Lybra - kontrolka airbag

bzysio69
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra - kontrolka airbag

Post autor: bzysio69 » 08 cze 2008, 19:46

Rozładował mi się akumulator podczas prób uruchomienia komp oszalał migały kontrolki i wyświetlacz. Załadowałem akumulator ale po podpięciu do samochodu kontrolka airbag pozostała zapalona .Examiner wykazał błąd wewnętrzny centralki airbag z opisem "zbyt mała wartość napięcia zasilania". Nie udało się go skasować . Może ktoś ma jakiś pomysł jak pozbyć się błędu nie wydając 1700 na centralkę. Rozmawiałem już na ten temat z użytkownikiem forum (przy okazji dzięki za cenne rady "fua") ale w tym przypadku jego rady nie poskutkowały . Będę wdzięczny za jakiś pomysł . Pozdrawiam wszystkich.

Gość

Lybra - kontrolka airbag

Post autor: Gość » 10 cze 2008, 19:49

ja bym sprawdził napięcie aku przy rozruchu /może aku do bani/ potem napięcia na centralce air bag potem masę na centralce a potem plusik po stacyjce a potem centralkę na zewnątrz torx z dziurką i dalej kopał czy aby jej cosik nie zalewa : yesyes :

bzysio69

Lybra kontrolka airbag

Post autor: bzysio69 » 11 cze 2008, 13:03

Aku dobry a co do reszty to zacznijmy od tego że nie wiem gdzie jest centralka :oops: Może ktoś wie jak się do niej dostać .

Lechu
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra - kontrolka airbag

Post autor: Lechu » 11 cze 2008, 14:24

centralka air-bagu jest pod siedzeniem pasażera, ja też mam skopaną, ale na razie nie mam czasu się tym zająć, powodzenia
Lybra 2.4 jtd SW + AX 1.0 LPG

bzysio69

Lybra - kontrolka airbag

Post autor: bzysio69 » 17 cze 2008, 22:31

Jesteś pewny że to centralka air z opisu katalogowego części wynika że to moduł elektroniczny i nic więcej, poza tym cena jest dość niska około 350 złotych, a centrala w serwisie kosztuje 1700.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”