Kappa - zestaw wskaźników, błędy komputera
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - zestaw wskaźników, błędy komputera
witam wszystkich! przepraszam że jako nowy odrazu zadaje pytanie... mam kappe 2,0 20v automat 97 i komp. po włączeniu zaplonu wyświetla: OLEJ W SKRZYNI OSIĄGNĄŁ MAX TEMP. oraz CZUJNIKI SKRZYNI USZKODZONE do tego nie działa obrotomierz, prędkościomierz,wskażnik paliwa,wskażnik temp.płynu chłodz.oraz nie regularnie wyłącza się podświetlenie deski. jeśli ktoś mogłby coś podpowiedzieć to bedę BARDZO wdzięczny
kappa problem z komputerem??
No to chyba po zestawie wskaźników. Poszukaj drugich zegarów.
Re: kappa problem z komputerem??
No i nie dopisałeś , że nie zmienia biegów, wiatrak na chłodnicy się nie włącza itp itd i ogólnie kaplica auto ma "wolne", znam temat troszkę się z tym bawiłem."planosol" pisze:witam wszystkich! przepraszam że jako nowy odrazu zadaje pytanie... mam kappe 2,0 20v automat 97 i komp. po włączeniu zaplonu wyświetla: OLEJ W SKRZYNI OSIĄGNĄŁ MAX TEMP. oraz CZUJNIKI SKRZYNI USZKODZONE do tego nie działa obrotomierz, prędkościomierz,wskażnik paliwa,wskażnik temp.płynu chłodz.oraz nie regularnie wyłącza się podświetlenie deski. jeśli ktoś mogłby coś podpowiedzieć to bedę BARDZO wdzięczny
-
problem z kompem-zrobione...
wygląda to tak-wszystkie pozostałe rzeczy działały jak powinny poza wyżej wymienionymi. zegary są ok! skrzynia też! pomimo wyświetlanych błędów.gdyby coś poza tym było nie tak to raczej bym napisał- poprawiłem złącza,punkty masowe i złącza obu sterowników i jest ok!! jeśli ktoś będzie miał podobny problem lub inny postaram się pomóc.
Re: problem z kompem-zrobione...
"planosol" pisze:wygląda to tak-wszystkie pozostałe rzeczy działały jak powinny poza wyżej wymienionymi. zegary są ok! skrzynia też! pomimo wyświetlanych błędów.gdyby coś poza tym było nie tak to raczej bym napisał- poprawiłem złącza,punkty masowe i złącza obu sterowników i jest ok!! jeśli ktoś będzie miał podobny problem lub inny postaram się pomóc.

-

nie bardzo rozumiem o co chodzi??
-
czyżby to było nie dobrze że udało mi się naprawić auto?? zadaję pytanie i sam sobie radzę z problemem to żle?? przykro mi nie rozumiem.... podejścia do tematu.
-
- Klubowicz
Ja tez nie rozumiem."planosol" pisze:
Dziwna usterka,raczej rzadka pewnie właśnie dlatego musiałeś sobie poradzić sam.Mam nadzieje iż nie zrazisz się do naszego forum

Aha uzupełnij profil o wpis-skąd przybywasz.
Drogi kolego, zadajesz pytanie (23,39), masz problem i nikt nic nie odpowiada a tu nagle po 15 godzinach znowu piszesz, naprawiłem."planosol" pisze:
Takie uszkodzenie zdarza się tylko w automatach i jeśli już się faktycznie zdarzy to nie jest to po prostu brak styku tylko śmierć zestawu wskaźników a w Kappie ten zestaw ma sporo więcej zadań niż jakimkolwiek innym aucie
więc to ja "nie bardzo rozumiem" pytania.
A czy może mi ktoś napisać czego nie rozumie. Bo ja nie bardzo rozumiem do czego to stwierdzenie padło.
Jeśli do tego znaczka SPAM to akurat kolego Planosol nie masz co się martwi, bo to dostał chyba (tak przynajmniej wynika z kolejności postów) kolega Argenta67.
Wczoraj przeglądałem tego posta, ale nie mogę sobie przypom nieć co tak było wpisane, że dostalo SPAM.
To że uruchomiłeś auto i dałeś o tym znać, opisując czynności które wykonałeś to bardzo dobrze.
Jeśli do tego znaczka SPAM to akurat kolego Planosol nie masz co się martwi, bo to dostał chyba (tak przynajmniej wynika z kolejności postów) kolega Argenta67.
Wczoraj przeglądałem tego posta, ale nie mogę sobie przypom nieć co tak było wpisane, że dostalo SPAM.
To że uruchomiłeś auto i dałeś o tym znać, opisując czynności które wykonałeś to bardzo dobrze.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
-
witam. piszę że naprawiłem ponieważ naprawiłem. a nie rozumiem skąd sugerowanie iż nie dopisałem że nie działa skrzynia czy inne? skoro wszystko działało prawidłowo poza rzeczami o których pisałem. a naprawione było ok godz. 1;30-2;00 więc szybciej niż po 15 godz. ale nie miałem już siły napisać. i nie rozumiem po co te uwagi? z doświadczenia wiem że takie rzeczy jak komp. czy zest. wskażn. nie rozpadają się nagle i dlatego poszukiwania rozpocząłem od prostszych rzeczy..... i udało się"argenta67" pisze:Drogi kolego, zadajesz pytanie (23,39), masz problem i nikt nic nie odpowiada a tu nagle po 15 godzinach znowu piszesz, naprawiłem."planosol" pisze:
Takie uszkodzenie zdarza się tylko w automatach i jeśli już się faktycznie zdarzy to nie jest to po prostu brak styku tylko śmierć zestawu wskaźników a w Kappie ten zestaw ma sporo więcej zadań niż jakimkolwiek innym aucie
więc to ja "nie bardzo rozumiem" pytania.
-
ah byłbym zapomniał... dziękuje wszystkim za chęć pomocy. w miarę możliwości będę się starał pomóc innym. a wszystkim życzę jak najmniej albo lepiej żadnych problemów!