FXX pisze:Dziwne, ale Valtec to też wtryskiwacze
Aa, to o to chodziło...to zobacz jakie czasy może obsłużyć valtek i jaka jego budowa to zmienisz zdanie.
Owszem jest stosowany i bardzo popularny ale niestety jest już przestarzały.
thomas,już lepiej było reg fasty dać.
Druga sprawa:
thomas85pl pisze:Ktoś tu widzę chce błysnąć...
Nie mam takiej potrzeby.Mam swoje zdanie i to się mogę wypowiedzieć,prawda??
thomas85pl pisze:Po pierwsze, wpisz w googlach Valtek typ 30 lub Valtek typ 34 - nie chcę tego komentować
Po drugie - widziałeś kiedyś na oczy program do ustawiania zasilania LPG? Ściągnij sobie, i zobacz - czas wtrysku, przejście na benzynę przy wyższych obrotach, dodawanie benzyny... A tak po za tym, wiesz jak wygląda instalacja LPG w silnikach FSI itp i jak działa?
Po trzecie - nie jest to coś nowego, ale są systemy z emulatorem OBD.
Co do valteka,jak wyżej dla kolegi
FXX.
Zaskoczę Cię,widziałem program, ba nawet trochę się w to bawiłem i ustawiałem itp.
Przejście na benzynę tak,ale dodawanie benzyny to nie widziałem w klasycznych instalacjach IV generacji.
Wiem,że w silnikach FSI jest właśnie dodawanie benzyny do LPG podczas pracy silnika,i to właśnie miałem na myśli, a nie ,że w normalnym układzie sekwencyjnego wtrysku gazu dodasz sobie trochę Pb do lpg i będzie rakieta.
Przecież to się mija z celem.Silnik ma być tak zestrojony na LPG ,że ma zachowywać WSZELKIE parametry pracy na benzynie.
Poza tym, wiesz co to jest emulator???Przecież to jest oszukanie kompa benzyny ,żeby nie wywalił checka ,że nie jedzie na Pb.
Dobrze,że innym proponujesz np Hana, a nie valteka, bo pewnie wiesz,że się rozkalibrowuje tak po 10-15kkm?Są jaja, w pracy silnika,i trzeba go kalibrować?
Hana nie ma zmiennych dysz przecież,są odpowiednie kolory wtryskiwaczy do określonych mocy na cylinder.