Lybra 1,9 JTD 110 KM - półoś prawa
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Sebastian
Lybra 1,9 JTD 110 KM - półoś prawa
Witam,
Mam do wymiany prawą półoś w swojej Lybrze i teraz pytanie gdzie mogę dostać takie cudo i w jakiej cenie. Jest to ta dłuższa półoś z podporą. I jeszcze zapytam może ktoś jest w temacie i powie mi czy ta półoś z linku poniżej będzie pasowała do mojej Lybry
http://allegro.pl/show_item.php?item=3115302870
Pozdrawiam
Mam do wymiany prawą półoś w swojej Lybrze i teraz pytanie gdzie mogę dostać takie cudo i w jakiej cenie. Jest to ta dłuższa półoś z podporą. I jeszcze zapytam może ktoś jest w temacie i powie mi czy ta półoś z linku poniżej będzie pasowała do mojej Lybry
http://allegro.pl/show_item.php?item=3115302870
Pozdrawiam
Lancia Lybra 1,9JTD 2001 Sedan
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Re: Lybra 1,9 JTD 110 KM - półoś prawa
W Lybrach są różne typy przegubów półosi, dlatego nie oczekuj odpowiedzi na pytanie czy ta będzie pasowała Nie wiem dlaczego chcesz wymieniać całą półoś a nie przeguby. Na pokazanej półosi masz niekompletny przegub wewnętrzny trójpalczasty. Jego wymiana wiąże się z wymianą całego przegubu wraz kielichem. W innym wypadku przy ostrej jeździe szybko pojawi się luz i wibracje w układzie napędowym przy prędkości ok 110-120 km/h.
-
Mam problem taki, że luz jest na przegubie wewnętrzym i na podporze. Podczas jazdy słychać stukanie i to dość głośnie, jak się wciśnie sprzęgło to stuki znikają. Sprzęgło jest nowe kompletne razem z dwumasą. Czuć również wibrację na kierownicy powyżej 80 km/h. Może ktoś z forumowiczów miał podobne problemy, bo ja już zgłupiałem nie wiem co mam wymienić. Regeneracja półosi kosztuje od 100 do 750 zł w zależności co trzeba zrobić, ale auto jest na tydzień uziemnione.
-
- Kontakt:
Witam Cie,
miałem podobne objawy co ty drgania przy predkosci 70-80km/h i stukanie, po wielu zagadkach mechanikow itp wyczytalem na forum......
Okazało sie ze do wymiany byly przeguby wewnetrzne tzw krzyzaki poltora roku swietego spokoju:D
Pozdrawiam
miałem podobne objawy co ty drgania przy predkosci 70-80km/h i stukanie, po wielu zagadkach mechanikow itp wyczytalem na forum......
Okazało sie ze do wymiany byly przeguby wewnetrzne tzw krzyzaki poltora roku swietego spokoju:D
Pozdrawiam
-
Wymieniałeś sam krzyżak, czy kielich również?
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Jak będziesz wymieniał krzyżak to sprawdź jak wygląda zużycie kielicha. Wymiana samego krzyżaka załatwia problem na krótki czas. Może na dłużej jeżeli jeździsz delikatnie. Przy stwierdzonych śladach zużycia kielicha powinniśmy wymienić cały zestaw-kielich, krzyżak. Cena 150+500 zł. Można jeszcze wykonać regeneracją kielicha lub przesunąć miejsce współpracy kielicha z krzyżakiem.