Czy to efekt jakiejs usterki ze ta pierwsza chlodnica jest calkowice zimna i co poradzic na taki prykas.
Z tego co się orientuje to pierwsza chłodnica jest od klimy."mike_d" pisze:Od kilku dni staram sie dociec co jest powodem niskiej temperatury silnika. Dzisiaj zakrylem od wewnatrz wloty powietrza grila i szczerze mowiac efekt jest miezerny. Pojechalem do pracy - nic - pozniej wracam i tak jak wczesniej 3 gora 4 kreskaLecz otworzylem maske i sprawdzilem chlodnice. I tu niespodzianka. Pierwsza chlodnica od przodu zimna wrecz lodowata a ta od strony wiatraka - goraca jak jasny gwint.
Czy to efekt jakiejs usterki ze ta pierwsza chlodnica jest calkowice zimna i co poradzic na taki prykas.
"mike_d" pisze:Od kilku dni staram sie dociec co jest powodem niskiej temperatury silnika. Dzisiaj zakrylem od wewnatrz wloty powietrza grila i szczerze mowiac efekt jest miezerny. Pojechalem do pracy - nic - pozniej wracam i tak jak wczesniej 3 gora 4 kreskaLecz otworzylem maske i sprawdzilem chlodnice. I tu niespodzianka. Pierwsza chlodnica od przodu zimna wrecz lodowata a ta od strony wiatraka - goraca jak jasny gwint.
jeśli temperatura spada w tarasie jest to wina termostatu"Marcin_K" pisze:Mam podobny problem, wracałem wczoraj z Zakopanego i całą droge zimno jak w psiarni, temperatura 55-60 stopni.
a jak sie przykorkowało to momentalnie szła w gore, a jak jazdaz to na zimno
"mike_d" pisze:Od kilku dni staram sie dociec co jest powodem niskiej temperatury silnika. Dzisiaj zakrylem od wewnatrz wloty powietrza grila i szczerze mowiac efekt jest miezerny. Pojechalem do pracy - nic - pozniej wracam i tak jak wczesniej 3 gora 4 kreskaLecz otworzylem maske i sprawdzilem chlodnice. I tu niespodzianka. Pierwsza chlodnica od przodu zimna wrecz lodowata a ta od strony wiatraka - goraca jak jasny gwint.
Na allegro jest: link"Marcin_D" pisze:
Jakby ktoś znalazł to w jakiej cenie jest takowy termostat.
no fajnie tylko żaden nie jest do 2,4 20v benzyna."mike_d" pisze:Na allegro jest: link"Marcin_D" pisze:
Max to ok 70stopni stojac troche w korkach. W lecie mialem idealnie. A czy prze usterce termostatu mial bym cieple powietrze w nawiewie ?"jerzy" pisze:cześć
Ja miałem podobny problem,też przysłaniałem glila i wielkie G..... zmieniłem termosrat i po paru km teraz ok 90 stopni jak autko zimne to więcej pali a ile stopni pokazuje ci wskażnik
pozdrawiam
Proszę:"Marcin_D" pisze:no fajnie tylko żaden nie jest do 2,4 20v benzyna."mike_d" pisze:Na allegro jest: link"Marcin_D" pisze:
Poszukałem na stronie Autosklepu i znalazłem 146 zł do mojej.