Thesis - łączniki stabilizatora przód
Thesis - łączniki stabilizatora przód
Hej, występuje taka część jak łączniki stabilizatora przedniego w handlu? Czy może mam kupić całego staba?
Re: Thesis- Łączniki stabilizatora, przód.
Tak- proszę bardzogrnb pisze:hej, występuje taka część jak łączniki stabilizatora przedniego w handlu? czy może mam kupić całego staba?

Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia
La pi? bella ? la Lancia
Re: Thesis - łączniki stabilizatora przód
Tak, faktycznie cena całkiem sympatyczna, dzięki za info. Niestety w moim przypadku do wymiany okazała się być maglownica więc tak tanio pewnie nie będzie. 

Nowa maglownica od 900 do 1200 zł.grnb pisze:tak faktycznie cena całkiem sympatyczna, dzięki za info. Niestety w moim przypadku do wymiany okazała się być maglownica więc tak tanio pewnie nie będzie.
Tu masz

Wybór należy do Ciebie

.
Pozdrawiam markiz
La pi? bella ? la Lancia
La pi? bella ? la Lancia
Wymiana maglownicy w Thesis 100zł+vat

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
witam, dzisiaj byłem na przeglądzie, sprawdzili mi zawieszenie bo coś się tłukło i okazało sie że do wymiany mam:
- łaczniki stabilizatora
-gumy drążka stabilizacyjnego
W astrze łącznik stabilizatora bardzo prosto sie wymieniało, czy w thesisie dam sobie sam z tym radę?
Gumy drążka stabilizacyjnego widziałem tylko na tył w intercars, nie jest to czasem zintegrowane ze stabilizatorem ?? Jak przebiega wymiana?
Thesis 3.0 V6, jest jakaś różnica w częściach miedzy pozostałymi silnikami?
- łaczniki stabilizatora
W astrze łącznik stabilizatora bardzo prosto sie wymieniało, czy w thesisie dam sobie sam z tym radę?
Gumy drążka stabilizacyjnego widziałem tylko na tył w intercars, nie jest to czasem zintegrowane ze stabilizatorem ?? Jak przebiega wymiana?
Jak porzeźbisz to i może uda Ci się wymienić same gumy ale jest jedno zasadnicze pytanie; Jak długo to wytrzyma???
Opaska gumy stabilizatora jest zgrzanym elementem... szkoda pracy lepiej kupić nowy stabilizator. Wymiana to niezła zabawa. Należy podeprzeć silnik, poodkręcać poduszki silnika, do tego porozpinać wszystkie węże przymocowane do belki, rozpiąć magiel, odkręcić belkę opuścić wyjąć drążek. To co podałem to tylko moje wstępne spostrzeżenia, jeszcze nie wymieniałem drążka stabilizatora ale muszę się już powoli do tego przymierzać.
Wymiana łączników to prosta robótka, na pewno dasz radę.
Opaska gumy stabilizatora jest zgrzanym elementem... szkoda pracy lepiej kupić nowy stabilizator. Wymiana to niezła zabawa. Należy podeprzeć silnik, poodkręcać poduszki silnika, do tego porozpinać wszystkie węże przymocowane do belki, rozpiąć magiel, odkręcić belkę opuścić wyjąć drążek. To co podałem to tylko moje wstępne spostrzeżenia, jeszcze nie wymieniałem drążka stabilizatora ale muszę się już powoli do tego przymierzać.
Wymiana łączników to prosta robótka, na pewno dasz radę.
We wszystkich wersjach są takie same drążki stabilizatora. Łączniki bez problemowe, gumy to robota troszkę dłuższa ale można to spokojnie zrobić jeśli tylko śruby nie są zardzewiałe bo wtedy mogą być kłopoty.shadow pisze:witam, dzisiaj byłem na przeglądzie, sprawdzili mi zawieszenie bo coś się tłukło i okazało sie że do wymiany mam:
- łaczniki stabilizatora
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Ok, już wiem o co chodzi, wymiana samych łączników wyeliminuje stukanie czy jednak trzeba koniecznie wymienić gumy na stabilizatorze?
Na to pytanie to można coś odpowiedzieć jak się widzi czy mają luz czy nie.shadow pisze:Ok, już wiem o co chodzi, wymiana samych łączników wyeliminuje stukanie czy jednak trzeba koniecznie wymienić gumy na stabilizatorze?