Zastanawiam się czy nie wsadzić w drzwi zestawu Helixa Dark Blue ( odseparowany ). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem lub może mi polecić coś w miarę rozsądnego za ok 250 zł ??
Nowe tweetery można kupić w ASO 45 zł/szt. Kable są podciągnięte do klamki. Montaż zajmie nie dłużej niż 20 min na obie strony.barneyoss pisze:Ja miałem Helixy Dark Blue 16cm + tweeter w swoim Seacie, obecnie wyjęte są, pewnie polecą do kolejnego auta jak sprzedam. Szczerze je moge polecić, mają dosyć ciepłą barwe dzwięku, dół niestety za słaby cięzko było uzyskać z nich pożądany bas(miałem nie wygłuszone drzwi), mimo, że miałem pokaźny subwoofer w bagażniku zejścia z nich mi brakowało. Góra gra ładnie i subtelnie, nie tak ostro jak np. konkurencyjne Hertze. Mają niskie zapotrzebowanie na moc, ja jednak je miałem pod wzmacniaczem. Wiele osób zachwyca się nimi jak grają pod samym radiem. Planuje kupić Lybre z BOSE i na tył w drzwi wpakować woofery Helixa, a na przód wyciągnąć tweetery, bo BOSE lybry na przodzie ma głosniki wysokotonowe zamontowane współosiowo w drzwiach, czyli troche zbyt nisko, by wysokie tony gładko docierały do uchaPodsumowując, ważne jest też to jakiej muzyki słuchasz, jeśli czegoś ostrzejszego i jesteś bardzo wymagający to zakręć sie za zestawem z mocniejszym wooferem (Hertz ESK, Dego).