Kappa - padające "linie" w infocenter
Kappa - padające "linie" w infocenter
Od kilku dni nie wyświetla mi się jedna linia pozioma na infocenter i pech chciał ze to jest akurat dokładnie tam gdzie znajduje sie minus od wskazania temperatury zew. przez co nie wiem czy temp jest już poniżej 0 czy na plusie.
W lato miałem taką jedną linie w pionie ale czasami się pojawiała a czasami gasła a teraz już działa od 4 miesięcy. co to może być?
Dodatkowo raz na jakiś czas błędnie się wyświetla przebieg - foto w załączeniu.
Jakieś rady co można by sprawdzić w domowych warunkach...
W lato miałem taką jedną linie w pionie ale czasami się pojawiała a czasami gasła a teraz już działa od 4 miesięcy. co to może być?
Dodatkowo raz na jakiś czas błędnie się wyświetla przebieg - foto w załączeniu.
Jakieś rady co można by sprawdzić w domowych warunkach...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kappa 2.0 20v VIS
Odp: Kappa - padające "linie" w infocenter
Jeżeli chodzi o infocenter temat był już poruszany. Generalnie chodzi o "zimny lut" na taśmie łączącej z wyświetlaczem. Dość precyzyjna naprawa dla elektronika, chyba że posiadasz lutownicę z b.cieńkim grotem. U mnie, latem problemu nie ma. Dopiero w zimne wilgotne dni problem się pojawia. Raz w jednym miejscu , raz w drugim:)
Jeżeli chodzi o licznik km mam tak samo, tyle że stale. Nie próbowałem tego naprawiać.
Jeżeli chodzi o licznik km mam tak samo, tyle że stale. Nie próbowałem tego naprawiać.
Re: Kappa - padające "linie" w infocenter
oj naszukałem się podobnego tematu ale nie znalazłem - widać źle szukałem 
rozbiorę to sobie w weekend i spróbuje osuszyć i poodciskać - może wystarczy.

rozbiorę to sobie w weekend i spróbuje osuszyć i poodciskać - może wystarczy.
Kappa 2.0 20v VIS
Była taka fajna stronka węgierskaSkracamy linki, ale niestety ostatnio nie działa, wyskakuje jakiś błąd. Były tam fajne manuale z fotkami przygotowanymi przez właścicieli aut i była relacja zarówno z naprawy i demontażu infocenter jak i licznika kilometrów. Wypada mieć nadzieję, że jeszcze uruchomią tą stronkę...
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, 17:42 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skracamy linki
Powód: Skracamy linki
KAPPA TDS & JTD
Czy komuś udało się naprawić owo nie wyświetlanie linii w infocenter?
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
U mnie jest podobnie, ale jedynie na infocenter, nie na zegarach. Linie często przechodzą, znikają, pojawiają się w innych miejscach. Jestem przekonany że to wina wilgoci. Latem praktycznie objaw nie występuje. Przynajmniej u mnie
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dzisiaj, przy okazji wymiany żarówek w infocenter udało mi się pozbyć martwych linii. Wcześniej ginęły w różnych miejscach. Po rozebraniu infocenter wymontowałem obudowę żarówek - taki biały plasticzek- wyczyściłem go i wpadłem na pomysł aby nieco zeszlifować mu nóżki. Piłowałem drobnym pilnikiem nóżki (miejsce na wkręty) od strony gumki dociskającej co poprawiło docisk taśmy do wyświetlacza. Na razie jest super czas pokaże czy metoda pomoże na dłużej.
Kappa 2.4 5.20vis
Z licznikiem też mam tak samo niestety i jeszcze nie próbowałem nic z tym robić.