Witam serdecznie!
Rok temu w zimę wymieniałem elektro wentylator nadmuchu powietrza do kabiny. Kupiłem nowy wentylator w sklepie w Łodzi a został zamontowany w warsztacie który ponoć specjalizuje się we włoskich samochodach w Krakowie. Mam następujący problem. Wentylator działał bez zarzutu aż do chwili gdy podczas jazdy wyłączyłem światła przeciwmgielne. W tym samy momencie wentylator przestał pracować. Jaka może być tego przyczyna? Nie sądzę żeby fabrycznie nowy wentylator padł po roku, zwłaszcza, że samochód nie był użytkowany przez około 6 miesięcy. Czy to może mieć jakiś związek ze skrzynką bezpieczników? Ostatnio miałem problem z tym że lewy kierunkowskaz nie załączał się i trzeba było czasem lekko puknąć w obudowę bezpieczników, żeby na nowo się uruchomił.
Proszę o pomoc bo zimno strasznie na zewnątrz i miło będzieć znowu wsiąść do nagrzanego samochodu.
Kappa - przestał działać elektrowentylator
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Re: Kappa elektrowentylator
Często przepala się gniazdo bezpiecznika wentylatora - wyciągnij bezpiecznik i sprawdź ,czy nie masz przytopionej obudowy wokół gniazda.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Który to bezpiecznik? W kabinie pod kierownicą czy pod maską?
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Pod kierownicą:
to ten ze śnieżynką 30A.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Zeta 2.1 TD Epic FREE