Od niedawna posiadam Lybrę, 1,9 JTD rocznik 1999r.
Wystąpił problem, z światłami tylnymi:
1. zamiast lewego światła kierunkowskazu miga lewe światło pozycyjne. (Przedni kierunkowskaz miga dwa razy szybciej, sądziłem że to tylko tylna żarówka poszła, ale jak się okazało z tyłu jest "choinka", a kontrolka kierunkowskazu lewego miga bardzo chaotycznie)
2. światło stopu z lewej świeci jako kierunkowskaz ( :)nie miga

3. awaryjne, tu już kompletna choinka, miga na zmianę raz z lewej raz z prawej, ale z lewej zgodnie z pkt 1. miga światło pozycyjne.
Komputer wyświetla kontrolkę awarii oświetlenia + awarię lewego światła stop. (żarówki są dobre, świecą, tylko nie te co potrzeba)
Dodatkowo kontrolki na desce rozdzielczej też głupieją, czasami zapala się CHECK, czasami rezerwa mimo że jest ponad pół baku, stale pali się czerwona lampka przy wskaźniku temperatury, czasami abs, oraz najlepsze: przy wyłączonym aucie z kluczykami w kieszeni pali się kontrolka zapalonych świateł, taka zielona, wcześniej nigdy się nie paliła nawet nie wiedziałem, ze jest

Proszę o pomoc, co może być przyczyną, spotkałem się z sugestią że to przez mróz (-15 ciągle trzyma) choć w to wątpię.
Bardzo proszę o poradę