Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Może ktoś zna jakieś głośniki co by pasowały...?
oj przy zmianie całego audio trzeba ;]"Tomzik" pisze:Hm..
Są gusta i guściki, ale ja akurat uważam, że to jedyne seryjne głośniki w K, które grają ok i nie trzeba ich wymieniać
Pozostałe to katastrofa.
a co powiesz o Themie? gdzie z przodu na głośniki jest miejsce na 4X6, i w dodatku skierowane na kolana, pod kierownica... nic tylko ciąć boczki"PAHO2" pisze:przód 135mm, nie wszytkie(czytaj te lepsze) nie wejdą, pozatym zero wygłuszenia, masakra
tył: 165mm, bez dobrego przodu nie ma co zakładać tyłu, i koło się zamyka, kappa jest trudnym tematem w dziedzinie car audio :/
Faktycznie- z przodu w drzwiach są 13cm, ale ja wlepiłem 16. Póki co bardzo a sztukę, muszę popracować nad wygłuszeniem i mocowaniem, bo o oryginalnych koszach od razu zapomnij."SORIAN" pisze:Jakie są poszczególne średnice głośników w drzwiach i w półce? Jakie można założyć najwieksze z tyłu pod szybą?
Miałem Crome i ten sam problem- jajowate głośniczki z przodu pod deską rozdzielczą. Ale w Cromie (zatem pewnie i w Themie) da się bez problemu wyciąć otwory w drzwiach i zainstalować w miarę porządne 16cm woofery, w Kappie niestety nie tak łatwo. Nie ma żadnej płaskiej powierzchni z boku drzwi (w przeciwieństwie do Cromy). No i w K też głośniki grają w kolana.."maki" pisze:a co powiesz o Themie? gdzie z przodu na głośniki jest miejsce na 4X6, i w dodatku skierowane na kolana, pod kierownica... nic tylko ciąć boczki
obyło się bez cięcia?Tomzik pisze:Ja zmieściłem w przednich drzwiach takie cuda
Też szału ni ma, ale w porównaniu do 13 to i tak gites gra.