Lybra - przyciski panelu klimatyzacji
Lybra - przyciski panelu klimatyzacji
Czy ktoś rozbierał panel sterowania klimatyzacji? Wczoraj zauważyłem że mam dwa przyciski lekko spękane a nie cierpię jakichkolwiek "usterek " w samochodzie. I tak się za to wezmę, ale gdyby się ktoś już tym bawił, to będę wdzięczny za podpowiedź.
Odp: Lybra-przyciski panela klimy
A co tu do zabawy.
W LT komplecik jedyne 260zł (jakiś czas temu - możesz to zweryfikować).
Sądzę, że takie "usterki" jednak przecierpisz
Podklej sobie kropelką aby dalej nie pękały.
W LT komplecik jedyne 260zł (jakiś czas temu - możesz to zweryfikować).
Sądzę, że takie "usterki" jednak przecierpisz

Podklej sobie kropelką aby dalej nie pękały.
Piszesz o klawiszach czy o całym panelu. Na Allegro są kompletne panele po 120-130zł tylko muszę zadzwonić w jakim stanie są klawisze.
Mówię oczywiście o samych przyciskach, które będą nowe a nie jak w panelach z allegro również na wykończeniujaro1959 pisze:Piszesz o klawiszach czy o całym panelu. Na Allegro są kompletne panele po 120-130zł tylko muszę zadzwonić w jakim stanie są klawisze.

Kiedyś miałem taki pomysł, żeby kupić komplet przycisków i podzielić sie nimi co kto potrzebuje, ja osobiście jestem zainteresowany przyciskiem od świateł przeciwmgielnych
Zawsze to koszt będzie dużo niższy przy podziale.

powinienem mieć w stanie idealnym i od przednich i od tylnych - które potrzebujesz?Doodik pisze:Kiedyś miałem taki pomysł, żeby kupić komplet przycisków i podzielić sie nimi co kto potrzebuje, ja osobiście jestem zainteresowany przyciskiem od świateł przeciwmgielnychZawsze to koszt będzie dużo niższy przy podziale.
nie mam tylko od sterowania siłą i kierunkiem nawiewu
przypomnij sie to potwierdzę czy mam
Re: Lybra-przyciski panela klimy
koledzy chciałem się podpiąć pod temat.mam trochę inny problem ale też chodzi o panel klimatyzacji.oba pokrętła które służą do regulacji temperatury kręcą się bez żadnych oporów i oczywiście temp nie da się zmienić.czy da się je jakoś wyciągnąć i naprawić czy muszę kupić cały panel.dziękuje i pozdrawiam
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Dzisiaj mi odpisali z LanciaTeam że komplet przycisków do panelu klimy kosztuje u nich 420 zł :/
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
a jest to koszt nowego całego panelu klimy u nichLybraSW pisze:Dzisiaj mi odpisali z LanciaTeam że komplet przycisków do panelu klimy kosztuje u nich 420 zł :/

byłe włoszki: Lybra SW 1.9 JTD, Croma 1.9JTD 16V Aut.
Lybra - przyciski od klimatyzacji i świateł przeciwmgielnych
Witam
Czy miał ktoś problem z przyciskami jak w temacie. U mnie popękał delikatnie lakier, częściowo odkleja się powierzchowna warstwa od przycisku, Na jednym nawet kawałek odpadł.
Co z tym można zrobić, czy można gdzieś kupić same przyciski?czy wogóle jest to wymienialne?
Jakieś ciekawe pomysły z kategorii zrób to sam?
Czy miał ktoś problem z przyciskami jak w temacie. U mnie popękał delikatnie lakier, częściowo odkleja się powierzchowna warstwa od przycisku, Na jednym nawet kawałek odpadł.
Co z tym można zrobić, czy można gdzieś kupić same przyciski?czy wogóle jest to wymienialne?
Jakieś ciekawe pomysły z kategorii zrób to sam?
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, 13:38 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używamy polskich znaków -poprawiłem
Lancia Lybra 1.9 JTD 110
Re: Lybra - przyciski od klimatyzacji i świateł przeciwmgiel
Poszukaj dokładnie już nie raz o tym pisaliśmy bo to częsta przypadłość w lybrach. Z tego co pamiętam w aso można kupić cały kpl przycisków.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, 13:39 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lybra - przyciski od klimatyzacji i świateł przeciwmgiel
Jeżeli mnie pamięć nie myli to chyba jest to dość droga zabawa.
Faktycznie łuszczy się to.
Ja podkleiłem 2 lata temu kropelką i już nic się z tym nie dzieje i nic nie widać.
Faktycznie łuszczy się to.
Ja podkleiłem 2 lata temu kropelką i już nic się z tym nie dzieje i nic nie widać.
- LuuukaszXXX
- Forumowicz/ka
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Przerabial ktos wymiane calego panelu? trzeba to potem jakos programowac czy sprawa konczy sie na podpieciu wtyczek?
Lancia Lybra 2.0 Comfotronic Berlina
- LuuukaszXXX
- Forumowicz/ka
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Ponawiam pytanie poniewaz w najblizszym czasie planuje zakup panelu a wczesniej chcialbym sie dowiedziec czy nie bedzie problemow z podlaczeniem. z góry dziekuje za odpowiedz.
Lancia Lybra 2.0 Comfotronic Berlina
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Panel jest Plug & Play i nie ma problemów z jego wymianą.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW