Nuova Delta - problem z wskaźnikiem paliwa, skacze
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
witam!
jak w temacie, gdy jeżdze po naszych pięknych dziurawych drogach skacze mi wskazówka wskaźnika paliwa, czujnik poziomu jest dobry, ponieważ podmieniałem go i było tak samo.
ale nawet na postoju, czasem wskazówka wskakuje sama z siebie o 1,4 skali wzwyż, gdy postukam w szybke spada do normalnej wartości.
kiedyś wyjąłem zegary, posprawdzałem styki, dokręciłem te śrubki od wskaźnika i nie pomogło, ale całkowicie wskaźnika nie rozbierałem.
Panowie, co jeszcze można zrobić żeby było dobrze?
jak w temacie, gdy jeżdze po naszych pięknych dziurawych drogach skacze mi wskazówka wskaźnika paliwa, czujnik poziomu jest dobry, ponieważ podmieniałem go i było tak samo.
ale nawet na postoju, czasem wskazówka wskakuje sama z siebie o 1,4 skali wzwyż, gdy postukam w szybke spada do normalnej wartości.
kiedyś wyjąłem zegary, posprawdzałem styki, dokręciłem te śrubki od wskaźnika i nie pomogło, ale całkowicie wskaźnika nie rozbierałem.
Panowie, co jeszcze można zrobić żeby było dobrze?
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
mam tak samo czyzby to było normalne?
Lancia lybra 1,8 x2 lancia delta 1,8 fiat ritmo 75 IE fiat ritmo 105TC fiat ritmo 130 TC
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witaj,
Też tak mam, ale tylko przy ponad połowie baku paliwa. Jak jest mniej, to wskazówka jest mniej nerwowa, choć też nie się porusza.
Jedynie te wahania na postoju u mnie nie występują...
Też tak mam, ale tylko przy ponad połowie baku paliwa. Jak jest mniej, to wskazówka jest mniej nerwowa, choć też nie się porusza.
Jedynie te wahania na postoju u mnie nie występują...
Delta Nuova HF LS
http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=1813
opis rozwiązania problemu z forum fiata tipo/tempra
opis rozwiązania problemu z forum fiata tipo/tempra
uszkodzony nadajnik w zbiorniku paliwa lub lut we wskaźniku-trzeba rozebrać zegary i obejrzeć.
Dokładnie-polecam rozebrać pływak i przeczyścić ścieżki. Łatwiej zacząć od baku."evo" pisze:uszkodzony nadajnik w zbiorniku paliwa lub lut we wskaźniku-trzeba rozebrać zegary i obejrzeć.
Strang Delta 1,9td

- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
czytałem ten opis i już zbiornik przerabiałem
trzeba będzie teraz do zegarów zajrzeć.
trzeba będzie teraz do zegarów zajrzeć.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Obawiam się że Strang ma rację przerabiałem to w dwóch Temprach i nie jest to takie proste jak się wydaje trzeba dużo "siły spokoju" tu działa z całą siłą "Prawo Marfiego"
A na wytarte ścieżki w czujniku paliwa rady nie ma , trzeba postarać się zmienić trochę ich bieg . A potem regulacja .
A na wytarte ścieżki w czujniku paliwa rady nie ma , trzeba postarać się zmienić trochę ich bieg . A potem regulacja .
Generalny dystrybutor własnego czasu.