Lybra - 2,4 jtd - wysoka temperatura po odpaleniu silnika
- wolfshadow
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - 2,4 jtd - wysoka temperatura po odpaleniu silnika
Po południu próbowałem odpalić swoją Lucynę. jednak pojawił się problem z wysoką temperaturą po ok 10 s wskazówka przesuwa się w poblize 130 stopni zapala się czerwona lampka. Silnik chodzi równo. Nie próbowałem jej długo trzymać. jakie tego mogą być przyczyny za mało płynu ? (ciemno juz było nie mogłem sprawdzić) termostat ? Samochód stał trzy dni na dworze ale nie było w Pozn. jakichś siarczystych mrozów. Wcześniej były duże mrozy a jednak wszystko było ok.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Lybra - 2,4 jtd - wysoka temperatura po odpaleniu silni
Masz zły czujnik temperatury w termostatu lub drut do niego lub konektor w niego.
Lub inaczej - jesteś tam podłączone droty
Lub inaczej - jesteś tam podłączone droty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Odp: Lybra - 2,4 jtd - wysoka temperatura po odpaleniu silni
Można wiedzieć co to jest za instrukcja? Bardzo szczegółowe dane zawiera (rezystancja czujnika przy różnych temperaturach). Jakaś serwisówka?
Re: Lybra - 2,4 jtd - wysoka temperatura po odpaleniu silnika
Manuale Officina Lancia Lybra tutaj opisaneKrzysiek82 pisze:Można wiedzieć co to jest za instrukcja?
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Odp: Re: Lybra - 2,4 jtd - wysoka temperatura po odpaleniu s
Nie, to nie jest ta instrukcja. Ten krótki wycinek tutaj zaprezentowany jest z jakiejś włoskiej instrukcji dotyczącej wszystkich silników stosowanych w Lancii (taka jest przynajmniej pierwsza strona), czyli wszystkie benzynowe + diesle. Kolega pepazdepa 408 jest w posiadaniu linka do owej instrukcji. Też są schematy, instrukcje, rysunki, itp. Chyba, że są tam fragmenty tej Officina, bo rozdziały są powyrywane jakby z większej całości (idzie po kolei: 10 Motore, 18 Frizione, 21 Cambio, 27 Ponte, 33 Freni, 41 Sterzo, 44 Ruote, 50 Organi sussidiari, 55 Impianto elettrico, 70 Carrozzeria).Favo pisze:Manuale Officina Lancia Lybra tutaj opisaneKrzysiek82 pisze:Można wiedzieć co to jest za instrukcja?
Jeśli zaś chodzi o tą Officina Lancia to serwer ftp w tamtym wątku już nie przyjmuje loginu. Ale to w sumie nie problem, jak znam już tytuł, to sobie poradzę

Re: Lybra - 2,4 jtd - wysoka temperatura po odpaleniu silnika
No ja to mam w tej manuale officina konkretnie w pliku Descrizioni e funzionamento_it_con indici.pdf trzeba otworzyć rozdział 5560 i przejść do strony 39. Ale jak jest jeszcze coś innego dostępne to oczywiście jestem zainteresowany. Najchętniej to bym kupił jakąś książkę do Lybry tyle że chyba żadnej nie ma, sprawdzałem nawet na ebayu bo angielska też by była dobra.