Witam,
Kto może mi pomóc? Mam parę pytań:
1. Świeci mi się kontrolka "check" na stacyjce. Co mam sprawdzić?
2. Gdzie, oprócz ASO we Wrocławiu mogę zdiagnozowac silnik?
3. Czy zawi9eszenie w Lanci jest sztywne (u mnie tak)?
Dzięki za każdą odpowiedź.[/b]
Lybra - swieci sie check, charakterystyka zawieszenia
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Re: POMOC dla nowicjusza LYBRY!!!
1. Wszystko???"Dymek23" pisze:Witam,
Kto może mi pomóc? Mam parę pytań:
1. Świeci mi się kontrolka "check" na stacyjce. Co mam sprawdzić?
2. Gdzie, oprócz ASO we Wrocławiu mogę zdiagnozowac silnik?
3. Czy zawi9eszenie w Lanci jest sztywne (u mnie tak)?
Dzięki za każdą odpowiedź.[/b]

2. Tu ci nie pomogę.
3. Wszystko zależy kto jak rozumie twardość zawieszenia. Powinno być jednak raczej miękkie, ale ja mam porównanie do Alfy 156, a to raczej dwie skrajności, więc mogę to odczuwać inaczej.
Aha i uzupełnij profil o miejscowość bo będzie dym

Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 19:13 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Klubowicz
Lybra - pomoc dla nowicjusza!!!
po pierwsze uzupełnij profil.
po drugie "check" może się świecić w wielu przypadkach (otwarte drzwi, przepalona żarówka - chyba, itp)
co do serwisów we Wrocku to nie podpowiem
u nas w Lybrze jest hmm.... komfortowe. na pewno nie jest twardo
po drugie "check" może się świecić w wielu przypadkach (otwarte drzwi, przepalona żarówka - chyba, itp)
co do serwisów we Wrocku to nie podpowiem

u nas w Lybrze jest hmm.... komfortowe. na pewno nie jest twardo
Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
- Wiech
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam kolegę.Na tyle co moge pomóc to :
1) czy kontrolka "check" świeci ci sie cały czas...?jesli jest coś nie tak to na wyswietlaczu powinna sie pojawic jeszcze jakas dodatkowa informacja(ikonka np.)...- jesli zgasnie po pewnym czasie to jest ok. ( komputer w tym czasie sprawdza wszystkie dane)
2) tu najlepiej bedzie dokładnie poszukac informacji na forum
3) kwestia dyskusyjna...dla mnie nie jest sztywne ...na codzien więcej jeżdże Octavią i stwierdzam ze jest duzo sztywniejsza...może jest cos do wymiany..?!
Może wiele nie pomogłem,ale pewnie ktoś jeszcze coś dorzuci i bedzie materiał do przemyśleń.
Pozdrawiam
Wiech
1) czy kontrolka "check" świeci ci sie cały czas...?jesli jest coś nie tak to na wyswietlaczu powinna sie pojawic jeszcze jakas dodatkowa informacja(ikonka np.)...- jesli zgasnie po pewnym czasie to jest ok. ( komputer w tym czasie sprawdza wszystkie dane)
2) tu najlepiej bedzie dokładnie poszukac informacji na forum
3) kwestia dyskusyjna...dla mnie nie jest sztywne ...na codzien więcej jeżdże Octavią i stwierdzam ze jest duzo sztywniejsza...może jest cos do wymiany..?!
Może wiele nie pomogłem,ale pewnie ktoś jeszcze coś dorzuci i bedzie materiał do przemyśleń.
Pozdrawiam
Wiech
Lancia Lybra 1,6 / 01.2000r
Co do "check" to świeci również podczas pracy silnika. Ok sprawdze płyny itp. i zobaczymy co dalej.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
ad 1. Jesli przy zamkniętych drzwiach i nie wyświetla na konsoli żadnego innego komunikatu to trzeba podłączyć do kompa. Masz gaz?
ad 3. Moim zdaniem miękkie, ale to jest względne (zależy z czego się przesiadłeś).
ad 3. Moim zdaniem miękkie, ale to jest względne (zależy z czego się przesiadłeś).
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?