Naprawdę ręce mi opadają, eksport bardziej namacalny, człowieku możesz nie wierzyć w dane, ale o jakim bardziej widocznym eksporcie ty mówisz, za tym kryją się mld zł, a nie jakieś bardziej widoczne czy namacalne dowody. Już ci wytłumaczyłem, ze nie ma nic złego w zachodnich fabrykach w Polsce, a jeżeli uważasz że płace w takich fabrykach sa niskie, to właśnie do ciebie i twoich kolegów ze związków zawodowych należy to zadanie, żeby to zmienić. Za to lepiej biadolić na zachodnie koncerny, które u nas INWESTUJĄ, powtarzam inwestują. Co by mieli do roboty, gdyby nie było tych dużych firm, pracować w rozkradzionych zakładach pracy jak za komuny??Bartek-Lodz pisze:Nie - wcale tak nie mówię, mówię tylko, że nasz eksport na wschód jest widoczny, namacalny a na zachód nie.
Jest jeszcze sprawa eksportu z Polski towaru wyprodukowanego przez zachód w Polsce i wysyłanego na zachód i wschód. Myślę jednak, że to już jest już zbyt głęboki temat i możemy w nim utonąć![]()
Dajesz się wpuszczać w maliny, przesłanki o których mówi pan minister w żadnym stopniu nie są podstawą do twierdzenia o zamachu a jedynie o błędach przy przeprowadzaniu śledztwa Jest to gra polityczna z opozycją szczególnie z PO, a jednocześnie gra z Rosją. Czemu tak twierdzę?Bartek-Lodz pisze:Co do Pana Macierewicza - przepraszam Pana Ministra Macierewicza (lepiej być poprawnym)
cóż myślę, że Prezes nie jest w stanie nad wszystkim zapanować i to się skończy w którymś momencie wielką wtopą. Ja nie wiem co tak naprawdę wydarzyło się w Smoleńsku jak zresztą większość z nas - fakty są takie, że nie wierzę aby brzoza rozwaliła ten samolot ale co się stało - powinni to wyjaśnić po cichu, bez nagłaśniania i jeżeli faktycznie byłyby niepodważalne dowody, że był zamach czy nie było to wtedy to zacząć upubliczniać bo tak to jest cyrk i szopka.
Jeszcze kilkanaście miesięcy temu PIS na czele z Macierewiczem Kaczyńskim wzywali do międzynarodowego śledztwa, dziś już jest niepotrzebne, bo jest obawa, że podobnie jak Komisja Wenecka, wydałaby opinię niedobrą dla nadwornego błazna MON i prezesa K.
Następna sprawa, od jakiegoś czasu to nie był zamach, tylko wojna hybrydowa i akt terrorystyczny skąd zmiana nazewnictwa, ano pan Macierewicz chce udowodnić arenie międzynarodowej, że Polska podobnie jak Ukraina jest na celu Putina. Przez to będzie miał na szczycie NATO argumenty na stacjonowanie natowskich wojsk na wschodniej ścianie.