to mi pokaże co jest nie tak i gdzie we wrocławiu można się podpiąć żeby tylko nie okazali się partaczami
norbert
norbert
- MiroMiglia
- Przedstawiciel Regionalny
- Imię: Mirek
Witam.Komputer po to jest żeby to wszystko "powiedział""qiub555" pisze:sondę to sam sobie ewentualnie wymienię a czy jak pojadę na komputer to mi pokaże co jest nie tak i gdzie we wrocławiu można się podpiąć żeby tylko nie okazali się partaczami
norbert

Delta II HPE 2.0T 16V swap - I miejsce Miss 2011 , II miejsce Miss 2014
Beta Coupe 2.0 76' - dla znajomych -Feniks

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356