Kappa - pokrywa bagażnika
Siedzisko jest na zatrzaskach - trzeba mocno pociągnąc do góry powinny się wysunąc (są metalowe tak że się nie urwą), a oparcie poperzykręcane (jak zdejmiesz siedzisko to widać) i na górze jakoś od półki się trzeba dostać - nie wyciągałem to niewiem dokładnie jak z oparciem, ale śrubunki widać tak że trzeba popatrzeć i się zdejmie.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
juz po wszystkim - szwagier przez otwór na narty został wepchnięty i robzierał 1 godzine w pozycji embrionalnej osłone klapy tylnej - potem odkrecił zamek i poszło !!!!! kawałek plastiku od mocowania tablicy rejestracyjnej wpadł do zamka i zaklinował go
teraz juz all ok !!!!!!!!!!!!!

- Taz
- Klubowicz
- Imię: Irek
- Kontakt:
odgrzebuję temat po ponad pół roku.
Problem:
w kapryśnej włoszce (kappa SW) nie otwiera się bagażnik, nie działa tylna wycieraczka, nie świecą się światła przeciwmgielne.
Hipotetyczne rozwiązania: (po przetrzepaniu forum)
1. Sprawdzić główne połączenie masowe za akumulatorem.
2. Sprawdzić masę świateł za lewą tylną lampą.
3. Wymienić przewody wiązki łączącej nadwozie z klapą na bardziej elastyczne.
Pytanie:
Jak awaryjnie otworzyć bagażnik? (kluczykiem sie nie da bo się zamek zaciął) Czy trzeba rozbierać osłonę klapy od wewnątrz i rozkręcać zamek?
i znów się uśmiecham do naszego Głównego Elektronika

Problem:
w kapryśnej włoszce (kappa SW) nie otwiera się bagażnik, nie działa tylna wycieraczka, nie świecą się światła przeciwmgielne.
Hipotetyczne rozwiązania: (po przetrzepaniu forum)
1. Sprawdzić główne połączenie masowe za akumulatorem.
2. Sprawdzić masę świateł za lewą tylną lampą.
3. Wymienić przewody wiązki łączącej nadwozie z klapą na bardziej elastyczne.
Pytanie:
Jak awaryjnie otworzyć bagażnik? (kluczykiem sie nie da bo się zamek zaciął) Czy trzeba rozbierać osłonę klapy od wewnątrz i rozkręcać zamek?
i znów się uśmiecham do naszego Głównego Elektronika

'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Paweł
Re: Kappa - pokrywa bagażnika
Witam,
Odświeżę trochę temat. Moje auto to Lancia Kappa '95 sedan. Klapy nie można otworzyć kluczykiem ani poprzez przycisk (po wciśnięciu przycisku słyszę jakby silniczek z tyłu w klapie się ruszał ale klapa się nie otwiera). Z tyłu bagażnika jest butla gazu.
Czy macie jakieś pomysły na otwarcie tego bagażnika?
Odświeżę trochę temat. Moje auto to Lancia Kappa '95 sedan. Klapy nie można otworzyć kluczykiem ani poprzez przycisk (po wciśnięciu przycisku słyszę jakby silniczek z tyłu w klapie się ruszał ale klapa się nie otwiera). Z tyłu bagażnika jest butla gazu.
Czy macie jakieś pomysły na otwarcie tego bagażnika?
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
jedna osoba niech naciśnie mocno klapę, a druga w tym momencie wciśnie przycisk w schowku.Ewentualnie energicznie szarpnido góry - mi tak kiedyś poszło 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
-
Dzięki za radę, niestety nie pomogło
Mam zatem kolejn e pytanie: czy po wymontowaniu siedzeń i tylnej półki jest wystarczająca ilość miejsca aby dostać się do bagażnika? Wprawdzie mam butle z gazem z tyłu bagażnika, ale jeśli tworzy się tam duża dziura to może się przecisnę.
Proszę o poradę zanim zacznę wszystko rozkręcać

Mam zatem kolejn e pytanie: czy po wymontowaniu siedzeń i tylnej półki jest wystarczająca ilość miejsca aby dostać się do bagażnika? Wprawdzie mam butle z gazem z tyłu bagażnika, ale jeśli tworzy się tam duża dziura to może się przecisnę.
Proszę o poradę zanim zacznę wszystko rozkręcać

- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Po odkręceniu oparcia i tylnej półki i tak zostaje tylko ten otwór na narty
Nie ma sensu odkręcać...

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Zeta 2.1 TD Epic FREE

-
Dzięki za porady. Nie obeszło się bez speca od otwierania zamków. Ale nawet ze specami były problemy, gdyż dopiero piąty się podjął próby otwarcia. Na szczęście zamek udało się rozruszać i klapę można otworzyć kluczykiem. Teraz muszę się zająć sterowaniem klapy przyciskiem 
koszt: 150zł.
dzięki i pozdrawiam

koszt: 150zł.
dzięki i pozdrawiam