30.01 - 1.02.2009 Mazowsze

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

tony
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: tony » 09 lis 2008, 0:42

Po udanej integracji to raczej "Morning Drivers".
I miejmy nadzieję iż tak będzie Arku :)

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Re: 30.01 - 1.02.2009 Mazowsze

Post autor: Nat » 10 lis 2008, 22:07

"arkashka" pisze:Zapraszamy wszystkich serdecznie na Zlot na Mazowszu - centrum Polski w sam raz na otwarcie sezonu.
Plany mamy ambitne, ale ich powodzenie nie zależy jedynie od nas:
Na zachętę, że warto przyjechać- galeria z Norblina:

link nr 2
link nr 1

"arkashka" pisze:Jeśli powyższe nie wypali, nic straconego. Oto atrakcje, które możemy uznać za dostępne:
Muzeum Motoryzacji i Techniki w Otrębusach - obejrzyjcie galerię na zachętę.[/url]
link o Otrębusach
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

arkashka

Post autor: arkashka » 12 lis 2008, 14:17

Następne ...dziesiąt kilometrów pokonane, można się pokusić o wstępny plan zlotu:

Piątek:
Przyjazdy, kolacja, integracja.

Sobota:
Rano atrakcje motoryzacyjne. Po konsultacjach z kilkoma kolegami (dzięki za dobre rady) najprawdopodobniej będzie to wizyta w Otrębusach. Wycieczka z przewodnikiem 5zł/os. Na nasze życzenie zostanie uruchomiona kawiarenka: kawa, herbata, pączki. Luzik i odpoczynek, bez pośpiechu. Pani Właścicielka bardzo otwarta na kluby typu LKP, co nie jest bez znaczenia.
Obiad.
Zwiedzanie stolicy, szczegóły ustalimy. Krakusom Starówką nie zaimponujemy, ale nad stacją Metra mamy PeKiN z tarasem widokowym i po drugiej stronie ulicy Złote Tarasy ze sławnym szklanym dachem. Co Nasze Panie o tym myślą? :wink:
Alternatywnie Łazienki Królewskie. Wasz wybór: industrialnie czy historycznie?
Kolacja, integracja.

Niedziela:
Po śniadaniu tym co będą mogli czasowo proponuję spacerek po lesie. Warto zobaczyć Skansen albo po prostu pochodzić. Po integracji a przed długą podróżą zalecam szczególnie kierowcom.

Krytykujcie bądź chwalcie póki można jeszcze wszystko zmienić.

Powered by Targeo® | AutoMapa®
Mapa klikalna, po najechaniu na znaczek pojawia się opis.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2008, 22:11 przez arkashka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 12 lis 2008, 20:43

Otrębusy są świetne, choć trochę daleko.
Jedna wada pzewodnika- kiedy tam byłem, oczywiscie nie wziąłem przewodnika.
Nawet nie wiem, z to zabronione, ale w związku z faktem, ż wszystkie auta były otwarte (a niektóre miały nawet kluczyki w stacyjce), to była okazja wsiąść do Rollsów, Buicków, Renault Alpine etc etc. Z przewodnikiem zapewne nie będzie to mile widziane. No ale cos za coś, większa grupa zobowiązuje.

A może Otrębusy AND Norblin?
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

arkashka

Post autor: arkashka » 12 lis 2008, 20:48

"Nat" pisze: A może Otrębusy AND Norblin?
Jeśli tylko będzie taka możliwość, to czemu nie? Napotykam dwa problemy:
1. Ograniczenie czasowe połączone z głębokim poczuciem powinności pokazania kawałka Stolicy naszym Gościom. Nie zapominajmy, że będą całe rodziny, często z dziećmi.
2. Brak słów krytyki dla przedstawionych pomysłów, co powoduje poruszanie się trochę "na czuja".
Odległości są jakie są, to jest Klub Lancii, a nie wielbicieli placków ziemniaczanych, więc z transportem nie będzie raczej problemu :wink: Nasz hotel jest dobry do spania i posiedzenia w spokoju, niestety najbliższa okolica nie jest zbyt atrakcyjna turystycznie. Nie wiem nawet, czy mają miejsce na grilla :lol: Cena Czyni Cuda... Okolice Warszawy nastawione są na wysysanie kasy z "białych kołnierzyków" podczas "spotkań integracyjnych". Wynajęcie sensownego lokalu w sensownym ośrodku to ok. 2000zł/h po 22, uroczysta kolacja 75zł/os, o alkohole nie pytaliśmy. Noclegi również odpowiednio droższe.
Stąd taka "jeżdżona" forma zlotu.

tony
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: tony » 12 lis 2008, 21:29

to jest Klub Lancii, a nie wielbicieli placków ziemniaczanych
:groupjump: : brawo :

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 12 lis 2008, 21:32

W imieniu pyrozjadaczy z Pyrlandii, stanowczo protestuję. Plyndze rulez!
Pozdrawiam
Nat

arkashka

Post autor: arkashka » 12 lis 2008, 21:52

Najnowsza wiadomość:
Stowarzyszenie Miłośników marki Lancia - Lancia Klub Polska sfinansuje nam wynajem sali na integrację : brawo : : brawo : : brawo :

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 12 lis 2008, 21:59

"arkashka" pisze:
"Nat" pisze: A może Otrębusy AND Norblin?
Jeśli tylko będzie taka możliwość, to czemu nie? Napotykam dwa problemy:
1. Ograniczenie czasowe połączone z głębokim poczuciem powinności pokazania kawałka Stolicy naszym Gościom. Nie zapominajmy, że będą całe rodziny, często z dziećmi.
2. Brak słów krytyki dla przedstawionych pomysłów, co powoduje poruszanie się trochę "na czuja".
Odległości są jakie są, to jest Klub Lancii, a nie wielbicieli placków ziemniaczanych, więc z transportem nie będzie raczej problemu :wink: Nasz hotel jest dobry do spania i posiedzenia w spokoju, niestety najbliższa okolica nie jest zbyt atrakcyjna turystycznie. Nie wiem nawet, czy mają miejsce na grilla :lol: Cena Czyni Cuda... Okolice Warszawy nastawione są na wysysanie kasy z "białych kołnierzyków" podczas "spotkań integracyjnych". Wynajęcie sensownego lokalu w sensownym ośrodku to ok. 2000zł/h po 22, uroczysta kolacja 75zł/os, o alkohole nie pytaliśmy. Noclegi również odpowiednio droższe.
Stąd taka "jeżdżona" forma zlotu.
jeżeli Otrębusy to niedaleko hmm 3km jest PaTaTaj Kanie H. gdzie można cosik zjeść, napić herbatki, pomykać na koniku, ognisko/odpłatnie/, zagrać w gałę siatę, boiska trawiaste jeszcze, w zimie kulig ...... kominek, sala na biesiadę, noclegu niet :D :D :D
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

Awatar użytkownika
marmal
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: marmal » 13 lis 2008, 1:07

:) Czytając powyższe musiałoby się zdarzyć coś złego bym nie dotarł.Doceniam zaangażowanie Arka i wszystkich wspomagających z regionu mazowieckiego. Myślę iż podstawową kwestią jest integracja, której nie zastąpią żadne inne atrakcje - zwiedzanie jak najbardziej by upamiętnić nasze wspólne spotkania lecz to cel drugorzędny w sensie co zwiedzimy i tak nie jesteśmy w stanie zobaczyć wszystkiego. Istotne by to jakoś korelowało z miejscem i czasem. Jeśli ktoś będzie miał ochotę na inne atrakcje turystyczne z pewnością w ramach własnych zainteresowań spełni swe marzenia.Największą atrakcją jest chyba człowiek a zwłaszcza możliwość wymiany poglądów na żywo nie tylko poprzez forum i o to przecież chodzi :)
Pozdrawiam - Marian

arkashka

Post autor: arkashka » 13 lis 2008, 14:15

Istnieje możliwość wynajęcia autokaru. Gdybyśmy chcieli w sobotę zostać zawiezieni rano do Otrębusów i po obiedzie do Warszawy, koszt oszacowany na szybko to 1000-1200zł. Dla 30 osób wypada nam 30-40zł/os. Może i cena nie jest okazyjna, ale ułatwienie życia: bezcenne.

Może ktoś z Warszawy/okolic ma dostęp do busa? Autokar jest za duży jak na nasze potrzeby i dość drogi.

Póki co mało rezerwacji zrobiono :cry:

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 13 lis 2008, 20:29

Póki co mało rezerwacji zrobiono :cry:

ale chyba jest jeszcze troszku czasu na rezerwacje? gdyż sam do końca nie wiem jak to będzie na dzień dzisiejszy może przyjedziemy już w piątek może w sobote jeszcze nie wiem- z niemowlakiem to nigdy nic nie wiadomo :wink:
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

arkashka

Post autor: arkashka » 14 lis 2008, 9:23

Jest czas, oczywiście. Kierownik Ośrodka spodziewa się, że do połowy stycznia będzie wszystko ustalone (czyt. zarezerwowane): ilość osób i rozkład posiłków. Na razie zamówiłem salę 50-osobową na integrację: będzie trochę miejsc siedzących ze stolikami (30?), parkiet i sprzęt grający. Naczynia jednorazowe zakupię w odpowiednim momencie, o przekąskach pomyślimy również na tydzień przed zlotem.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 14 lis 2008, 11:01

Jest czas. Moze wyznaczymy konktretną date, do której nalezy sie zgłaszać? Arku?
Pozdrawiam
Nat

arkashka

Post autor: arkashka » 14 lis 2008, 11:33

Idealnie byłoby do końca grudnia (chociaż 80% uczestników...), bo to ułatwiłoby wszystkim życie - mam tu na myśli nasz Hotel, stołówkę tegoż hotelu, Otrębusy/inne atrakcje, transport jeśli uznamy, że potrzebny i milion drobiazgów, które siedzą w mojej głowie i nie ma potrzeby się nimi dzielić.
15.01 przyjmijmy za deadline; 2 tygodnie powinny wystarczyć na dopięcie szczegółów.

Co do rozkładu zajęć: w sobotę szkoda tracić czas na obiad. Proponuję śniadanie, w międzyczasie jakiś kebab i potem obiadokolację.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Zloty i spotkania :::”