Nowe miejsca spotkań Lancia Mazovia Spot - Ew. 23.08.2008

Grupa Mazowieckie

Moderator: Wilkin

Awatar użytkownika
Ubiq
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Ubiq » 28 lip 2008, 17:06

Jakoże na ostatnim spocie rozmawialiśmy o nowym miejscu do spotkań. Miejscu spokojnym, gdzie jest dużo przestrzeni i można zrobić klubowego grilla zapraszam wszystkich do przedstawiania swoich propozycji najlepiej ze zdjęciami. Ponieważ pod mostem łazienkowskim ustawiają się Saaby i Volva być gorsi nie możemy i musimy znaleźć sobie stałe miejsce do spotkań, a nie zajęte przez nikogo innego :)

Moje propozycje:

1. Parking w lesie, przy ul. Żółnierskiej. Stosunkowo duży plac, miejsce na grilla. Mało romantycznie, do tego mało reprezentatywnie ponieważ z drogi trudno jest zobaczyć co się w lesie znajduje.

W lesie po lewej stronie
http://mw2.google.com/mw-panoramio/phot ... 619199.jpg[/img]
Mapa: GoogleMaps

2. Nie używana droga przy wisłostradzie. Dużo ludzi, blisko centrum. Niestety wjazd raczej zabroniony. Kiepskie miejsce na grilla

To ta droga po prawej stronie
http://mw2.google.com/mw-panoramio/phot ... 288348.jpg[/img]

3. Na tyłach muzeum kolejnictwa. Zdecydowanie kiepskie miejsce na grilla, ale dobre miejsce na zdjęcia, blisko centrum, dużo ludzi i ciekawy klimat muzeum kolejnictwa obok.

http://mw2.google.com/mw-panoramio/phot ... 344351.jpg[/img]

4. Dobre miejsce na grilla, jest gdzie stanąć. Średnio dużo ludzi. Park na pograniczu Bemowa i Żoliborza. Tzw. Forty. Można ustawić się albo na betonie albo na trawce. Muszę jeszcze sprawdzić, czy da radę tam wjechać samochodami.

http://mw2.google.com/mw-panoramio/phot ... 998314.jpg[/img]
Saab 9-5 2.0t | SilverArctic | ~230KM | 404Nm | Stage 3+ | Powered by CoobcioGarage

Była: Lancia Kappa 2.4 SW LX

Kendzik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Kendzik » 28 lip 2008, 17:47

Klik

Miejsce w sumie kawałek od centrum. Można zjechać autami nad wisłę dużo miejsca i z grillem nie ma problemu. W ciepłe popołudnia dużo ludu spacerującego wałem.

Minus to odległość od centrum :/
Plus jakby grill nie wypalił to po drugiej stronie wału jest bar a kawałek dalej bar z miejscem dla młodych i młodszych :]
Lancia Delta HPE 1.6 16V 97`
Lancia Delta LE 1.8 94`
"Brzmienie regulujesz pedałem gazu..."
Obrazek

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pew » 28 lip 2008, 19:22

jeśli chodzi o ten parking przy żołnierskiej to jak daleko jest od szosy? bo jeśli tuż obok to średnio mi się uśmiecha w tym hałasie i spalinach - jeśli solidnie w głąb lasu to byłaby fajna opcja
inaczej dla mnie dotychczasowe miejsce dalej wygrywa :wink:
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

Awatar użytkownika
Cossi86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Cossi86 » 28 lip 2008, 20:58

Interesująca jest pozycja no. 4.
Lancia Kappa 2.4 T.DS

Awatar użytkownika
adamc
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: adamc » 28 lip 2008, 21:57

Obwącham jeszcze jedno miejsce... a mianowicie Wilanów...okolice Muzeum Pałac w Wilanowie..może to i daleko od Centrum i inne niedogodności ,ale zobaczę co da się zrobić,żeby można było zrobić grilla i inne atrakcje.. plus parking dla aut itd.. nie obiecuję jeszcze konkretów,ale powącham co da się zrobić..
Acha.. zapomniałem powiedzieć,że pracuję w rzeczonym Muzeum(póki co) i jako pracownikowi może udać mi się coś zorganizować... poddaję pomysł pod rozwagę... jestem poza Wawą i zdjęć nie mogę zrobić... pozdrawiam..
Obrazek

nietoperz

Post autor: nietoperz » 28 lip 2008, 22:35

"adamc" pisze:Obwącham jeszcze jedno miejsce... a mianowicie Wilanów...okolice Muzeum Pałac w Wilanowie..może to i daleko od Centrum i inne niedogodności ,ale zobaczę co da się zrobić,żeby można było zrobić grilla i inne atrakcje.. plus parking dla aut itd.. nie obiecuję jeszcze konkretów,ale powącham co da się zrobić..
Acha.. zapomniałem powiedzieć,że pracuję w rzeczonym Muzeum(póki co) i jako pracownikowi może udać mi się coś zorganizować... poddaję pomysł pod rozwagę... jestem poza Wawą i zdjęć nie mogę zrobić... pozdrawiam..
Ciekawa perspektywa :) Piękne samochody na tle tak zacnej budowli :)
Ja w niedzielę obadam jak wygląda sprawa z laskiem przy ul. Pułkowej o godzinie 17.00 :)

Awatar użytkownika
adamc
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: adamc » 28 lip 2008, 23:01

nie jest aż tak dobrze... nie dadzą nam się postawić aż tak blisko Pałacu... ale jak się postaram, to może uda mi się załatwić parking firmowy tylko na wyłączność - wiadomo jakich aut... a grill?
albo parking, albo teren przyległej firmy budowlanej... MAŁO CIEKAWY, ALE DOSTĘPNY.. MAM KLUCZE... wszystko da się załatwić, przy odrobinie pomysłowości i odpowiedniego podejścia... raz można zaryzykować... jak się nie spodoba zainteresowanym, zawsze zostaje miejsce pod mostem... :D zartowałem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Ubiq
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Ubiq » 29 lip 2008, 8:35

"adamc" pisze:nie jest aż tak dobrze... nie dadzą nam się postawić aż tak blisko Pałacu... ale jak się postaram, to może uda mi się załatwić parking firmowy tylko na wyłączność - wiadomo jakich aut... a grill?
albo parking, albo teren przyległej firmy budowlanej... MAŁO CIEKAWY, ALE DOSTĘPNY.. MAM KLUCZE... wszystko da się załatwić, przy odrobinie pomysłowości i odpowiedniego podejścia... raz można zaryzykować... jak się nie spodoba zainteresowanym, zawsze zostaje miejsce pod mostem... :D zartowałem...
Moja dziewczyna też pracuje w pałacu :) Pomysł przedni.
Saab 9-5 2.0t | SilverArctic | ~230KM | 404Nm | Stage 3+ | Powered by CoobcioGarage

Przemic
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Przemic » 29 lip 2008, 8:42

"pew" pisze:jeśli chodzi o ten parking przy żołnierskiej to jak daleko jest od szosy? bo jeśli tuż obok to średnio mi się uśmiecha w tym hałasie i spalinach - jeśli solidnie w głąb lasu to byłaby fajna opcja
przy samej drodze i nie jest zbyt piękny
jak dla mnie odpada, choć miałbym najbliżej
Citroen C5 II 2,0 HDi Break BVA6
była Lancia Kappa 20VT

Awatar użytkownika
Ubiq
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Ubiq » 29 lip 2008, 12:15

"Przemic" pisze:
"pew" pisze:jeśli chodzi o ten parking przy żołnierskiej to jak daleko jest od szosy? bo jeśli tuż obok to średnio mi się uśmiecha w tym hałasie i spalinach - jeśli solidnie w głąb lasu to byłaby fajna opcja
przy samej drodze i nie jest zbyt piękny
jak dla mnie odpada, choć miałbym najbliżej
Mi się też tak wydaje.

Awatar użytkownika
Weeb
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Weeb » 01 sie 2008, 11:15

Forty Bema to super propozycja, ale raczej tam gdzie robiłeś zdjęcie nie za bardzo da sie wjechać. Jest sporo miejsca przed mostem wjazdowym, więc nie powinno go zabraknąć nawet jak przybędzie sporo samochodów.

Poczekajmy jeszcze na informację od Nietoperza (zresztą z chęcią podjechałbym z Tobą, ale w niedzielę to raczej dopiero koło 22 wrócę) chyba, że przełożysz wizytację na środek tygodnia bądź na następna niedzielę ;) Wtedy nawet bym się Igrekiem przejechał :P
Pozdrawiam
Łukasz
------------------------------------------------------------------------
Była ostra Włoszka Lancia Kappa 3.0 '97

nietoperz

Post autor: nietoperz » 01 sie 2008, 20:28

"Weeb" pisze:Forty Bema to super propozycja, ale raczej tam gdzie robiłeś zdjęcie nie za bardzo da sie wjechać. Jest sporo miejsca przed mostem wjazdowym, więc nie powinno go zabraknąć nawet jak przybędzie sporo samochodów.

Poczekajmy jeszcze na informację od Nietoperza (zresztą z chęcią podjechałbym z Tobą, ale w niedzielę to raczej dopiero koło 22 wrócę) chyba, że przełożysz wizytację na środek tygodnia bądź na następna niedzielę ;) Wtedy nawet bym się Igrekiem przejechał :P
Chodzi mi o niedzielę żeby mieć jasną sytuację w ilości ludzi i miejsce do zaparkowania, A okazja do przejażdżki jeszcze będzie :)

Sixt

Post autor: Sixt » 01 sie 2008, 22:22

Ja dzisiaj znalazłem fajny skwerek na Anielewicza ..

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 01 sie 2008, 23:06

A może przed stadionem LEGI 8)

troszkę ryzykowne ..gofry... he he he :D :D :D
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

Awatar użytkownika
adamc
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: adamc » 02 sie 2008, 0:18

"adamc" pisze:Obwącham jeszcze jedno miejsce... a mianowicie Wilanów...okolice Muzeum Pałac w Wilanowie..może to i daleko od Centrum i inne niedogodności ,ale zobaczę co da się zrobić,żeby można było zrobić grilla i inne atrakcje.. plus parking dla aut itd.. nie obiecuję jeszcze konkretów,ale powącham co da się zrobić..

zacytuję sam siebie, będę w Wawie po niedzieli postaram się zrobić zdjęcia parkingu przy Muzeum,notabene z zamykaną bramą od niedawna,jakby mi się udało załatwić wyłączność na parking tylko dla Lancii, to miejsca byłoby dla około 20 aut.. a co do grilla, to też musiałbym zorganizować ławki, samego grilla oczywiście i inne sprawy,a głównie pozwolenie... porozmawiam w poniedziałek z odpowiednimi osobami, to może już będę miał konkretne rozeznanie i wieczorem przedstawię to na forum... oczywiście jeszcze muszą znależć się chętni na eskapadę aż do Wilanowa..
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Mazowieckie :::”