Witam , jestem użytkownikiem Delty III , niestety ( dla Ciebie

) Diesla 1.6 MJ .
Auto jest fantastyczne na moje potrzeby ( choć to dopiero 5000 km ) ale mam sporo doświadczeń z Bravo na którym bazuje - Modelem Bravo Sport 1.9 MJ 150 km zrobiłem 50.000 km . Jestem nadal czynnym członkiem fiatbravoklub.pl i stamtąd mam sporą wiedzę również o silnikach benzynowych .
Poziom niezawodności jest porównywalny z innymi markami , praktycznie brak poważnych usterek , raczej występują drobne usterki , często spowodowane "włoskim" podejściem do montażu . Silnik 1.4 Turbo , to stosunkowo cicha jednostka , dośc dynamiczna , ale niestety - potwierdzam - paliwożerna . W brawo średnie(!) zużycie kształtuje się na poziomie 9-10 l . Miasto to wyniki zdecydowanie wyższe niż 10 l - trasa przy spokojnej jeździe min. 7 - 7,5 l . Dla porównania mój silnik w mieście pali 7 , na trasie w granicach 5,5 l przy normalnej jeździe . Średnia oscyluje nieco poniżej 6 l / 100 km . Generalnie auto bardzo godne polecenia , świetne wybieranie nierówności przy bardzo przyzwoitym zachowaniu na łukach . Kolosalna ilość miejsca z tyłu + przesuwana kanapa , kładzione oparcia , spory bagażnik . Warto poczekać na koniec roku , ew. mocno cisnąć dealera na rabaty - można sporo wycisnąć . Pozdrawiam