Kraków - wymiana tłumików
Moderatorzy: ciociaE, andrzej1
Re: Kraków - wymiana tłumików
Ja do kappy coupe ( też nie do dostania zamiennik) robiłem w Piomar ul Polonijna na Kozłówku. Myślę , ze tam na pewno z czegoś dopasują i przerobią.
Yyy, coupe ma taki sam tłumik jak sedan. Problemem jest dostanie tłumika do silnika 16VT.
Lancia Kappa Coupe 2.0t '98 - 1584
Hyosung GV650
Jeep Renegade 1.0 GSE Limited
Hyosung GV650
-
- Klubowicz
dzwonilem do nich to jest ale na zamowienie
a myslalem ze uda mi sie jutro go wymienic....

IV- miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii,oraz specjalne wyróżnienie

www.close2you.pl - drogeria internetowa Agnieszki Zapraszam.
może zle to napisaem, nadwozie nie ma znaczenia , natomiast do silnika 20 turbo 20V nie ma zamiennika polskiego. Jest zupełnie inny tumik niz do popularnego silnika My2.0 20 V czy 2.4. Mysle ze do silnika o ktrym piszecie bez problemu dorobi cos w miejscu ktore podalem
Ja stwierdziłem, że po 12 latach z 205 koników nie zostało aż tak dużo, żeby tłumik od 2.0 155KM dusił silnik. Dużo przeróbek z takim nie ma, ba wymieniając środkowy i końcowy na raz, to gięcia czy spawania nie ma wcale. Ale dyskusje o wydechach do Kappy mamy gdzie indziej, więc kończmy offtop.
Lancia Kappa Coupe 2.0t '98 - 1584
Hyosung GV650
Hyosung GV650
wymieniając tylko środkowy trzeba uciąć kawałek prostej rurki, 13cm- tyle ile coupe jest skrócone, gięcia nie ma wcale.