Kappa - zawieszenie przod
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Kappa - zawieszenie przod
Witam, mam problem z poszukiwaniem czesci do wahacza przod (patsz rys.)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odp: Kappa - zawieshenie przod
Chodzi Ci o tuleje wzdłużną? One są dostępne bez problemu!?
-
- Kontakt:
aha, to sa tuleje, dzieki! Jak widac z rys. jedna jest duza z #3, a mi chodzi o ta mala bez numeru. Prosze o numer firmowy zamiennika etc, zeby mozna bylo zamowic we Lwowie.
- laminiarz
- Specjalista ds. części zamiennych
Może warto przejrzeć starsze wypowiedzi na różnych forach - patrz >viewtopic.php?f=35&t=30208&p=296574#p296574
i mnóstwo innych klubowiczów którzy sprzedają części.
Poza tym sprecyzuj zawsze o który element chodzi.
sworzeń wachacza FT 17018 - 31,22 brutto
cały wachacz - 370,26 brutto
jeżeli tylko silentbloki - to sprawdź warsztaty regeneracji można dorobić same tuleje metalowo-gumowe.koszt rzędu 15-50zł
i mnóstwo innych klubowiczów którzy sprzedają części.
Poza tym sprecyzuj zawsze o który element chodzi.
sworzeń wachacza FT 17018 - 31,22 brutto
cały wachacz - 370,26 brutto
jeżeli tylko silentbloki - to sprawdź warsztaty regeneracji można dorobić same tuleje metalowo-gumowe.koszt rzędu 15-50zł
-
- Kontakt:
laminiarz, sorry, nie znam na tyle dobze polski, zeby precyzyjnie wyszukac posty. Teraz juz nic nie rozumiem czy chodzi mi o tuleje czy o szworznie 

sworzeń to jak się nie myle jest część numer 6 a Tobie pewnie chodzi o tą która jest przykręcana dwiema długimi śrubami, ja niestety częściami się nie zajmuję więc numerów nie podam...bogdem pisze:laminiarz, sorry, nie znam na tyle dobze polski, zeby precyzyjnie wyszukac posty. Teraz juz nic nie rozumiem czy chodzi mi o tuleje czy o szworznie
P.S. czekamy na zdjęcia pierwszej ukraińskiej Kappy na LKP

- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
W wahaczu są dwie tuleje ( często nazywane silentblock) jedna oznaczona nr 3 na rysunku. Jest też sworzeń oznaczony nr 6. Problem w tym że ta tulejka wzdłużna nie ma numeru oryginalnego bo w serwisie nie występuje jako część zamienna. Jest sprzedawana tylko w komplecie z wahaczem. W Polsce nie ma większych problemów z zakupem ale tylko zamienników tej tulejki . Wymiana jest jednak dość kłopotliwa i dość trudna.
-
- Kontakt:
prezesjm, masz calkowita racje! Prosze zadzwonic do swego dostawcy, niech on poda firme zamienników i dokladny numer zakupu tej meczacej mnie tuleji
. Tutaj juz mozna ta czesc zamowic i dostac jezeli znany jest numer (>http://www.exist.ru/). A wymiana niech juz bedzie moj problem
. Z gory dzieki!
Co to jest LKP?

Co to jest LKP?
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Tulejabogdem pisze:prezesjm, masz calkowita racje! Prosze zadzwonic do swego dostawcy, niech on poda firme zamienników i dokladny numer zakupu tej meczacej mnie tuleji. Tutaj juz mozna ta czesc zamowic i dostac jezeli znany jest numer (>http://www.exist.ru/). A wymiana niech juz bedzie moj problem
. Z gory dzieki!

Cały zestaw naprawczy

Lancia Klub Polskabogdem pisze:Co to jest LKP?

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
bogdem pisze:prezesjm, masz calkowita racje! Prosze zadzwonic do swego dostawcy, niech on poda firme zamienników i dokladny numer zakupu tej meczacej mnie tuleji. Tutaj juz mozna ta czesc zamowic i dostac jezeli znany jest numer (>http://www.exist.ru/). A wymiana niech juz bedzie moj problem
. Z gory dzieki!
Co to jest LKP?
Sprawdź sobie numery firma ocap nr 1215181 lub Original Imperium ( impergom) - 1978 . Numerów nie jestem pewien na 100% więc trzeba dokładnie sprawdzić.
Nr impergom 1978 jest chyba właściwy , fajnie się tam nazywa : ?????????, ??????? ??????.
-
- Kontakt:
Odp: Kappa - zawieszenie przod
sprawdzilem, wszystko OK, dzieki!
-- 29 Kwi 2009, 12:49 --
stabraf, interesujace ceny w Polsce. Jeszcze by byla dostawka na Ukraine
-- 30 Kwi 2009, 10:19 --
czy ktos wie, autosklep24.pl dostawi zamowione u niego czesci do Ukrainy i w jakie terminy?
-- 29 Kwi 2009, 12:49 --
stabraf, interesujace ceny w Polsce. Jeszcze by byla dostawka na Ukraine

-- 30 Kwi 2009, 10:19 --
czy ktos wie, autosklep24.pl dostawi zamowione u niego czesci do Ukrainy i w jakie terminy?