No cóż- sielanka się kończy, powoli zaczynają wychodzić denerwujące pierdoły..
Od jakiegoś czasu wnerwia mnie już trzeszczący i skrzeczący plastik w okolicy tylnego prawego głośnika. Próbuję z tym walczyć, ustalić co to, ale oczywiście jest to pierdołek z gatunku upierdliwych i wrednych.
Może przesadzam narzekając publicznie na skrzeczący plastik (pewno niektórzy stwierdzą, że jestem przewrażliwiony itp), ale wkurza mnie to niemiłosiernie. Rozumiem w 16 letniej Cromie, ale w 8 letniej Lancii klasy wyższej to moim zdaniem nie przystoi i koniec kropka. Nie sądzę, by w Mercu czy jakimś Audi w tym roczniku coś tak skrzeczało.. Nawet w jakimś śmiesznym Passacie pewno nie ma z tym kłopotu. Jasne, każde auto się starzeje itp, ale w takim wieku to chyba powinno być jeszcze cicho w środku. A może za dużo wymagam?
Druga sprawa to również dobywający się z prawego tyłu spory stuk na dziurach.. Nie wiem co to, jutro obejrzy to mechanik. Ale też mnie wkurza.
Sądziłem, że to solidne auto, bo na takie wyglądało, ale chyba jednak ma w sobie dużo z "włocha"..
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205