Lybra - słabe zawieszenie
Odp: Lybra - Słabe zawieszenie
Trzy wnioski się nasuwają.
Przejechałeś 60tkm i nie wiadomo ile wcześniej na tym zawieszeniu już samochód zrobił.
Jeżeli było zrobione w LT to potwierdza się pomału informacja, że wkładają tam kiepskie elementy.
Po trzecie 60tkm w Polsce to sporo jak dla zawieszenia zachodniego samochodu.
Przejechałeś 60tkm i nie wiadomo ile wcześniej na tym zawieszeniu już samochód zrobił.
Jeżeli było zrobione w LT to potwierdza się pomału informacja, że wkładają tam kiepskie elementy.
Po trzecie 60tkm w Polsce to sporo jak dla zawieszenia zachodniego samochodu.
Przejechałem 60 tkm po odebraniu samochodu z LT, części były podobno takie sobie, ale tyle wytrzymały.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
ja juz wszystko mam jeszcze tylko wahacz wymienic na gwarancji i mozna sie brac za wymienianie zobacze ile to wszystko wytrzyma teraz obu dluzej niz ostatnio. dodam tak na marginesie ze jeszcze zaslonki przeciwsloneczne sie jakos urwaly w srodku i nie chca sie trzymac tylko opadaja same he
No często odpadają.redy19 pisze: dodam tak na marginesie ze jeszcze zaslonki przeciwsloneczne sie jakos urwaly w srodku i nie chca sie trzymac tylko opadaja same he
To przez ostatnią tendencję much do grubnięcia.
A że często tam zasiadają na pogawędkę to mamy problem.
a może ktoś wymieniał przednie amortyzatory i łożyska McPersona w Lybrze 2.4?
A co cię konkretnie interesuje w tej kwestii??Toper pisze:a może ktoś wymieniał przednie amortyzatory i łożyska McPersona w Lybrze 2.4?
Właśnie mnie czeka robienie tyłu, więc ile wasz to tak mniej więcej kosztuje wymiana na nowe regeneracja?
PS. Po kupnie przejechałem prawie 10tyś i klops zaczęło pukać:/
PS. Po kupnie przejechałem prawie 10tyś i klops zaczęło pukać:/
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
>>www.poliuteran.olkusz.pl - mają zestawy do Lybry. Certyfikat i gwarancja. Koszta smieszne 400 zł za komplet na cały tył. Zrobione już 20 tyś.
-- 20 Sie 2009, 11:12 --
>www.poliuretan.olkusz.pl
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
chyba jest promocja bo cały komplet za 300 pln brutto jest 
tylko mnie strach obchodzi jak mam je nabijać - jest na to sposób?

tylko mnie strach obchodzi jak mam je nabijać - jest na to sposób?
a co to jest? Tulejki do wahaczy i stabilizatora?LybraSW pisze:>>www.poliuteran.olkusz.pl - mają zestawy do Lybry. Certyfikat i gwarancja. Koszta smieszne 400 zł za komplet na cały tył. Zrobione już 20 tyś.
A może jest coś na tył do wahaczy?
A co do moich amortyzatorów, to dopiero pojadę na tester, ale coś puka i muszę się psychicznie przygotować na wymianę...
Pozdrawiam
właśnie to są tulejki do wahaczy tylnich - poczytaj dobrze bo nawet foto jest no ale te 300 pln
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Tester znając życie nic Ci nie powie - się okaże, że amortyzatory są sprawne.Toper pisze:A co do moich amortyzatorów, to dopiero pojadę na tester, ale coś puka i muszę się psychicznie przygotować na wymianę...
Ja wbrew wskazaniom testera (sprawność w okolicach 75 - 80 % - równomiernie) i mechaników (Panie - nic nie cieknie, jest ok) wymieniłem amortyzatory z tyłu - trakcja auta zmieniła się gruntownie in plus.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
A jakie kupiłeś amortyzatory?Sebastian pisze:Tester znając życie nic Ci nie powie - się okaże, że amortyzatory są sprawne.Toper pisze:A co do moich amortyzatorów, to dopiero pojadę na tester, ale coś puka i muszę się psychicznie przygotować na wymianę...
Ja wbrew wskazaniom testera (sprawność w okolicach 75 - 80 % - równomiernie) i mechaników (Panie - nic nie cieknie, jest ok) wymieniłem amortyzatory z tyłu - trakcja auta zmieniła się gruntownie in plus.
Co do tych tulejek, to 300zł to nic w porównaniu do kosztów nowych wahaczy, po 1400zł sztuka

Pozdrawiam
Lybra - koszt wahacza alu to 1500 pln/szt a poprzecznego 700 pln/szt w serwisie i tylko tam bo nie ma zamienników
Ja nie za bardzo wiem jak spokojnie i dobrze bez uszkodzenia gum je tam wbić ( do poprzecznego no problem ale do alu to nie lada wyczyn)
Ja nie za bardzo wiem jak spokojnie i dobrze bez uszkodzenia gum je tam wbić ( do poprzecznego no problem ale do alu to nie lada wyczyn)
Trzeba zdemontować oba wahacze alu i na prase. Wbrew pozorom nic skomplikowanego...Codee pisze:Lybra - koszt wahacza alu to 1500 pln/szt a poprzecznego 700 pln/szt w serwisie i tylko tam bo nie ma zamienników