Lybra - czujnik wałka rozrządu
- szef-74
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: zbyszek
Lybra - czujnik wałka rozrządu
Witam! Mam pytanko czy kod usterki 1320 dotyczy tylko czujnika wałka rozrzadu czy dotyczy też czujnika wału? Wiem że temat był piłowany ale nie chce kupowac 2 czujników . Wczoraj pojechałem na pierdoły do kumpla i po wyjsciu klapa. Kreci a nie zapala. Podholowalismy do elektryka i podpieliśmy pod kompa i wyskoczył bład 1320 . Po 30 minutach zapalił.Elektryk stwierdził że ten czujnik tak ma jak wystygnie(czy to prawda???).Dzisiaj wróciłem z pracy i znowu du.... Czy zapali mi rano bym pojechał do mechanika? TRZEBA ZDEMONTOWAC ROZRZAD???
Re: Lybra.. czujnik wałka rozrzadu...
Każdy czujnik ma swój kod błędu a do zmiany czujnika wałka trzeba zdjąć pasek i koło.
- szef-74
Czyli jak mówi elektryk że 1320 to górny czujnik to górny? Mam rozumieć że dolny ma inny kod?
- szef-74
To pechozol i szkoda że nie dolny ...ale zawsze wiatr w oczy... 

Czujnik wału ma taki błąd:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- szef-74
Super!!! Dzieki za kulturalna i fachowa odpowiedz. Juz dzisiaj nockę bede miał z głowy. Czujnik bede miał jutro rano ale mechaniola załatwiłem na sobote raniutko w sobote ( wiem że swieto ale zgodził się) . JAK JA NIE LUBIĘ JAK COŚ MI NIE DZIAŁA.
- szef-74
A mam pytanko jedno . W wolne chwili prosze o odpowiedz. Co to jest ELEKTRONICZNA BLOKADA ODJAZDU KOD D600
Ide zaraz na parking zobaczyć czy zapali!!! Od 16 chyba wystygła i sprawdze tą opinie o zimnym silniku i czy czjnik wałka rozrzadu działa na zimnym jak jest uszkodzony a nie zepsuty na maxa.
Ide zaraz na parking zobaczyć czy zapali!!! Od 16 chyba wystygła i sprawdze tą opinie o zimnym silniku i czy czjnik wałka rozrzadu działa na zimnym jak jest uszkodzony a nie zepsuty na maxa.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2012, 22:13 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie piszemy bez przerwy posta pod postem!!!
Powód: Nie piszemy bez przerwy posta pod postem!!!