Macie jakieś doświadczenia z tymi gumami? Chodzi mi tu o doświadczenia realne,nie opinie...bo ktoś tam słyszał że ktoś miał....
np:

Bravuris od Baruma i ja mogę polecić z całą odpowiedzialnością- jeżdżą na nich wszystkie auta w domu od kilku lat, w różnych rozmiarach. Na Kappie mam obecnie Bravuris 2 (Bravuris 1 były nieco głośniejsze) i jestem bardzo zadowolony. Barum należy do grupy Continental, a Conti robi obecnie chyba najlepsze opony i to wg testów i to wg użytkowników.Alan pisze:rzeknij więc nieco o barumach, patrzyłem na Bravuris ale sam nie wiem.
Ja jestem bardzo zadowolony. Co prawda trzeba się przyzwyczaić do wydawanego przez nie dźwięku, szczególnie po zmianie zima/lato i odwrotnie. Trzymają się dobrze drogi /pow. 170 km/h nie sprawdzałemAlan pisze:rzeknij więc nieco o barumach, patrzyłem na Bravuris ale sam nie wiem.
Ja mam Barumy zimowe z 2006 w Deltolocie- kupiłem na szybko, bo opony, które dostałem w zestawie do auta miały ponad 10 lat. I wiem, że to ich ostatnia zima- na następną kupię coś nowego i na pewno nie tej firmy.faraon pisze:Ja jestem bardzo zadowolony. Co prawda trzeba się przyzwyczaić do wydawanego przez nie dźwięku, szczególnie po zmianie zima/lato i odwrotnie. Trzymają się dobrze drogi /pow. 170 km/h nie sprawdzałem/ (...)Uważam, że nie ma po co wydawać dużej kasy na bardziej znane firmy. No chyba, że dla szpanu i dla "miecia"
Może po prostu ten kierowca lepiej ruszył??Tomzik pisze:
Niby nie są złe, ale jak pewnego dnia wracając z pracy pod górkę w korku "stop&go" zostałem na niej niczym na letnich oponach (koleś przede mną ruszył jakoś bez problemu a ja mieliłem bezradnie z pół minuty po czym jakimś cudem Deltolot zaczął się toczyć do przodu) straciłem do nich zaufanie. W Kappie mam Good Year'y UG7+ i takich cyrków nie przerabiałem ani razu w tym miejscu, a jeżdżę na nich już 2. zimę (a tamta jednak była "mocniejsza")..
Mieliśmy na Lybrze Barumy Bravuris (na takich przyjechała), też byłem bardzo zadowolony.faraon pisze:Ja jestem bardzo zadowolony. Co prawda trzeba się przyzwyczaić do wydawanego przez nie dźwięku, szczególnie po zmianie zima/lato i odwrotnie.
Przy 210 km/h również trzymają się dobrze drogi a przy prędkości przelotowej 180-190 km/h jedzie się "dość pewnie" o ile przy takich prędkościach można w ogóle mówić o pewności (indeks prędkości do 240 km/h).faraon pisze:Trzymają się dobrze drogi /pow. 170 km/h nie sprawdzałem/
Miałem opony zimowe tej firmy na Lanosie, konkretnie Nexen Winguard i potwierdzam powyższą opinię. Opony tragediasolarzmr pisze:Ja mam w Delcie nie chińczyki, ale koreańczyki. I mogę powiedzieć tylko że są tragiczne. Nazywa się toto Nexen, opony są maksymalnie śliskie, wystarczy lekki deszczyk i nie można ruszyć, ani zahamować, a każdy zakręt pokonuje z duszą na ramieniu. Nawet na suchej nawierzchni niespecjalnie się trzymają.