P.S
Niech Bóg wszelkich pojazdów ma twoją Delte w opiece bo ceramizer tego raczej nie zrobi.

Na pewno żadna warstwa sie nie tworzy o tym zapomnijcie (jeśli jakoś to działa to nie tak). Ale proponuje zrobić porostu synchronizator dwójki, koszty nie powinny być zabójcze, mniej więcej 2 butelki ceramziera"matias21" pisze: warstwa ceramiczna tworzy sie jeszcze przez 1500km.
Napewno polecałbym osobą, które mają lekkie problemy ze zmianą biegów,
Zawodowo jezdze sprinterem. Samochod robi okolo 700km na dobe 5 dni w tygodniu. Z czego przynajmniej polowa z gazem w podlodze (to na mojej zmianie) bo w tym zawodzie rozchodzi sie glownie o czas. Auto jest katowanie az do bolu. Komplet nowych opon wypada srednio raz na miesiac. Klocki hamulcowe podobnie. Hamulce koncza sie szybko bo trasa jest mocno kreta i polozona w "gorach" a na samochodzie jest zawsze od 400 do 900kg ladunku."bassman" pisze: Opowiedziałem to Ojcu, który zawodowo jeździ Renault Master z silnikiem 2,5 Turbo Diesel z Iveco, postanowił to wypróbować na silniku który wtedy miał ponad 600 tyś. km przebiegu. Zrobił to tego lata, osłupiałem ze zdumienia (też często prowadzę ten samochód), jak bardzo na zdrowie mu to wyszło... Najlepsze w tym jest to, że to nie jest efekt krótkotrwały, już zrobił ponad 20 tyś. km od tego czasu a nadal efekty są zauważalne.
Co najlepsze Diesel zaczął odpalać od pierwszego kopa.
I tylko to mnie skłoniło do zastosowania tego specyfiku.
a jak sprawdza czy pomoglo?"matias21" pisze:300 ml to już może coś zepsuć, albo zapchać ceramizer to tylko 5 ml. Teraz robią test na tvnie w programie jazda polska ja czekam na wyniki i sie okaże czy coś pomogło.
tez nie wiem na jakich zasadach... ale za cholere nie mgoe wpasc na pomysl jak plyn moze naprawic synchronizator"darko81" pisze: Skrzynia biegów w Lancii zaczeła ciszej chodzić, przedtem był zgrzyt przy zmianie na dwójkę i przy piątce też się odzywała (pewnie synchro zaczęły się sypać), teraz jest w porządku.
Nie wiem na jakich zasadach to działa, ale daje pozytywne efekty. Warto zastować taki środek.
Myślę że tu jesteś w błędzie,bo jeśli taki test byłby ustawiony,a poszedłby jakiś przeciek na ten temat,to ceramizer byłby spalony na pewno!!!"dawidson" pisze:a jak sprawdza czy pomoglo?"matias21" pisze:300 ml to już może coś zepsuć, albo zapchać ceramizer to tylko 5 ml. Teraz robią test na tvnie w programie jazda polska ja czekam na wyniki i sie okaże czy coś pomogło.
Rozloza silnik przed testem, pomierza, poskladaja a po tescie kolejna rozbiorka i pomiary?![]()
Prawda jest taka, ze producent testowanego specyfiku raczej napewno postara sie aby wynik byl zadowalajacy. Gdyby wspomniany producent mial watpliwosci co do wyniku to nie dalby srodka do testowania