oto lista usterek , które wystepuja w mojej delcie

1) wylacza sie predkosciomierz , czasem dziala , czasem nie ,
gdy sie wylaczy i docisne szybke od predkosciomierza zaczyna dzialac (przypuszczam , ze cos nie kontaktuje) pozniej znow sie wylacza , na trasie , gdy auto rozgrzane dziala dobrze...
załatwione ; wymienilem caly budzik, ale na taki od troszke innego silnika chyba i troszke sie rozni od oryginalu, ale wazne , ze dziala.
2) silniczek krokowy ; 2 razy zaciela mi sie przepustnica (chyba) na poziomie ok 3-4 rpm, i tak sie stalo , ze po kilku minutach zagotowala mi sie woda :/
po kilkunastu minutach zapalilem silnik i sie odblokowala...
narazie sie nic nie dzieje...
3) ramie od wycieraczki ; nie moge dostac nigdzie piora od wycieraczki do mojej delty 98... na ramie od jakiego samochodu , moge wymienic aby pasowaly jakies bardziej standartowe piora ?
dalej lipa.
4) temperatura silnika w trasie ledwo podnosi sie powyzej 50-60 stopni , w miescie oscyluje w granicach 90 stopni... czy to normalne ?
wymieniony termostat, wlacznik swiatla wstecznego , wlacznik wentylatora chlodnicy, faktura na 360 zł :[
ale dziala

bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tych problemow, ewentualnie prosze o wskazanie jakiegos niedrogiego mechanika (KRAKÓW ) który zna sie na makaronie

pozdrawiam