I jeszcze jeden minusik znalazłem - brak centralnego ryglowania zamków od wewnątrz. Szyby z tyłu można zablokować, a zamki już nie? Albo czegoś jeszcze nie doczytałem

Moderator: stabraf
Chodzi o tzw. blokadę dziecięcą tylnych drzwi, by nie można było ich otworzyć od środka?Wojtek Łódź pisze:I jeszcze jeden minusik znalazłem - brak centralnego ryglowania zamków od wewnątrz. Szyby z tyłu można zablokować, a zamki już nie? Albo czegoś jeszcze nie doczytałem
Też mnie to wkurzaWojtek Łódź pisze:Hmm, serwisant z Auto Complex postraszył mnie jedynie, że przy awarii silniczków konieczna jest wymiana całych reflektorów, bo są nierozbieralneCo prawda i tak miałem to w planach przed zimą - szkła są już matowe, lekko pożółkłe, troszkę popękane (chyba wskutek uszkodzeń termicznych), ale nieco obawiam się kosztów - nowe kosztują pewnie z 400 - 500zł. Mam jeszcze cichą nadzieję, że to tylko kwestia styków lub innej usterki.
...a ja myslalem ,ze mi prawy silniczek nie dziala z powodu dzwonaDudi pisze:Tak jak kolega napisał, jeśli nie masz ksenonów to regulacji dokonuje się za pomocą pokrętła z lewej strony kierownicy. Ale nie martw się - awaria silniczków do regulacji zasięgu świateł - to stała przypadłość w Lybrach.Wojtek Łódź pisze:Co do regulacji świateł - czy jest ona rzeczywiście automatyczna w zależności od obciążenia? Bo kręcenie regulatorem na desce rozdzielczej wcale nie powoduje zmiany kąta padania snopu światła- trochę obawiam się, że problem tkwi w silniczkach od regulacji?
Dokładnie - jeśli wciśniesz "grzybek" w drzwiach kierowcy masz efekt jakiego szukasz. Po prostu nie ma do tego osobnego przycisku.Wojtek Łódź pisze:Nie, mam na myśli ryglowanie wszystkich drzwi - automatycznie po ruszeniu pojazdem bądź ręczne, przyciskiem na konsoli. Nie dostrzegam nigdzie takiej opcji. W sumie drobny niuans
Ciebie też ?Wojtek Łódź pisze:Załamał mnie koszt ozdobnej listewki na tylnim zderzaku (a' la chrom) - 178zł
Wymieniasz rzeczy które są winowajcą brakujących nam listewek czy jako wady Lybry które Ciebie wkurzają ?k.lolek pisze:Parkowanie pojazdu.-kompletna niewidoczność,brak porównania gabarytów.ocena odległości tyłu i przodu,.Ale to tylko dla początkujących."uczymy się auto na pamięć"-więc praktyka.
to odpowiedz do posta w temacie.kaeres pisze:Wymieniasz rzeczy które są winowajcą brakujących nam listewek czy jako wady Lybry które Ciebie wkurzają ?k.lolek pisze:Parkowanie pojazdu.-kompletna niewidoczność,brak porównania gabarytów.ocena odległości tyłu i przodu,.Ale to tylko dla początkujących."uczymy się auto na pamięć"-więc praktyka.