Lybra - listwy boczne
Lybra - listwy boczne
Wie ktoś jak delikatnie zdemontować listy boczne i ten chromowany pasek? One są na zatrzaski? musze je pomalować a nie chcę poł drzwi gazetami zaklejać.
Odp: Lybra - listy boczne
Popatrz na allegro i ewentualnie zapytaj sprzedawcę - z reguły są z demontażu ...
- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
Witam,
mnie też czekała zabawa z listwami - malowanie, ale właśnie z powodu problemów z demontażem nie bawiłem się w to na drzwiach, a listwy na przednim zderzaku z musu prysnąłem sprayem! , bo nie będe kupował setki lakieru na listewki ! szkoda kasy, lakier za drogi , a tak całośc wpierw psiknąłem plastik primerem i nic nie schodzi (przy okazji malowania zderzaka), za boczne się nie zabierałem. A zderzak musiałem malowac bo się zdeformował - ! po przygodzie z krawężnikiem. Wjechałem za daleko i na musa musiałem wycofac, za wysoki krawężnik i na mojego pecha tylko w tym jednym miejscu, bo wszystkie inne auta obok jakoś nie miały z tym problemu, może Lancia za niska! Ale to było dawno , teraz to krawężniki mijam z daleka
Pozdrawiam
mnie też czekała zabawa z listwami - malowanie, ale właśnie z powodu problemów z demontażem nie bawiłem się w to na drzwiach, a listwy na przednim zderzaku z musu prysnąłem sprayem! , bo nie będe kupował setki lakieru na listewki ! szkoda kasy, lakier za drogi , a tak całośc wpierw psiknąłem plastik primerem i nic nie schodzi (przy okazji malowania zderzaka), za boczne się nie zabierałem. A zderzak musiałem malowac bo się zdeformował - ! po przygodzie z krawężnikiem. Wjechałem za daleko i na musa musiałem wycofac, za wysoki krawężnik i na mojego pecha tylko w tym jednym miejscu, bo wszystkie inne auta obok jakoś nie miały z tym problemu, może Lancia za niska! Ale to było dawno , teraz to krawężniki mijam z daleka

może będzie.....Thesis, ale upragnione Volovo C30
jest.....2007 Lyberka 2.4 jtd
Czarna Błyskawica
była....2006 Vectra Złota Strzała

Odp: Lybra - listwy boczne
No ja właśnie będe malował zderzak i parę innych rzeczy, przednie listwy zdjąłem bez problemu, tylko na zatrzaski. Boczne prócz zatrzasków są jeszcze jakąś pianką przyklejone, ale schodzi i w tygodniu zdejmę i w domu papierem przajedę i pomaluję te co muszę.
A co z chromem ?Krzysiek_79 pisze:Witam,
mnie też czekała zabawa z listwami - malowanie, ale właśnie z powodu problemów z demontażem nie bawiłem się w to na drzwiach, a listwy na przednim zderzaku z musu prysnąłem sprayem! , bo nie będe kupował setki lakieru na listewki ! szkoda kasy, lakier za drogi , a tak całośc wpierw psiknąłem plastik primerem i nic nie schodzi (przy okazji malowania zderzaka), za boczne się nie zabierałem. A zderzak musiałem malowac bo się zdeformował - ! po przygodzie z krawężnikiem. Wjechałem za daleko i na musa musiałem wycofac, za wysoki krawężnik i na mojego pecha tylko w tym jednym miejscu, bo wszystkie inne auta obok jakoś nie miały z tym problemu, może Lancia za niska! Ale to było dawno , teraz to krawężniki mijam z dalekaPozdrawiam
Są takie farby w sprayu udające chrom ?
- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
no dokładnie 

Czarna Błyskawica

- khothan
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam 
Z własnego doświadczenia ostrzegam przed farbami teoretycznie udającymi chrom.
Miałem podobne zamiary z malowaniem odrobinę wytartej kratki maskownicy,
kupowałem po kolei 5 różnych farb coraz to innych producentów
w przedziale cenowym od 17 do 90 zł za puszkę.
Pomimo iż na korku jako przykład pokazany był fajniusi chrom o tyle
we wszystkich próbach na różnych materiałach czy to z podkładem czy bez wychodziło koszmarnie.
Efekt nie wiele odbiegał od zwykłej srebrnej farby.
Swoją drogą jeśli uda się komuś znaleźć taką "chromową farbę" z chęcią się dowiem jaka to
Pozdrawiam

Z własnego doświadczenia ostrzegam przed farbami teoretycznie udającymi chrom.
Miałem podobne zamiary z malowaniem odrobinę wytartej kratki maskownicy,
kupowałem po kolei 5 różnych farb coraz to innych producentów
w przedziale cenowym od 17 do 90 zł za puszkę.
Pomimo iż na korku jako przykład pokazany był fajniusi chrom o tyle
we wszystkich próbach na różnych materiałach czy to z podkładem czy bez wychodziło koszmarnie.
Efekt nie wiele odbiegał od zwykłej srebrnej farby.
Swoją drogą jeśli uda się komuś znaleźć taką "chromową farbę" z chęcią się dowiem jaka to

Pozdrawiam
- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
ja chyba przeleciałem właśnie srebną bo o chrom z tego co pamiętam ciężko było, ale trzyma się już 2 lata i nic nie schodzi.
, i nie różi się po złożeniu wcale od całości, spoko wygląda.

Czarna Błyskawica

Mi się fartło. Jak przytulałem sie do barierki energochłonnej to tylko ta niechromowana listwa cała mi się zajechała. Chromowana dalej jak nówka
Ale fakt że na grillu troszkę sie złuszczyło, a nowy 400zł kosztuje :/

- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
no koszty strasznie wyskoie, dlatego też mojego zderzaka nie kupowałem nowego tylko wolałem samemu podziałac, musiałem go nagrzac zęby przywrócic go do stanu sprzed.... etc...etc...no i dopiero się wzięłem za malowanie, no i przynajmniej mam satysfakcje że se sam zrobiłem 

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 23:12 przez Krzysiek_79, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarna Błyskawica

ja jeden błotnik kupiłęm, teraz poluję na drugi.... pierwszy sam pomaluję bo ma tylko troche ubytków w lakierze, a drugi zalezy jaki kolor kupie 

- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
daj znac jak cos zdziałasz ! może pomoge 
-- 07 Kwi 2009, 00:38 --
a tu załączam fotkę z Lyberką po renowacji listew

-- 07 Kwi 2009, 00:38 --
a tu załączam fotkę z Lyberką po renowacji listew
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czarna Błyskawica

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
A ja kiedyś taką listwę po prostu zgubiłem... Przekonałem sie wtedy, że jest na zatrzaski i klej. Delikatna operacja ze śrubokręcikiem.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

nagrzewałeś BLOTNIK??? chyba w hucieKrzysiek_79 pisze: dlatego też mojego błotnika nie kupowałem nowego tylko wolałem samemu podziałac, musiałem go nagrzac zęby przywrócic go do stanu sprzed.... etc...etc...no

masz pewnie na myśli atrapę zderzaka... tez to przerabiałem wiec współczuje

Lybra SW 1,8 2k
- Krzysiek_79
- Forumowicz/ka
ta no kurcze zakręcony jestem , tak tak chodzi mi o zderzak 

Czarna Błyskawica