[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Bartek-Lodz » 11 lis 2015, 13:41

luka pisze: Czytaj ze zrozumieniem, a nie oceniaj. To że twoja mama pracowała w szkole nie upoważnia cię do oceniania rodziców.
Nawet nie chciało ci się zrozumieć tego, co napisałem, tylko wymyśliłeś sobie historyjkę na mój temat.
Pytam chyba już czwarty raz. Dlaczego w takim razie nie od lat 8????
Pytam po raz kolejny, czy dzieci są bardziej rozwinięte dzisiaj czy nie??
Czy jak dzieci płaczą idąc do przedszkola nie powinny tam uczęszczać??
Jaki psycholog wie więcej o dziecku rodzica od jego samego?? Oczywiście nie mówię o rodzicu, który w ogóle ze swoim dzieckiem nie rozmawia.
Jeżeli ty polegasz na opinii innych ludzi jak wychowywać, to rób sobie tak ze swoim dzieckiem, ja nie muszę.
Nie uważam że traumą będzie dla dziecka uczyć się trochę wcześniej niż obecnie, choć do końca tak nie jest, bo po za przypadkami dzieci 6 letnie mają program pomiędzy dawną zerówką a 1 klasą, nie siedzą kilku lekcji po 45 minut itd.
Nie oceniam rodziców ale jest trochę fachowej lektury na temat wieku przedszkolnego i wczesnoszkolnego - poszukaj - poczytaj.
Dlaczego nie od 8 roku życia - patrz punk wyżej, jeżeli masz problemy z wyszukiwarką dam podam Ci konkretne materiały do poczytania.
Ocena rodzica względem jego własnego dziecka jest subiektywna a nie obiektywna - też możesz o tym poczytać - czyli patrz punkt wyżej.
Oczywiście, że ty możesz robić z dzieckiem co uważasz za słuszne - to twoje dziecko i ty bierzesz za nie odpowiedzialność.
To że ty nie uważasz, że będzie traumą dla dziecka wcześniejsza nauka to znowu twoje subiektywne odczucie - patrzysz na to z perspektywy dorosłego a nie dziecka bo zapomniał wół jak cielęciem był.
Idź do szkoły i zobacz jak wyglądają zajęcia dzieci w pierwszej klasie - mówię o dzieciach 6-cio letnich i nie o zajęciach otwartych dla rodziców.

Jak poczytasz trochę literatury to możemy pogadać póki co dalsza konwersacja z tobą w temacie wychowania dzieci jest pozbawiona sensu.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 11 lis 2015, 13:59

Bartek-Lodz pisze:
luka pisze: Czytaj ze zrozumieniem, a nie oceniaj. To że twoja mama pracowała w szkole nie upoważnia cię do oceniania rodziców.
Nawet nie chciało ci się zrozumieć tego, co napisałem, tylko wymyśliłeś sobie historyjkę na mój temat.
Pytam chyba już czwarty raz. Dlaczego w takim razie nie od lat 8????
Pytam po raz kolejny, czy dzieci są bardziej rozwinięte dzisiaj czy nie??
Czy jak dzieci płaczą idąc do przedszkola nie powinny tam uczęszczać??
Jaki psycholog wie więcej o dziecku rodzica od jego samego?? Oczywiście nie mówię o rodzicu, który w ogóle ze swoim dzieckiem nie rozmawia.
Jeżeli ty polegasz na opinii innych ludzi jak wychowywać, to rób sobie tak ze swoim dzieckiem, ja nie muszę.
Nie uważam że traumą będzie dla dziecka uczyć się trochę wcześniej niż obecnie, choć do końca tak nie jest, bo po za przypadkami dzieci 6 letnie mają program pomiędzy dawną zerówką a 1 klasą, nie siedzą kilku lekcji po 45 minut itd.
Nie oceniam rodziców ale jest trochę fachowej lektury na temat wieku przedszkolnego i wczesnoszkolnego - poszukaj - poczytaj.
Dlaczego nie od 8 roku życia - patrz punk wyżej, jeżeli masz problemy z wyszukiwarką dam podam Ci konkretne materiały do poczytania.
Ocena rodzica względem jego własnego dziecka jest subiektywna a nie obiektywna - też możesz o tym poczytać - czyli patrz punkt wyżej.
Oczywiście, że ty możesz robić z dzieckiem co uważasz za słuszne - to twoje dziecko i ty bierzesz za nie odpowiedzialność.
To że ty nie uważasz, że będzie traumą dla dziecka wcześniejsza nauka to znowu twoje subiektywne odczucie - patrzysz na to z perspektywy dorosłego a nie dziecka bo zapomniał wół jak cielęciem był.
Idź do szkoły i zobacz jak wyglądają zajęcia dzieci w pierwszej klasie - mówię o dzieciach 6-cio letnich i nie o zajęciach otwartych dla rodziców.

Jak poczytasz trochę literatury to możemy pogadać póki co dalsza konwersacja z tobą w temacie wychowania dzieci jest pozbawiona sensu.
Bardzo podobnie toczyła się dyskusja kiedyś, kiedy uważano, że przedszkole dzieciom nie do końca jest potrzebne, wystarczy rozwój dziecka w domu przy jednym z rodziców. Historia pokazuje, kto miał wcześniej rację.
To jak wyglądają lekcje, jest winą tylko i wyłącznie nieprzygotowanych nauczycieli. Podobnie jest z przedszkolami, jedne gorsze, drugie lepsze.
Widać na przykładach różnych dzieci jak wpływa na nich wcześniejsza nauka, taka dla 6 latków może być połączona z zabawą. Wina nie leży w pomyśle, tylko jego realizacji.
Czyli wg psychologów 6 latek nie jest przygotowany emocjonalnie i zakończy się traumą, a 7 latek jest idealnie przygotowany do tej roli i żaden inny wiek nie jest właściwy. Jak wiesz publikacji i ekspertów w danej dziedzinie jest mnóstwo, znajdziesz zarówno przykłady potwierdzającą moją jak i twoją tezę, która korzystniejsza dla rozwoju dziecka?? Się okaże. :roll:

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 11 lis 2015, 14:07

luka pisze: Jak wiesz publikacji i ekspertów w danej dziedzinie jest mnóstwo, znajdziesz zarówno przykłady potwierdzającą moją jak i twoją tezę,
To niestety nie matematyka czy fizyka i nie ma "twardej" wiedzy, to wszystko są pewne teorie, koncepcje, które po pewnym czasie trzeba weryfikować ...
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Post autor: ciociaE » 11 lis 2015, 14:43

Przede wszystkich każde dziecko jest pewną indywidualnością, a wiek to jeden z elementów determinujących tę całą gotowość.
Na marginesie - zwracam uwagę, że wiek jest ustalany rocznikowo, nie patrzy się na ukończony wiek w momencie rozpoczynania edukacji. W danym roczniku mamy - dzieci, które ukończyły np. 7 lat (urodzone od stycznia do sierpnia) i te, którym trochę brakuje (urodzone od września do grudnia). I w ramach tego rocznika mogą się spotkać dzieciaki różniące się wiekiem o blisko rok. W tym wieku rok to może być bardzo dużo, co nie znaczy że każde starsze dziecko o np. kila miesięcy lepiej odnajdzie się w szkole niż te z końcówki rocznika. Nasze obserwacje dziecka dawały nam właśnie przekonanie, że nie będzie się gorzej odnajdywać (w sumie byłaby 2 miesiące młodsza od dzieci z grudnia, które już miały pełne prawo z racji daty urodzenia być w tym poziomie). No le nic to. Wiesz Bartku całą idea była taka, żeby od początku miała szanse być z tymi samymi dziećmi, a nie wyrywać ja potem z grupy przedszkolnej rok wcześniej i dać do klasy w szkole między same 'obce' dzieci. To też jeden z elementów, który wpływa na to, jak te dzieciaki się w szkolnej rzeczywistości odnajdują.
Ogólnie natomiast nie jestem zwolenniczką obowiązku szkolnego od 6 lat w ramach murów szkolnych. Uważam, że przedszkola lepiej mogły realizować etap 'zerówkowy'.
Na widok dzieciaków, które musiały nosić tornister większy od siebie, serce się nieraz krajało (to już jeden z elementów realizacji).
Pewnie szybciej osiągnęlibyśmy konsensus czego te dzieciaki mają się na danym etapie życia uczyć, niż gdzie/w jakich warunkach. Bunt wielu rodziców właśnie raczej tego dotyczył.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 11 lis 2015, 17:03

belial666 pisze:Na tym forum widzę skłonności tylko u dwóch osób do PiS, a w głosowaniu wygrał... Klepali na potęgę... :)
wujekp pisze:Inna sprawa że ostatnio miałem wrażenie, że pod Twoim nickiem pisze inna osoba.
Mógłbym napisać, że te dwie powyższe wypowiedzi to typowe przykłady projekcji, czyli - po ludzku - takiej sytuacji, w której ktoś mierzy kogoś innego swoją własną miarą. Lecz o ile w pierwszym przypadku to rzeczywiście jest nieco patologiczny mechanizm obronny :mrgreen: , to w drugim mamy do czynienia z przelotnym i zwiewnym przypuszczeniem, podatnym na racjonalną weryfikację.

Czy mógłbyś mi więc wyjaśnić skąd to przekonanie, że ja to nie ja :?: :D
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 11 lis 2015, 17:21

darbo pisze: Mógłbym napisać, że te dwie powyższe wypowiedzi to typowe przykłady projekcji, czyli - po ludzku - takiej sytuacji, w której ktoś mierzy kogoś innego swoją własną miarą. Lecz o ile w pierwszym przypadku to rzeczywiście jest nieco patologiczny mechanizm obronny :mrgreen: , to w drugim mamy do czynienia z przelotnym i zwiewnym przypuszczeniem, podatnym na racjonalną weryfikację.

Czemu projekcji? 8-O Nie ma to z projekcją nic wspólnego. To moja subiektywna ocena/wrażenie na podstawie Twoich postów - po prostu jak bym momentami czytał dwie różne osoby. Dr Jekyll i Mr Hyde.
Mam prawo do własnej subiektywnej oceny? :D
Pozdrawiam
Wujek (p)

Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 11 lis 2015, 17:24

wujekp pisze:
darbo pisze: Mógłbym napisać, że te dwie powyższe wypowiedzi to typowe przykłady projekcji, czyli - po ludzku - takiej sytuacji, w której ktoś mierzy kogoś innego swoją własną miarą. Lecz o ile w pierwszym przypadku to rzeczywiście jest nieco patologiczny mechanizm obronny :mrgreen: , to w drugim mamy do czynienia z przelotnym i zwiewnym przypuszczeniem, podatnym na racjonalną weryfikację.

Czemu projekcji? 8-O Nie ma to z projekcją nic wspólnego. To moja subiektywna ocena/wrażenie na podstawie Twoich postów - po prostu jak bym momentami czytał dwie różne osoby. Dr Jekyll i Mr Hyde.
Mam prawo do własnej subiektywnej oceny? :D
Może o podwójną osobowość Hostii. : gafa :
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 lis 2015, 17:28

wujekp pisze:

Czasem się dostrajam do oponentów : lol :

wujekp pisze:Mam prawo do własnej subiektywnej oceny? :D
No jasne, że masz :-P
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 lis 2015, 17:54

wujekp pisze:Ta nerwowość z powodu Macierewicza? :aniol:
Przypomina mi się sytuacja tankowania na BP. Podchodzę do kasy i chcę zapłacić za ON i do tego espresso proszę a pani zawsze do mnie: a może hot-doga do kawy, a ja na to nie nie jadam hot-dogów, a ona no to może ciasteczko mamy taką promocję, nie dziękuję za ciasteczko... a mamy taką specjalną zimową/wiosenną/letnią/jesienną Latte, nie poproszę o zwykłe espresso... a kartę Pan posiada a nie posiada? a to może założyć? K...wa nie zakładać :lol:

Widzisz być może Tomasz Siemoniak byłby lepszym ministrem obrony narodowej aniżeli Antek, lecz Tomek występuje tylko w pakiecie z Bronisławem Komorowskim i Platformą Obywatelską a partia ta prowadziła nasz kraj w stronę zapaści cywilizacyjnej (to nie to samo co słynna "Polska w ruinie").

Antoni Macierewicz jest za to w zestawie z prezydentem Dudą, Jarosławem Kaczyńskim, Beatą Szydło i Gowinem (plus parę innych) i zgodnie z zasadą, że "żyjemy na najlepszym z możliwych światów" ale nie idealnym, to ja traktuję ten rząd jako "najlepszy z możliwych" ale nie idealny. Ten rząd gwarantuje taką politykę, która z mojej, podkreślam z mojej perspektywy będzie dla Polski korzystną.

Co do samego Macierewicza. Bardzo wielu ludzi traktuje go jako oszołoma. I to mnie zastanawia. Czy Antek oszalał :?: Zadaję sobie takie pytanie i staram się znaleźć na nie obiektywną odpowiedź. Czy i ja stanę się oszołomem jak zaakceptuję Antka w rządzie :-? :?: . Nie daje mi to spać :roll: . Nie mogę się skupić i ciągle o tym myślę 8-O . Po czym zauważam, że część tych co tak na Antka psioczą sami nie grzeszą jakąś szczególną wiedzą na jego temat i nie potrafią za bardzo argumentować "dlaczego nie Macierewicz". Taka mniej lub bardziej poważna lemingoza.

Żebyś się nie poczuł urażony - nie piszę tu o Tobie. Ale skoro już wywołałeś wilka...to:

Dlaczego nie Antek :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 11 lis 2015, 17:55

darbo pisze: Czasem się dostrajam do oponentów : lol :
Chyba że tak :D
Pozdrawiam
Wujek (p)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 lis 2015, 18:01

belial666 pisze:Może o podwójną osobowość chostii. : gafa :
Już przestałeś wymiotować :?: :lol:

A Hostia to przez samo "H" się pisze... :nono:

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 11 lis 2015, 18:10

darbo pisze: Dlaczego nie Antek :?: :?: :?:
Zwróć uwagę, że w ogóle nie odnoszę się do tego czy to dobry czy zły kandydat (choć osobiste zdanie na jego temat mam :D ). Oceniam sam fakt oszustwa - bo jaką by nie stosować retorykę (bo można :-? ), i jak nie odwracać kota ogonem, owa słynna konferencja miała na celu przekazać komunikat do tych co obawiają się Antka policmajstra: "nie lękajcie się". Zgadza się? I w przypadku gości którzy co drugie słowo wtrącają bóg, sprawiedliwość, honor szczególnie kłuje to w oczy. Czy ktoś honorowy powinien postąpić w ten sposób? Nie kłóci się to z Twoim systemem wartości? Bo z moim tak.
Po prostu takich rzeczy się nie robi i nie powinno u nas być przyzwolenia dla takich krętaczy.
Pozdrawiam
Wujek (p)

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 11 lis 2015, 18:13

darbo pisze:

Antoni Macierewicz jest za to w zestawie z prezydentem Dudą, Jarosławem Kaczyńskim, Beatą Szydło i Gowinem (plus parę innych) i zgodnie z zasadą, że "żyjemy na najlepszym z możliwych światów" ale nie idealnym, to ja traktuję ten rząd jako "najlepszy z możliwych" ale nie idealny. Ten rząd gwarantuje taką politykę, która z mojej, podkreślam z mojej perspektywy będzie dla Polski korzystną.

Bzdura kompletna. Dla ciebie, dla ciebie.

Nic nie zrobią dla Polski. Lecz ją tylko będą ograniczać. Można to wywnioskować choćby po słowach nowego ministra zdrowia...

No, ale jak się ma swoją pralnię, to brudy się wypierze... :nono:
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 lis 2015, 18:24

wujekp pisze:
darbo pisze: Dlaczego nie Antek :?: :?: :?:
Zwróć uwagę, że w ogóle nie odnoszę się do tego czy to dobry czy zły kandydat (choć osobiste zdanie na jego temat mam :D ). Oceniam sam fakt oszustwa - bo jaką by nie stosować retorykę (bo można :-? ), i jak nie odwracać kota ogonem, owa słynna konferencja miała na celu przekazać komunikat do tych co obawiają się Antka policmajstra: "nie lękajcie się". Zgadza się? I w przypadku gości którzy co drugie słowo wtrącają bóg, sprawiedliwość, honor szczególnie kłuje to w oczy. Czy ktoś honorowy powinien postąpić w ten sposób? Nie kłóci się to z Twoim systemem wartości? Bo z moim tak.
Po prostu takich rzeczy się nie robi i nie powinno u nas być przyzwolenia dla takich krętaczy.
Przyznaję Ci racje. Coś zostało powiedziane publicznie i teraz się z tego raczkiem wycofano. Nie pochwalam tego.

Ale pamiętaj, że mamy do czynienia z polityką i politykami i praktyka niedotrzymywania obietnic jest na porządku dziennym. Nie pochwalam tego, razi mnie to lecz pamiętam też, że polityka to nie jest zabawa dla idealistów lecz dla graczy skutecznych, realizujących swoje zamierzenia za pomocą różnych nie zawsze transparentnych metod.

Reasumując: nie pochwalam tego ale też nie czuje się wydymany :)

Przynajmniej nic o tym nie wiem : gafa :
belial666 pisze:Nic nie zrobią dla Polski. Lecz ją tylko będą ograniczać. Można to wywnioskować choćby po słowach nowego ministra zdrowia...
A cóż takiego nowy minister powiedział?
Ostatnio zmieniony 11 lis 2015, 18:33 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 11 lis 2015, 18:31

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”