Kappa - olej
- Makgajwer
- Klubowicz
Odp: valvoline
...hmmm...Texaco Havoline produkowany jest w USA a rozlewany w Holandii, ...jak dla mnie to wystarczy"larry123" pisze:Jak na moje oko valvoline to jedna z nielicznych marek olejów silnikowych jeszcze nie podrabianych i nie rozlewanych w Polsce.
...ale i tak prawdopodobnie jestem jednym z nielicznych, ...a być może nawet jedyny na tym forum który stosuje ten olej
...i do tego jeszcze jestem zadowolony

Oddam w dobre ręce Jaguara XJ8 V8 3,2 Executive z 1999r. mały przebieg, kolor szaro-srebrny, wnętrze kremowa skóra,
Stan: bardzo śliczny
)
Stan: bardzo śliczny

Dokładnie tak jest"larry123" pisze:Jak na moje oko valvoline to jedna z nielicznych marek olejów silnikowych jeszcze nie podrabianych i nie rozlewanych w Polsce.
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Wplyw oleju na Lancie (dlugie!)
Jak na razie nie widze zadnych dziwnych zjawisk- przejechane 3 tys. km."sanchez" pisze: Tomek, daj po wszystkim znać, jakie rezultaty, bo na wiosnę też prawdopodobnie zaleję tym wynalazkiem (Valvoline MaxLife Motor Oil 10W-40 ).
Moze jak kiedys bede w stanie sprawdzic zuzycie paliwa to wtedy sie wypowiem.
No nie jesteś jedyny"Makgajwer" pisze:...
...ale i tak prawdopodobnie jestem jednym z nielicznych, ...a być może nawet jedyny na tym forum który stosuje ten olej
...i do tego jeszcze jestem zadowolony

-
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Kontakt:
Witajcie,
Ja do swojej Lybry diesel nalalem ostatnio syntetycznego platinum z orlenu. Wczesniej byla oryginalna selenia. I co ciekawe. Silnik chodzi bardzo fajnie, a nawet ciszej niz przed wymiana oleju.
Pozdrawiam,
Marek
Ja do swojej Lybry diesel nalalem ostatnio syntetycznego platinum z orlenu. Wczesniej byla oryginalna selenia. I co ciekawe. Silnik chodzi bardzo fajnie, a nawet ciszej niz przed wymiana oleju.
Pozdrawiam,
Marek
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
cóż ...
zawsze moj tata oszczędny człowiek, pytał sie dlaczego tak duzo wydaje kasy na oleje i inne płyny ekspoatacyjne.
Tłumacze mu to zawsze faktem i oszczednośc rzędu 40 czy 50 zl na 10 tys km mnie nie urząda zwłaszcza że TORELL007 UCZULAł MNIE O PRZEKRACAJCYCH SIE PANEWKACH W 2.4
Wole dolozyc nawet 100 niz potem 10 patoli
Ps. za namową Jacka z koniecpolskiej, który sugerowal ze jest t mlody silnik 45 tys km. zapodalem srodek rodem al'a militec
zapodałem XERAMIC do oleju silnikowego.
w uno tez mam xeramic i jak mi walnełą uszczelka pod glowicą to gosc jak mi rozebral silnik to powiedzial ze nie ma zadnego znaku na nim ze jest używany a juz przejechalem nim okolo 100 tys km.
miał 50 tys km jak mu zapodalem xeramic.
http://www.xeramic.com/
Google
Tłumacze mu to zawsze faktem i oszczednośc rzędu 40 czy 50 zl na 10 tys km mnie nie urząda zwłaszcza że TORELL007 UCZULAł MNIE O PRZEKRACAJCYCH SIE PANEWKACH W 2.4

Wole dolozyc nawet 100 niz potem 10 patoli

Ps. za namową Jacka z koniecpolskiej, który sugerowal ze jest t mlody silnik 45 tys km. zapodalem srodek rodem al'a militec
zapodałem XERAMIC do oleju silnikowego.
w uno tez mam xeramic i jak mi walnełą uszczelka pod glowicą to gosc jak mi rozebral silnik to powiedzial ze nie ma zadnego znaku na nim ze jest używany a juz przejechalem nim okolo 100 tys km.
miał 50 tys km jak mu zapodalem xeramic.
http://www.xeramic.com/
Tomek,"tomek" pisze:Jak na razie nie widze zadnych dziwnych zjawisk- przejechane 3 tys. km."sanchez" pisze: Tomek, daj po wszystkim znać, jakie rezultaty, bo na wiosnę też prawdopodobnie zaleję tym wynalazkiem (Valvoline MaxLife Motor Oil 10W-40 ).
Moze jak kiedys bede w stanie sprawdzic zuzycie paliwa to wtedy sie wypowiem.
Miałem na myśli raczej zużycie oleju

Bo moja lancia go troche podbiera.
pozdro
k 2.4 - było i minęło.
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!
Moja Kappa na valvolinie zużywa max 100ml na 10tyś
Właśnie będę robił wymianę oczywiście ponownie Max Life
Właśnie będę robił wymianę oczywiście ponownie Max Life
Już kiedyś o tym pisałem na forum - u mnie po zalaniu Valvolinem MaxLife pojawiły się problemy z rozruchem.
Teraz (przy najbliższej wymianie) spróbuję Midlanda.
******* KJ ******
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
"KJ" pisze:Już kiedyś o tym pisałem na forum - u mnie po zalaniu Valvolinem MaxLife pojawiły się problemy z rozruchem.
sądząc po twoim podpisie kappa turbo

chyba maxlive nie jest do silników turbo do turbo raczej valvoline racing lub ew. TWS castrola ale chyba kosztuje 70 zl za litr.
RS to podrabiany SHIT NA Polski RYNEK.
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Tu akurat nie mialem nigdy problemow, od wymiany do wymiany (~10 kkm) nie dolewalem wiecej niz 0.5-1l."sanchez" pisze: Tomek,
Miałem na myśli raczej zużycie oleju(czy zmniejszyło się?)
Bo moja lancia go troche podbiera.
Aktualnie tego nie stwierdze, bo mialem drony wyciek srobka spustowa oleju, ktora to chyba zakonczyla swoja role w moim aucie i bede musial stosowac wysysanie oleju

Ano turbo, turbo"larry123" pisze:"KJ" pisze:Już kiedyś o tym pisałem na forum - u mnie po zalaniu Valvolinem MaxLife pojawiły się problemy z rozruchem.
sądząc po twoim podpisie kappa turbo![]()

******* KJ ******
Tak jak wcześniej pisałem od dłuższego czasu jeździłem na oleju Texaco i bardzo sobie ten olej chwalę.
Z racji tego że musiałem w ten weekend wymienić olej coś mnie podkusiło żeby sprawdzić i porównać działanie Seleni. Lubię sam na sobie sprawdzić działanie oleju tak żeby również móc wyrazić swoją opinię, oraz znaleźć coś odpowiadającego dla mnie (jak na razie moim faworytem jest Texaco), ale pożyjemy zobaczymy
.
Po przejechaniu 300 km. pojawił się taki obiaw, nie zawsze włącza się turbina. Objawy te występowały u mnie również wcześniej. Jak je rozwiązałem: wymieniłem filtr powietrza oraz olej w silniku. Zastanawiam się teraz co może być bezpośrednio tego przyczyną. Czy olej czy po prostu brudny filtr. W weekend wymienię filtr powietrze i jeżeli problem nie zgniknie będę wtedy pewnien że to jest wina oleju.
Jednak w chwili obecnej mam do Was szanowni forumowicze pytanie. Czy olej ma wpływ na pracę turbiny? Czy może ktoś wcześniej zauważył takie objawy u siebie.
Po wymianie filtra powietrza podzielę się z wami swoimi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam.
Z racji tego że musiałem w ten weekend wymienić olej coś mnie podkusiło żeby sprawdzić i porównać działanie Seleni. Lubię sam na sobie sprawdzić działanie oleju tak żeby również móc wyrazić swoją opinię, oraz znaleźć coś odpowiadającego dla mnie (jak na razie moim faworytem jest Texaco), ale pożyjemy zobaczymy

Po przejechaniu 300 km. pojawił się taki obiaw, nie zawsze włącza się turbina. Objawy te występowały u mnie również wcześniej. Jak je rozwiązałem: wymieniłem filtr powietrza oraz olej w silniku. Zastanawiam się teraz co może być bezpośrednio tego przyczyną. Czy olej czy po prostu brudny filtr. W weekend wymienię filtr powietrze i jeżeli problem nie zgniknie będę wtedy pewnien że to jest wina oleju.
Jednak w chwili obecnej mam do Was szanowni forumowicze pytanie. Czy olej ma wpływ na pracę turbiny? Czy może ktoś wcześniej zauważył takie objawy u siebie.
Po wymianie filtra powietrza podzielę się z wami swoimi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam.
- Torell007
- Założyciel LKP
- Imię: Michał
Pamiętaj, że Selenie dzielimy na dwa gatunki : Selenie i Polską Selenie pierwsza jest OK, a drugą to bym ewentualnie Żuka zalał ..."filip" pisze:Z racji tego że musiałem w ten weekend wymienić olej coś mnie podkusiło żeby sprawdzić i porównać działanie Seleni.

Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie