Kappa - opony zimowe

KJ
Klubowicz
Klubowicz

Kappa - opony

Post autor: KJ » 13 cze 2005, 17:39

"KRadzi" pisze:To i ja moje pochwale - Dunlop Sport 9000 - tez trzeci sezon na nich jezdze. Zrobily juz 60-70tys. km. i z 20ty. powinienem na nich jeszcze zrobic (6mm profilu sie jeszcze ostalo). Zlego slowa na nie nie powiem a nawet bardzo je polece (choc pewnie juz ich nie robia)

Pozdrowienia
Bardzo fajne oponki. Miałem takie w Madzi i prowadziło się na nich super.
******* KJ ******

Awatar użytkownika
domin
Dopiero zaczyna na naszym forum

Kappa - opony

Post autor: domin » 14 cze 2005, 12:16

Ja ostatnio bylem zmuszony kupic nowy komplecik bo poprzednie juz prawie nie mialy bieznika,kupilem Continentale ContiPremiumContact 205/60 R15V, udalo mi sie znaleść nowe opony z tamtego roku,przecenione z 370 zł netto na 250 zł,tylko ze maja rok czasu lezenia na magazynie.Ogolnie jestem bardzo zadowolony,jeszcze nie jezdzilem po deszczu ale na suchym spisuja sie bardzo dobrze
Kappa Turbo 16V

Prezes

Kappa - opony

Post autor: Prezes » 14 cze 2005, 23:53

to czego sie teraz doczytałem to to że auto na przeglądzie zerowym podobno miało felegi alu 16'
wiec podmieniono i sprzedano mi na stalowych :cry:
moje przeoczenie moja strata...
Auto było wystawione do sprzedania na felgach stalowych z zimowymi oponami i w takim stanie auto kupiłes. Cena była skalkulowana adekwatnie do wyposazenia.
W tej sytuacji trudno mówić o stracie czy przeoczeniu.

Opony letnie dostałes (podkreslam!) gratis jako drugi komplet z zastrzezeniem, ze nie są rewelacyjne ale ciche , z nieuszkodzonym kordem i mozna na nich dojezdzić do konca sezonu.
Jeśli coś było z nimi nie tak mogłes zadzwonić - wymienił bym bez problemu na inny komplet w podobnym stanie.

Przy zakupie informowałem, ze na auto udzielam "gwarancji rozruchowej" i mozesz dzwonić ze wszelkimi problemami.
Cały czas podtrzymuję tą deklaracje. Mam nadzieje , ze auto bedzie sie spisywało b.dobrze.

Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
Klaudek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Kappa - opony

Post autor: Klaudek » 15 cze 2005, 7:45

"Prezes" pisze:

to czego sie teraz doczytałem to to że auto na przeglądzie zerowym podobno miało felegi alu 16'
wiec podmieniono i sprzedano mi na stalowych :cry:
moje przeoczenie moja strata...
Auto było wystawione do sprzedania na felgach stalowych z zimowymi oponami i w takim stanie auto kupiłes. Cena była skalkulowana adekwatnie do wyposazenia.
W tej sytuacji trudno mówić o stracie czy przeoczeniu.

Opony letnie dostałes (podkreslam!) gratis jako drugi komplet z zastrzezeniem, ze nie są rewelacyjne ale ciche , z nieuszkodzonym kordem i mozna na nich dojezdzić do konca sezonu.
Jeśli coś było z nimi nie tak mogłes zadzwonić - wymienił bym bez problemu na inny komplet w podobnym stanie.

Przy zakupie informowałem, ze na auto udzielam "gwarancji rozruchowej" i mozesz dzwonić ze wszelkimi problemami.
Cały czas podtrzymuję tą deklaracje. Mam nadzieje , ze auto bedzie sie spisywało b.dobrze.

Pozdrawiam
Damian

http://autokacik.pl/images/graemlins/ok.gif[/img]
to małe piwo jest http://autokacik.pl/images/graemlins/ok.gif[/img]
narazie wszystko cacy http://autokacik.pl/images/graemlins/ok.gif[/img]
to wszystko to jest pikuś :wink:
najważniejsze że mechanicy sie pozytywnie wypowiadają 8)
silnikowo mechanicznie http://autokacik.pl/images/graemlins/ok.gif[/img]
na zawieszeniu byłem i też jest http://autokacik.pl/images/graemlins/ok.gif[/img]

wieć to co sie dzieje to kosmetyka :wink:
Top Taxi 600-194-536 2zł Kilometr
10% Zniżki dla starych znajomych z LKP :)

Prezes

Kappa - opony

Post autor: Prezes » 15 cze 2005, 9:41

OK.

Pamiętaj o delikatnym traktowaniu silnika przez piewsze 5000 km. Najlepiej jezdzić do 4000 obr/min i inie wciskac gazu w podłoge.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Kappa - opony

Post autor: Luckyy » 10 wrz 2005, 20:05

lato sie konczy a zbliza zima, chcialbym powrocic do tematu opon (tym razem zimowych), ale wczesniej pytanie - jak traktowac indeks predkosci ? ktos kto sie zna moze cos o tym powiedziec ?
Wiekszosc ludzi uwaza ze skoro nie jezdze szybciej jak 160 km/h to wystarczy T (190km/h) mimo ze producent zaleca V(240km/h). Ale od 'specow' od opon slyszalem ze nie jestz tym tak do konca. I jak to sie ma do opon zimowych ?

ktos cos moze powiedziec o oponach:
- Fulda KRISTALL MONTERO
- BFGoodrich WINTER G
- Kleber KRISALP HP
- Firestone WINTERHAWK

ktore wybrac ? czy warte sa zakupu?
zanacze ze nieardzo chce wydac 400 PLN za jedna opone i chce kupic nowe
KAPPA 2,4 JTD '98 Obrazek
EXcar Obrazek
V Obrazek

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy

Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Kappa - opony

Post autor: Luckyy » 14 wrz 2005, 21:42

czyzby nikt nie zmienial opon na zime ??
chyba ze moze jeszcze zawczesnie na ten temat ?
no temperatura jeszcze nie spada ponizej +7 stopni - ale chyba warto zastanowic sie co wybrac ?

dodam jeszcze 3 modele nad ktorymi sie zastanawiam:
- DUNLOP SP Winter Sport M3
- GOODYEAR Ultra Grip 7
- CONTINENTAL ContiWinterContact TS 810

??

sklaniam sie ku GoodYear UG7 (nowe, pewnieniezle ale drogie) lub KLEBER (bo tanie)
EXcar Obrazek
V Obrazek

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy

Anonymous

Kappa - opony

Post autor: Anonymous » 14 wrz 2005, 23:28

Mam w AR GY UG6 205/55/16 i bardzo sobie chwale, jak na zimowki bardzo ciche.

Awatar użytkownika
prezesjm
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Janusz

Kappa - opony

Post autor: prezesjm » 15 wrz 2005, 7:55

Miałem kiedyś GY ug bardzo dobre szczególnie na śniegu są rewelacyjne , starsze UG trochę szumiały ale seria 6 jest OK, conti mieli znajomi, mniej dobre na śniegu ale woda , suchy asfalt rewelka, doskonale się prowadzą .

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Kappa - opony

Post autor: tomek » 15 wrz 2005, 9:52

Ja jezdze na Pirellkach SnowSport - jak dla mnie dbd, ciche, dobrze trzymaja na mokrym i sniegu.
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Kazik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa - opony

Post autor: Kazik » 15 wrz 2005, 20:32

Przy kupnie samochodu miałem opony zimowe ? dwie kilkuletnie GoodYeary i dwie nowe Barum. Jak to zimówki bieżnik wyglądały bardzo dobrze. Niestety Barum miałem na przodzie ? w pogodne dni, przy suche nawierzchni już przy 70 czuć było ściąganie ? pojechałem na ustawienie zbieżności ? wszystko w normie - wyważenie też ok. Zamiana prawej z lewą na przodzie trochę pomogła ? mniej ściągało. Dopiero przełożenie opon przód tył (stare GoodYear na przód, Barum na tył) spowodowało brak ściągania.

Pomny doświadczeń bardzo jestem zniechęcony do opon Barum i nikomu takich nie polecam.

Awatar użytkownika
przemek.beta

Kappa - opony

Post autor: przemek.beta » 16 wrz 2005, 10:12

Czy do Kappy 2.0 SW mogę kupić takie zimówki z indeksem T czy indeks powinien być np. H http://www.opony.com/producent1.asp?lin ... 20GRIP%206
LANCIA KAPPA SW 2.0 1997

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Michał

Kappa - opony

Post autor: Torell007 » 16 wrz 2005, 10:17

"przemek.beta" pisze:Czy do Kappy 2.0 SW mogę kupić takie zimówki z indeksem T czy indeks powinien być np. H http://www.opony.com/producent1.asp?lin ... 20GRIP%206
do Kappy index H
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie ;-)

Obrazek

Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Kappa - opony

Post autor: Luckyy » 16 wrz 2005, 18:47

"przemek.beta" pisze:Czy do Kappy 2.0 SW mogę kupić takie zimówki z indeksem T czy indeks powinien być np. H http://www.opony.com/producent1.asp?lin ... 20GRIP%206
producent zaleca V czyli 240 km/h, ja osobiscie nie mam zdania jeszcze, ale goscie ktorzy handluja oponami
- jedni mowia ze mozna na zime o jeden nizej czyli H (210 km/h - ja mam z przodu takie w tej chwili na lato - takie zalozyl poprzedni wlasciciel; niemiec),
- inni mowia ze na zime to bez sensu ze ze T (190) wystarczy.
EXcar Obrazek
V Obrazek

/biegły sądowy

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Michał

Kappa - opony

Post autor: Torell007 » 16 wrz 2005, 20:13

"Luckyy" pisze:
producent zaleca V czyli 240 km/h, ja osobiscie nie mam zdania jeszcze, ale goscie ktorzy handluja oponami
- jedni mowia ze mozna na zime o jeden nizej czyli H (210 km/h - ja mam z przodu takie w tej chwili na lato - takie zalozyl poprzedni wlasciciel; niemiec),
- inni mowia ze na zime to bez sensu ze ze T (190) wystarczy.
ja twierdze, że na zime H w zupełniści wystarczy, mogło by być T, ale tu jest zawsze jakiś zapas ;)
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie ;-)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”