Kappa - Kontrolka poduszek powietrznych
Kappa - Kontrolka poduszek powietrznych
Raz na jakiś czas... raczej rzadziej niż częściej zapala mi się kontrolka poduchy... :/ Co może być przyczyną ?
[Dopisałem w temacie typ Lancii- wymóg podforum. Nat]
[Dopisałem w temacie typ Lancii- wymóg podforum. Nat]
Saab 9-5 2.0t | SilverArctic | ~230KM | 404Nm | Stage 3+ | Powered by CoobcioGarage
Była: Lancia Kappa 2.4 SW LX
Była: Lancia Kappa 2.4 SW LX
Kappa SW - Kontrolka poduchy
najpewniej styki zaśniedziały, ale pewnie to kopernik nie żyje.
LYBRA 1,9jtd LX OLSZTYN
świadczy to jedynie o tym, że żarówkę masz nieprzepaloną
najłatwiej by było podjechać i podpiąć pod kompa

jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]

Mialem podobny problem z tym ze po pewnym czasie zapalila sie na stale.Po podpieciu pod kompa wyskoczyl blad poduszki kierowcy,rozebralem,profilaktycznie przeczyszczone styki poduchy,zlozone wyglada ok.Ponownie komputer,reset i znowu to samo.Padlo podejrzenie na tasme i trafiony-zero przejscia.Wyjalem tasma,wyprulem to co w niej bylo i okazalo sie ze jest cala pogieta,w jednym miejscu pekla i czasami sobie laczyla-smietnik.Pozostalo kupic nowa.Reset i jest OK.
Czy to bedzie u Ciebie nie wiem,ale gdzies trzeba zaczac a najlepiej od podpiecia pod kompa.
Czy to bedzie u Ciebie nie wiem,ale gdzies trzeba zaczac a najlepiej od podpiecia pod kompa.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa sw 2,4 b Swieci AIRB
Po wielu bojach z kontrolką airb. co nastepuje Informuje ...jeżeli po włączeniu zapłonu lampka gasnie po chwili jest ok.o tym wszyscy wiemy .,,,,Jeżeli gasnie i po chwili zapala się oznacza że nastąpiła przerwa w układzie ,,,sensor jest dobry .ale sprawdził i wykrył przerwę i informuje otym ,,,,jeżeli po przekręceniu zapłonu kontrolka cały czas swieci padł sensor.i nie dokonuje testu . to u siebie przerobiłem i tak się mają te sprawy. na tej zasadzie dziala ABS. 693247909 moj telefon to wytłumaczę lepiej
Cześć. Mam nadzieję,że u Ciebie nie występuje przypadek z którym ja się spotkałem: Taśma airbagu kierowcy wymieniana 3-krotnie(pomagało na jakiś czas),skończyło się na wymianie całej wiązki airbagów.Pozdro
witam tu m
asz stronke co i jak po koleji sprawdzić
http://lanciakappa.extra.hu/szerviz/leg ... gzsak.html
asz stronke co i jak po koleji sprawdzić
http://lanciakappa.extra.hu/szerviz/leg ... gzsak.html
wcześniej
golf GTI
bmw e-34 525 24v
teraz
lancia kappa 2.4 benzyna
golf GTI