Thema - u kogo i gdzie LPG ?
Czy któryś z kolegów mógłby mi podpowiedzieć jaką instalację LPG i gdzie powinienem założyć do mojej Themki 2.0 i.e. 8V? Z góry dziękuje.
Adam
Adam
ja nie polecam Polgazu na Księcia Bolesława. Robili mi tam kapiszonke zapewniając ze to nie pierwsza zagazowana, ale po tym jak zrobili doszedłem do wniosku ze tej marki na oczy nie widzieli. Innych gazomechaniorów nie znam. Pozdrówko
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles
Dzięki za wskazanie, może należałoby na naszym forum umieścić czarną listę takich punktów?Co Wy na to?
Ja mam delte 1.8 tez 8v czyli silnik z taka prawie sama glowica jak Twoj.
Gazowalem jakies 3000 km temu w Pol- gas w Jablonnej. To juz drugie moje auto zagazowane w tym punkcie. Poprawila sie jakosc montazu. Cena to 1600 za tradycyjna instalacje z butla w kolo. Trwa to okolo 6-7 godzin.
Jedyna rzecz, ktora jeszcze u mnie wymaga poprawienia to regulacja:
minimum to 10 litrow przy jezdzie poza miastem ok. 110kmh. 12 litrow w miescie.
Niestety szok podczas jazdy autostrada. W zeszly weekend jechalem A2 i zatankowalem przed wjazdem 30,5 litra. Na samym koncu w Nowym Tomyslu skonczyl mi sie gaz. To okolo 150 km. Czyli wyszlo 20l/100km. Predkosc rzeczywiscie caly czas oscylowala okolo 190-200 na liczniku.
W necie sa podzielone zdania na temat tego punktu montazu.
Gazowalem jakies 3000 km temu w Pol- gas w Jablonnej. To juz drugie moje auto zagazowane w tym punkcie. Poprawila sie jakosc montazu. Cena to 1600 za tradycyjna instalacje z butla w kolo. Trwa to okolo 6-7 godzin.
Jedyna rzecz, ktora jeszcze u mnie wymaga poprawienia to regulacja:
minimum to 10 litrow przy jezdzie poza miastem ok. 110kmh. 12 litrow w miescie.
Niestety szok podczas jazdy autostrada. W zeszly weekend jechalem A2 i zatankowalem przed wjazdem 30,5 litra. Na samym koncu w Nowym Tomyslu skonczyl mi sie gaz. To okolo 150 km. Czyli wyszlo 20l/100km. Predkosc rzeczywiscie caly czas oscylowala okolo 190-200 na liczniku.
W necie sa podzielone zdania na temat tego punktu montazu.
Kmicic
Jaką założyli Ci instalację? Czy mógłbyś podać jakiś adres albo telefon do tej firmy?
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Dziwisz sie?"Kmicic" pisze: Niestety szok podczas jazdy autostrada. W zeszly weekend jechalem A2 i zatankowalem przed wjazdem 30,5 litra. Na samym koncu w Nowym Tomyslu skonczyl mi sie gaz. To okolo 150 km. Czyli wyszlo 20l/100km. Predkosc rzeczywiscie caly czas oscylowala okolo 190-200 na liczniku.
U mnie predkosc 150-160 to minimum 15 l/100km.
http://www.gas-pol.pl/kontakt1.htm"adamsiekierski" pisze:Jaką założyli Ci instalację? Czy mógłbyś podać jakiś adres albo telefon do tej firmy?
Tu masz wszystkie adresy. Ja zakladalem na Modlinskiej. Trudno mi oceniac czy gdzies jest lepiej czy gorzej bo nie mam zadnych innych doswiadczen.
Typ: tu jest problem - nie wiem nic poza tym, ze to 2 generacja z emulatorem lambdy.
Artur
Kmicic
mi też robili niedawno instalke w GAS-POLu na Grochowskiej 347, poszło im to sprawnie i w miare dokładnie zestroili wszystko, reduktor firmy Tomassetto z butlą w koło i troszke elektryki za 1.5 tysia, na razie smigam i ciesze sie z oszczednosci. polecam
- misiu
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
u mnie gaz zakladal sobie sam poprzedni wlasciciel musialem jedynie zmienic parownik na wersje jak to powiedzial specjalista 'WRC' ale i tak przy 5000 obr. nie ma juz czym jechac. spalanie 10.5l na trasie przy predkosci do 120km/h
Młoda, 90-letnia staruszka, stojąc usiadła na drewniany kamień i nic nie mówiąc powiedziała:"Jaki upalny mróz!"
To niemało. Moja na trasie Kraków-Wrocław przy mniej więcej właśnie takim zakresie prędkości spaliła ostatnio ok. 13 l gazu na setkę."tomek" pisze:Dziwisz sie?
U mnie predkosc 150-160 to minimum 15 l/100km.
No ale w mieście 18 l łyka jak nic.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

chciałem odgrzać temat - gdzie polecacie się udać w Wawie lub okolicy na regulację? mam 4 generację i trochę kłopotów z falowaniem obrotów na zimnym silniku (na benzynie, gazu na zimnym automat nie pozwoli odpalić) więc raczej bez podpięcia się pod kompa i znajomości rzeczy nie obejdzie
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT