Instalacja Gazowa do Lancia Lybra 1.8

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
kazek01
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Instalacja Gazowa do Lancia Lybra 1.8

Post autor: kazek01 » 19 kwie 2009, 15:47

Czy ma ktoś w tym względzie jakieś doświadczenie? Bo ja właśnie zamierzam ją założyć i zastanawiam sie na jaką sie zdecydować. Chciałbym się zmieścić w 3000, a najlepiej w 2500. Generalnie chciałbym jak najlepszą w dobrej cenie. W warsztacie proponowali mi dotychczas STAG 4 i Autronic Zenit. Która z tych wg Was jest lepsza? A może jeszcze inna jest godna uwagi? Proszę o porady zarówno osoby, które mają gaz w swoich Lybrach jak i osoby, które po prostu znają się na instalacjach gazowych.

Jakby ktoś miał warsztat godny polecenia w Poznaniu i okolicach to też poproszę o namiary.

Pozdrawiam.
Właściciel Lancii od wczoraj ;-)

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Odp: Instalacja Gazowa do Lancia Lybra 1.8

Post autor: Duch-Dziadka » 19 kwie 2009, 16:12

Ty wczoraj Lancie kupiles a my dzisiaj spota robilismy.
Co do LPG to dobra instalator i zaklad to podstawa sukcesu.
Z Poznania nie znam nikogo kto zaklada. Znam jedynie z Trzcianki dobrego instalatora.
Pogadaj z uzytkownikiem dziadek ze Znina on montuje LPG.
Stag to znana firma i czesto gosci w naszych lanciach jako dodatkowe zrodlo energii.
Mysle ze na tyle sprwdzona instalke moznaby CI polecic.
Jeszcze jedno...nie szukaj oszczednosci na instalacji LPG typu ze moglaby kosztowac 2500. Wez lepiej ta za 3 klocki, a moze oszczedzisz sobie przykrosci... :D

Awatar użytkownika
Dziadek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Dziadek » 19 kwie 2009, 16:53

Przyjedź do Żnina do PCM zamontujemy Ci BRC będziesz jeździł bez problemów.Jak chcesz to zadzwoń umówić się na określony termin tel.0523021221.poproś montaż gazu i się umówisz.Pracujemy od 7.30 do 15.30
Pozdrawiam Dziadek
Lancia Delta 1.8 8V+LPG BRC

ged
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: ged » 19 kwie 2009, 18:09

Mam ten sam dylemat, trochę szkoda mi miejsca ale 1,8 malo nie pali... wiec jaka instalacja i gdzie montować we Wrocku i okolicach ?
Lybra SW 1,8 2k

kazek01
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: kazek01 » 20 kwie 2009, 13:08

Dzięki za odpowiedzi, nie wiedziałem, że się spotykaliście, a gdzie się normalnie spotykacie? Może następnym razem uda się spiknąć.

Co do instalki, to Żnin troszkę daleko, musiałbym urlop wziąć, trzcianka nie bliżej, ale zastanowię się. A ile taka BRC by kosztowala?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Dziadek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Dziadek » 20 kwie 2009, 17:09

W żninie cena 2700-2800 w zależności jaki zbiornik gazu Montaż dwa dni.W aucie wszystko posprawdzane ustawione tak,że z klientami widzimy się dopiero na przeglądzie gwarancyjnym po 15000km.Jeśli zbiornik w miejsce koła zapasowego 2800,wynika to z tego,że sam zbiornik u producenta jest o 100 droższy.Serdecznie zapraszam,a nie będziesz miał problemów z instalacją.
Pozdrawiam Dziadek

KGB
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: KGB » 20 kwie 2009, 20:13

oddaje glos na stag'a :D
na 4cyl. mozna zalozyc juz za 2000pln ,do 2300 to powinno sie wszedzie zmiescic,
jak sie nie ma samemu pojecia o lpg to trzeba szukac dobrego zakladu i niestey doplacic pare stowek

Awatar użytkownika
Dziadek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Dziadek » 20 kwie 2009, 20:57

Zakładam gaz tylko BRC lub LPI Gaz do silników nawet ośmio cylindrowych i mam zero reklamacji.Pracuję w porządnej firmie zatrudniającej ok.50 osób u nas możesz zrobić wszystko począwszy od spraw mechanicznych na lakierni kończąc.
Pozdrawiam Dziadek

KGB
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: KGB » 20 kwie 2009, 22:26

Dziadek pisze:Zakładam gaz tylko BRC lub LPI Gaz do silników nawet ośmio cylindrowych i mam zero reklamacji.Pracuję w porządnej firmie zatrudniającej ok.50 osób u nas możesz zrobić wszystko począwszy od spraw mechanicznych na lakierni kończąc.
zakladacie LPI gaza ,a nie macie staga ?
dziwne ,osobiscie uwazam staga za lepszy sprzet niz lpi ,
moglibyscie poszerzyc oferte :-P

Awatar użytkownika
Dziadek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Dziadek » 20 kwie 2009, 22:32

Jestem tylko pracownikiem właściciel ma podpisane umowy z tymi firmami całe oprogramowanie i wszystkie nowinki są natychmiast na naszym kompie.Nic nie poradzę.
Pozdrawiam Dziadek

KGB
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: KGB » 20 kwie 2009, 23:08

no wlasnie duzy plus staga jest taki ,ze wszystkie programy mozna sciagnac ze strony ,na dysk kazdego uzytkownika ,a nie tylko na firmowy twardziel ;)

Awatar użytkownika
muha
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: muha » 21 kwie 2009, 0:39

To ja się przyłączę z pytaniem. Mam BRC w swojej Lancii (1.6). Zawsze tuż po przełączeniu na gaz silnikiem trochę szarpie (w chwili puszczenia pedału gazu). Jak się wszystko rozgrzeje powyżej 70 stopni, problem znika. Zetknęliście się może z tym problemem? Mój gazownik twierdzi, że porozumiewał się z innymi zakładami swojej sieci (Czakram) i tam, gdzie zakładano gaz do Lybry występowały podobne objawy.

Pozdrawiam,
Muha

Awatar użytkownika
Krzys
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Krzysztof

Post autor: Krzys » 21 kwie 2009, 10:57

muha pisze:To ja się przyłączę z pytaniem. Mam BRC w swojej Lancii (1.6). Zawsze tuż po przełączeniu na gaz silnikiem trochę szarpie (w chwili puszczenia pedału gazu). Jak się wszystko rozgrzeje powyżej 70 stopni, problem znika. Zetknęliście się może z tym problemem? Mój gazownik twierdzi, że porozumiewał się z innymi zakładami swojej sieci (Czakram) i tam, gdzie zakładano gaz do Lybry występowały podobne objawy.

Pozdrawiam,
Muha
Może wtryski są zabrudzone.

Co do instalacji to Stag 300 Plus całkiem dobrze się zapowiada ale elektronika to nie wszystko nie warto oszczędzać kasy na wtryskach i reduktorze.

Awatar użytkownika
Dziadek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Dziadek » 21 kwie 2009, 17:30

Mapa do kitu lub wtryskiwacze gazu
Pozdrawiam Dziadek

kazek01
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: kazek01 » 21 kwie 2009, 18:19

Dziadek, chętnie bym skorzystał, ale jeżdżenie 100 km na montaż i na każdy przegląd gwarancyjny, zakłądając nawet, że nie będzie jakichś dodatkowych regulacji to dla mnie troszkę strata czasu i pieniędzy. Spróbuję poszukac czegoś w Poznaniu, mam nadzieję że się uda.

A czy mógłbym jeszcze prosic o porady co do tych wszystkich części, ja nie mam zielonego pojęcia co to jest reduktor itp, mógłby ktos znający sie na rzeczy określić jakies parametry tych wszystkich podzespołów? Z góry wielkie dzięki.

A jeżeli chodzi o modele instalacji to jakie najbardziej polecacie? Mi proponowano STAG 4 i Autronic Zenit (wiecie coś na ten temat? podobno włoska), DZiadek poleca BRC i Lpi, KGB poleca STAGa. Jaką wybrać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”