Thesis - funkcjonalny Connect

argenta67

Thesis - funkcjonalny Connect

Post autor: argenta67 » 19 cze 2012, 7:14

Są pierwsze realne propozycje na modyfikacje Connect

Liczę na skuteczną pracę Moderatorów czyli usuwanie wszystkich złośliwych, czepialskich, zadziornych, zjadliwych, zawistnych, itp, itd, bo to ja zamieściłem a są tu ci sami lepsi szczególności ode mnie i żeby była jasność nigdzie nie napisałem, że to ja wykonałem. Nie masz nic mądrego do napisania to obejrzyj i odejdź, milcząc.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 22:10 przez Dudi, łącznie zmieniany 3 razy.

jjash
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jan

Re: Thesis - funkcjonalny Connect

Post autor: jjash » 19 cze 2012, 12:12

Argenta,
wydaje mi się, że to już nie propozycja - to gotowy produkt. I przyznam, że jak dla mnie super. Zapewne musiał być wymieniony ekran na inny, ale jak widać funkcjonalność została. Do tego polska mapa. Czy wiesz może, jakaż to? Próbowałeś kontaktu ze "Stwórcą" tego czegoś? Jeśli pozostałe funkcje, komputer, obsługa cd i navi oryginalnej zostały zachowane - super sprawa. Dzięki za info na ten temat.
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek

argenta67

Post autor: argenta67 » 19 cze 2012, 13:34

Więc teraz o kosztach:
1. baza: Adapter (płytka + okablowanie) 4900zł /10szt
2. opcja: Touch-panel + navi-box + AutoMapa 1300zł/szt
3. opcja: Tuner DVB-T + kabel sterujący 800zł/szt

Czyli otwarcie i jasno mówiąc czekam na 10-ciu chętnych bo od takiej ilości osób zdecydowanych(wpłata zaliczki) może zacząć się "produkcja"/opłacalność. Oczywiście po zakończeniu prototypu i zamontowaniu go w Thesis będzie nakręcony film z funkcjonalności działania takiego sprzętu.
1. Argenta67
2. Jedrek
3. Jacek
4. jjash
5. LUKI82
6. paskud
7.Foe
8.Kmicic
9.Kmicic
10.Kmicic

Wszystkie ewentualne pytania przekazuje producentowi.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 22:00 przez argenta67, łącznie zmieniany 2 razy.

jjash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: jjash » 19 cze 2012, 13:45

Argenta,
płytka to koszt za 1szt. 4900 czy cena którą napisałeś to 4900 za 10szt? Wiesz, znaczna różnica jakby nie patrzeć. Pytam, bo w pkt 1 jest /10szt, zaś w pozostałych /szt.
Jash

Awatar użytkownika
Jacek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Jacek » 19 cze 2012, 14:10

Argenta, wygląda obiecująco chociaż nie widziałem wyświetlonej mapy, dorzuć krótki opis -pozostanie funkcjonalność systemu taka jak była fabrycznie z klawiszy wokół ekranu, czy też powstanie całkiem nowy interfejs do sterowania audio bose, zmieniarką, wyświetlaniem zużycia paliwa, telefonu tylko przez panel dotykowy.
Jaki rodzaj touch panela, na jakim OS będzie funkcjonować, czy będzie możliwość stosowania kart pamięci (np SD), gniazdo USB itd.. jaki jest tu zakres licencji do Automapa PL/EU? ew. jak będą aktualizowane.

Rozumiem że podstawa to chętni na interfejs 1. plus opcja 2. a DVB-T dla zasobniejszych nie powodująca wstrzymania projektu.

W przypadku montażu musi być dostarczony cały samochód, connect czy tylko panel z LCD, czy też będzie to rodzaj Kit-u do samodzielnej instalacji?
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6

jjash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: jjash » 19 cze 2012, 15:18

Widzisz, post można odczytać na kilka sposobów. Chcemy po prostu uściślić dane by później nie było rozczarowania. Bo może być tak, że kupujesz bazę - wtedy 490zł; kupujesz opcję 2 to płacisz 1300zł ale masz w tym bazę i navi i touch panel i box. Albo tak, że kupujesz bazę za 490 i do tego dokupujesz opcję 2. I w tym wypadku koszt końcowy to 1790zł.
Chodzi tylko o to by ludzie się dobrze zrozumieli. Lepiej teraz wyjaśnić niż później mieć tych, co to się wycofują. A zawsze są. Ale może będzie ich mniej.
Doceniam Twój wkład w organizację przedsięwzięcia. I skoro jesteś w temacie, pytania do Ciebie.
Przy okazji - podpinam się pod pytania Jacka w sprawie karty sd. Miałem kupić czytnik loudlink, ale może to co chcemy zakupić spełni też tą funkcję.
Bądź dla nas cierpliwy, Tate.
Jash

Awatar użytkownika
Jacek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Jacek » 19 cze 2012, 18:36

Argenta67, zamiast się zaperzać może byś odpowiedział na moje pytania bo chciałbym coś więcej wiedzieć przed wydaniem prawie 1800zł. Podzielić przez dziesięć każdy potrafi bez robienia sobie jaj.
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:

argenta67

Post autor: argenta67 » 19 cze 2012, 18:54

Jacek pisze:Argenta67, zamiast się zaperzać może byś odpowiedział na moje pytania bo chciałbym coś więcej wiedzieć przed wydaniem prawie 1800zł. Podzielić przez dziesięć każdy potrafi bez robienia sobie jaj.
Nie wiem co mam więcej napisać jeśli jeszcze nawet nie ma żadnej oferty. Wiadomo, że to co ma być potrzebne to będzie i przy 10-ciu chętnych będzie kosztowało 490 za szt więc co motasz tu o jakich 1800, jak sobie dokupisz to możesz nawet 5000 dać.

Napisałem aby nie bruździć w temacie ale Jacek już zaczyna wstawiać "teksty" a jest film i opis:
"AV interfejs do Lancia Thesis.
Cechy:
- trzy wejścia video (np tuner DVB-T, kamera, nawigacja)
- symuluje fabryczny tuner TV i steruje tunerem DVB-T
- tvfree
- kamera automatycznie wyzwalana po włączeniu wstecznego
- w połączeniu z panelem dotykowym steruje navi-boxem - opcja (np z AutoMapą)
- głos lektora nawigacji słyszalny niezależnie od źródła dźwięku w Connect - opcja
- montaż P&P bez cięcia i lutowania"

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 19 cze 2012, 20:35

Na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć że na 100% w tym roku będę miał na to finanse ale dokładnie określę się po sierpniu tego roku...
1)więc pytanie do kiedy mamy termin deklaracji?

Filmik widziałem i mam nadal pytanie...
2) czy te wszystkie dodatkowe funkcje działają po "przekręceniu kluczyka" czy należy je uruchomić przełączając dodatkowy "pstryczek"?
3)Dedukuję, że przy ekranie dotykowym "pstryczka" można uniknąć???
4)Czy jak nie posiadam tunera to TV będę miał?

Acha i oczywiście montaż chcę przeprowadzić sam, bym mógł powrócić do oryginału w razie problemów z "nowinką"
5) Czy będzie to do samodzielnego montażu?

Sorry za te pytania ale lubię "jak krowie na rowie" ;) , no i oczywiście chcę wiedzieć co kupuję.

argenta67

Post autor: argenta67 » 19 cze 2012, 20:59

LUKI82 pisze:Na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć że na 100% w tym roku będę miał na to finanse ale dokładnie określę się po sierpniu tego roku...

Filmik widziałem i mam nadal pytanie...
2) czy te wszystkie dodatkowe funkcje działają po "przekręceniu kluczyka" czy należy je uruchomić przełączając dodatkowy "pstryczek"?

Acha i oczywiście montaż chcę przeprowadzić sam, bym mógł powrócić do oryginału w razie problemów z "nowinką"

Sorry za te pytania ale lubię "jak krowie na rowie" ;) , no i oczywiście chcę wiedzieć co kupuję.
Proszę bardzo ostatni wers opisu:
argenta67 pisze: "- montaż P&P bez cięcia i lutowania"
czyli co jak ma być wyraźniej :?: skoro bez ciecia i lutowania tzn, że można przywrócić stan pierwotny.
Skoro facet tak to wymyślił to znaczy, że chyba wie co napisał. O żadnych dodatkowych pstryczkach nikt nigdzie nie pisał a sam Connect ma tyle "pstryczków", że można je wykorzystać tak aby nie robić jakiś wiejskich pstryczków. Człowiek przysyłał mi różne wcześniejsze propozycje i ta została wybrana do wstępnej demonstracji ale jeśli to zainteresowanie będzie sie sprowadzało tylko do pytań to będę tylko ja z tego korzystał bo ja poniosę takie koszty aby Connect wreszcie był czymś użytecznym a nie tylko gadżetem.

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 19 cze 2012, 21:16

Nie pytam czy będzie lutowanie a jedynie czy samodzielny montaż. Ok mamy się domyślać.
Zapytałem również czy jak moja Thesis nie ma tunera TV to czy będę miał możliwość oglądania TV z innego źródła.
argenta67 pytam bo jak już pisałem, w inny temacie o tym zagadnieniu, nie mam zielonego pojęcia o obecnych na rynku rozwiązaniach a za tym ich nazwach i nie wiem co jest co, a i też nie mam czasu by przesiedzieć pół wieczoru na lekturze a i tak potem wszystko na początku mi się pomiesza. Jak zacząłeś temat to ze stoickim spokojem udzielaj odpowiedzi, nawet takim jak ja.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 22:37 przez LUKI82, łącznie zmieniany 1 raz.

argenta67

Post autor: argenta67 » 19 cze 2012, 21:32

LUKI82 pisze::lol: Dorośli :lol:
Dorośli i stąd te pytania.
Nie pytam czy będzie lutowanie a jedynie czy samodzielny montaż. Ok mamy się domyślać.
Zapytałem również czy jak moja Thesis nie ma tunera TV to czy będę miał możliwość oglądania TV z innego źródła.
argenta67 pytam bo jak już pisałem, w inny temacie o tym zagadnieniu, nie mam zielonego pojęcia o obecnych na rynku rozwiązaniach a za tym ich nazwach i nie wiem co jest co, a i też nie mam czasu by przesiedzieć pół wieczoru na lekturze a i tak potem wszystko na początku mi się pomiesza. Jak zacząłeś temat to ze stoickim spokojem udzielaj odpowiedzi, nawet takim jak ja.
: zdziwiony : To ze stoickim spokojem odpowiadam choć jest już to wszystko napisane:
argenta67 pisze: 3. opcja: Tuner DVB-T + kabel sterujący 800zł/szt

Awatar użytkownika
Jacek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Jacek » 19 cze 2012, 21:45

Czytaj zamiast niepotrzebnie się obrażać.
Jacek pisze:
Rozumiem że podstawa to chętni na interfejs 1. plus opcja 2. a DVB-T dla zasobniejszych nie powodująca wstrzymania projektu.
co daje dokładnie 1790PLN
Więc nie rozumiem co się tak na mnie indorzysz o te 1800.
były:

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 19 cze 2012, 21:46

Ok :D wielkie DZIĘKI
Więc jak na razie jestem ZA ale jak pisałem po sierpniu się określę. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to oczywiście możesz na moją deklarację liczyć.

argenta67

Post autor: argenta67 » 19 cze 2012, 21:49

LUKI82 pisze:Ok :D wielkie DZIĘKI
Więc jak na razie jestem ZA ale jak pisałem po sierpniu się określę. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to oczywiście możesz na moją deklarację liczyć.
Masz na specjalne życzenie od producenta:
Dla LUKI82:
miesiac, dwa, pół roku...
działają zawsze jak włączony jest Connect, bez pstryczków
zawsze go "nie ma"
tak
tak

Jacek pisze:Czytaj zamiast niepotrzebnie się obrażać.
Jacek pisze:
co daje dokładnie 1790PLN
Więc nie rozumiem co się tak na mnie indorzysz o te 1800.
powtórzyłem twoje uogólnienie
Jacek pisze:Argenta67, zamiast się zaperzać może byś odpowiedział na moje pytania bo chciałbym coś więcej wiedzieć przed wydaniem prawie 1800zł. Podzielić przez dziesięć każdy potrafi bez robienia sobie jaj.

Może jak ten opis przeczytacie to komuś coś zaświta na tak bo inaczej nie wiem jak mam to pokazać. Jak dotrze do mnie i zamontuje to sam będę wiedział więcej.
"Ok,
montaż prosty, dla każdego, a jak argenta67 opisze montaż na forum swojego prototypu, wszyscy zakumają szybko:)
Ad1. baza: zawsze taki sam interfejs 490zł/szt (oczywiście minimum zakupu u nas to 10szt) pełniący funkcje:
- symulator TV tunera - wypina się stary i wpina CAN z interfejsu
- tvfree
- trzy wejścia video o przypisanych programowo funkcjach: tuner, navigacja, kamera
- pierwsze wejście aktywuje się po włączeniu TV na Connect - dźwięk wchodzi wejściem audio na kostce miniISO
- drugie wejście aktywuje się po podpięciu akcesorii z pkt 2 - poprzez naciśnięcie panelu dotykowego, jeśli akcesoria z pkt 2 nie zamontowane - wejście nieaktywne
- trzecie wejście aktywuje się po wbiciu wstecznego (+12V na kabelek)
- wgrane kody sterujące z klawiszy Connect "<" i ">" do sterowania lepszym tunerem DVB-T (funkcje CH+ i CH-)
- wyjście REMOTE (+12V/1A) gdy włączony jest Connect - w prosty sposób zasila się z tego wyjścia DVB-T lub navibox
- gotowe wiązki P&P
- montaż z tyłu ekranu
- nie ma żadnych pstryczkówelektryczków
Ad2. akcesoria dodatkowe: (cena dotyczy akcesorii bez interfejsu)
- navibox Audiomedia NAV108E z licencją AutoMapy - 1200zł - do zakupu u nas lub w sieci, opisy dokładne też w sieci, o warunki licencji najlepiej pytać u sprzedawcy. Interfejs współpracuje tylko z tym naviboxem, tanszy navibox NAVIHEAVEN (sic! CE4.2 !) potrzebowałby bardziej rozbudowanego (droższego) interfejsu co w sumie dałoby taki sam końcowy efekt cenowy.
- touchpanel 7" - 100zł u nas lub w sieci, polecam matowy 4W rezystancyjny
Ad3. akcesoria dodatkowe: (cena dotyczy akcesorii bez interfejsu)
- tuner DVB-T DT10HD - 800zł - oprócz telewizji DVB-T , w trybie MEDIA PLAYER odtwarza przez złacze USB wszystkie formaty, także będzie Jacek i jjash mogli sobie MP3 słuchać. Polecam poczytać o nim w sieci.
- można sobie kupić oczywiście tuner zabawkę z Alledrogo za 350zł ale: nie będzie sterowania spod klawiszy <>, no i zawsze będzie ale, ale, ale.....dużo tunerów już testowaliśmy.....;)"

I tak na koniec chciałbym zakończyć te kąsanie mnie natomiast tylko podejmować konkretne decyzje.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio & Navi”