Kappa - Infocenter - słabe podświetlenie
Kappa - Infocenter - słabe podświetlenie
Witam, czytałem kilka postów dot. podświetlenia infocenter. Sprowadzały się głównie do wymiany żarówek na diody aby zmienić kolorystykę. Mnie interesuje taka zmiana żarówek lub wymiana żarówek na diody aby w dzień infocenter był choć trochę czytelny. Siedzę dość wysoko i w dzień nic na nim nie widzę chyba, że obniżę się mniej więcej do wysokości aby patrzeć na niego możliwie prostopadle. Czy info będzie bardziej czytelne na nowych żarówkach czy diodach (kilka osób piłowało diody aby światło lepiej się rozchodziło) Pozdrawiam Krzychc
Odp: Infocenter - słabe podświetlenie
Jeśli masz włączone światła i infocenter świeci wtedy na zielono to jedyne wyjście to przytrzymać przycisk klima/date żeby włączyć bursztynowe podświetlenie.
Jest jeszcze możliwość takiego przerobienia instalacji przy włączniku świateł żeby mieć podświetlenie na stałe.
Wymiana na mocniejsze żarówki, diody itp. nic nie zmieni.
Jest jeszcze możliwość takiego przerobienia instalacji przy włączniku świateł żeby mieć podświetlenie na stałe.
Dzięki, miałem jednak nadzieję, że komuś się to udało. Co ciekawe niewiele jest uwag dotyczących słabej widoczności infocenter myślałem, że u mnie jest coś nie tak.Marcin_D pisze:Jeśli masz włączone światła i infocenter świeci wtedy na zielono to jedyne wyjście to przytrzymać przycisk klima/date żeby włączyć bursztynowe podświetlenie.
Bo jak przełączysz na bursztynowe podświetlenie to widoczność jest całkiem nie najgorsza.krzychc pisze:Co ciekawe niewiele jest uwag dotyczących słabej widoczności infocenter myślałem, że u mnie jest coś nie tak.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

Czy jest możliwość zmiany kąta nachylenia wyświetlacza np. stosując jakiś dystans przy śrubach mocujących tak aby wyświetlacz przekrzywić w stronę kierowcy i trochę do góry? Czy ktoś z Was rozbierał i widział sposób zamontowania? Czy to jest wykonalne? Próbuję cokolwiek wymyślić bo irytuje mnie to, że praktycznie nic nie widzę!
Przecież koledzy wyżej piszą, że możesz przełączyć na bursztynowe podświetlenie, widoczność jest wtedy bardzo dobra.
Owszem, bursztynowy jest bardziej widoczny ale w dzień i tak mi to nic nie pomaga. Bardzo dobrze widzę jeśli obniżę głowę i przesunę w prawo tak aby patrzeć możliwie prostopadle. Próbowałem opuścić fotel jak najniżej ale mój za bardzo w dół nie idzie (może to urok elektrycznych foteli - zagłówek też mam za nisko).svamp pisze:Przecież koledzy wyżej piszą, że możesz przełączyć na bursztynowe podświetlenie, widoczność jest wtedy bardzo dobra.