Cześć,
Byłem u gazownika - jak wspomianaliscie, bo bez kompa anai rusz:)
Na początek chciałbym sprostować - bo LPG w moim aucie, jak sie okazało to AGIS a nie PPINS. Wydawało mi się, że to cała instalacja prins, bo wskaźnik poziomu gazu jest właśnie z Prinsa

Raz jeszcze sorrki za wprowadzenie w błąd - nieświadomie to było
Wracając do tematu, po podłączeniu do kompa, gazownik stwierdził, że "zatarta" zepsuta jest listwa wtryskiwaczy. Regulacja wtryskiwaczy, wymiana dysz nic nie pomogła stąd ten wniosek o uszkodzonej listwie.
Na akompie wywala błąd, "wartość parametrów wtrysków nie mieści się w zadanych wartościach" czy jakoś tak.
Teraz pytanie:
Mam listwę firmy Alex - model powiedzmy XXXXXXX
Gazownik powiedział, że jest to za słaba listwa do tej instalacji i trzeba kupić lepszą.
Właśnie - jaką? Czym się sugerować, przy zakupie listwy? Na co zwracać uwagę? Skąd będę wiedział, że akurat dana listwa będzie bez problemów pasowała do moich wtryskiwaczy gazu i w ogóle do mojej instalacji?Czy kupić tą samą, co była zamontowana, mimo tego, że gazownik twierdzi iż jest nieodpowiednia do mojej instalaacji?
Pytam, bo gazownik zaproponował mi listwę za 650pln.....a patrząc na ceny listew np na allegro bądż u producenta, to ceny są o połowę mniejsze.....