Delta III - Fotelik samochodowy
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Delta III - Fotelik samochodowy
Witam,
Jakie macie sprawdzone foteliki samochodowe dla niemowlaka ? Kazdy pasuje, czy sa z jakimis markami problemy?
Jakie macie sprawdzone foteliki samochodowe dla niemowlaka ? Kazdy pasuje, czy sa z jakimis markami problemy?
- dawidlewandowski
- Forumowicz/ka
- Imię: Dawid
Re: Delta III - Fotelik samochodowy
Ja polecam tylko Maxi Cosi, jedyna wada isofix bardzo niszczy odkształca siedzisko przy skórze + alcantara.
Ja posiadam baze isofix family fix. Ważna sprawa kup nowy, nie masz gwarancji czy używany nie był powypadkowy, bardzo to wpływa na dalsze bezpieczeństwo pociechy.
Ja posiadam baze isofix family fix. Ważna sprawa kup nowy, nie masz gwarancji czy używany nie był powypadkowy, bardzo to wpływa na dalsze bezpieczeństwo pociechy.
Lancia Y 1.2 16v 63 KW LX
Recaro privia evo , przyjemny w dotyku materiał i się sprawdza , używam bez isofixa tzn mój syn używa .
Lancia Delta Oro 1.4 T-jet . Ypsilon 1.2
Wybierz coś z Recaro bo sprawdzony producent, co prawda jeden z droższych ale jakościowo pierwsza klasa. Ja posiadam również Privia Evo i polecam, a jeżeli martwisz się o siedzenia to ja kupiłem jeszcze ochraniacz siedzenia pod fotelik.
Podtrzymywanie przy życiu wyeksploatowanych elementów a jednoczesne dbanie o czystość kabiny i czystość nadwozia naszych wózków wygląda tak jak by iść na randkę w garniaku Armaniego a pod spodem mieć przetarte gacie, dziurawe skarpety i brudną koszulę...
Nie wspominając ogwarancji przy wypadku , recaro wymienia po wypadkowe foteliki na nowe , ja na szczęście nie musiałam ale mój kolega i owszem , nie było problemu z wymianą. Uważam to za duży Plus dla producenta .
Nawet nie chcę myśleć, co by musiało się stać żeby uszkodził się fotelik dla dziecka
gwarancja wymiany na nowy jest w takiej sytuacji sprawą chyba mało istotną..

gwarancja wymiany na nowy jest w takiej sytuacji sprawą chyba mało istotną..
A czy ktoś szalony próbował z RWF-em w Delcie? 

Jest:
Lancia Lybra 2.4 JTD '01
Był:
Ford Probe I GT Turbo '92
Lancia Lybra 2.4 JTD '01
Był:
Uszkodzeń nie było przynajmniej nie było ich widać , ale nie wiesz jak się zachowa przy kolejnej kozji czy wypadku . Fotelikipo wypadku czy kolej powinno się wymieniać na nowe nie ważne czy są widoczne oszkodzenia czy nie(wiem że nie każdy to robi ale ja bym nie zaryzykował ), a jeśli producent robi to za darmo to nie trzeba dwa razy kupować, dlatego napisałem że jest to fajny bonus ze strony recaro .
Ostatnio zmieniony 27 sty 2018, 7:47 przez aiu, łącznie zmieniany 1 raz.
aiu, zgodzę się że fajnie coś starego wymienić gratisowo na nowe..
Kwestia jeszcze - po jakim wypadku? Po zgnieceniu, pęknięciu, rozerwaniu fotelika - to nie mam pytań.. Ale po stłuczce, czy nawet dachowaniu - w prawidłowo zamocowanym foteliku nie ma się co uszkodzić.. Fotelik - to tylko plastik, jakieś styropiany, obicie, zaczepy i pasy.. Ma być nieruchomo zamontowany w aucie i posiadać pewnie trzymające wielopunktowe pasy. To oczywiście moje zdanie. Jeżeli ktoś czuje się lepiej wsadzając dziecko w nowy, najlepiej drogi fotelik z bajeranckimi systemami bezpieczeństwa i wierzy, że to daje dziecku większe szanse na wyjście bez szwanku z wypadku - to oczywiście, warto. Mi w zupełności wystarczy dobrze zamontowany markowy fotelik używany teraz (z nowymi pokrowcami) przez czwarte już dziecko: moje, znajomej, kumpla, i znowu moje.
Kwestia jeszcze - po jakim wypadku? Po zgnieceniu, pęknięciu, rozerwaniu fotelika - to nie mam pytań.. Ale po stłuczce, czy nawet dachowaniu - w prawidłowo zamocowanym foteliku nie ma się co uszkodzić.. Fotelik - to tylko plastik, jakieś styropiany, obicie, zaczepy i pasy.. Ma być nieruchomo zamontowany w aucie i posiadać pewnie trzymające wielopunktowe pasy. To oczywiście moje zdanie. Jeżeli ktoś czuje się lepiej wsadzając dziecko w nowy, najlepiej drogi fotelik z bajeranckimi systemami bezpieczeństwa i wierzy, że to daje dziecku większe szanse na wyjście bez szwanku z wypadku - to oczywiście, warto. Mi w zupełności wystarczy dobrze zamontowany markowy fotelik używany teraz (z nowymi pokrowcami) przez czwarte już dziecko: moje, znajomej, kumpla, i znowu moje.
Możliwe że tak jest, każdy ma swoje zdanie na ten temat. Najważniejsze żeby dziecku się nic nie stało.mikee72 pisze: ↑26 sty 2018, 21:14 aiu, zgodzę się że fajnie coś starego wymienić gratisowo na nowe..
Ja polecam Recaro , mój drugi syn jeździł w maxicosi i nie byliśmy zadowoleni z jakości materiału (nie przyjemny w dotyku) recaro uważam że ma lepszy materiał a cenowo wypada bardzo podobnie jak nie tak samo . Ale tak jak wcześniej napisałem to tylko moja opinia .
I jak z miejscem? Jest za fotelem pasażera?
Jest:
Lancia Lybra 2.4 JTD '01
Był:
Lancia Lybra 2.4 JTD '01
Był:
Z przodu osoba o wymiarach 193cm jedzie wygodnie. Ja fotelik wstawilem za pasażera ale z tego co widzę to i za mną by się zmieścił. Zrobię zdjęcie w wolnej chwili
Kolego Dorian gdybyś mógł wrzucić zdjęcie z fotelikem i przesuniętą kanapą to będę mega wdzięczny bo jestem na etapie kupna Delty i chciałbym zobaczyć jak wygląda z tyłu kanapa z zamontowanym fotelikiem.
Z góry dzięki
Z góry dzięki

Podtrzymywanie przy życiu wyeksploatowanych elementów a jednoczesne dbanie o czystość kabiny i czystość nadwozia naszych wózków wygląda tak jak by iść na randkę w garniaku Armaniego a pod spodem mieć przetarte gacie, dziurawe skarpety i brudną koszulę...
Ja m ma ten fotelik co w linku
https://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-obro ... D_BwE#grey
Siedzenie pasażera do maksymalnego cofnięcia brakuje 2 zęby ale z zamontowanym tak fotelikiem ja na tym miejscu siedzę wygodnie A mam 195cm i 130 kg wagi
Niżej zdjęcia ustawienie tylnej kanapy i przedniego fotela pozwalają na swobodny obrót fotelika 360 stopni

https://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-obro ... D_BwE#grey
Siedzenie pasażera do maksymalnego cofnięcia brakuje 2 zęby ale z zamontowanym tak fotelikiem ja na tym miejscu siedzę wygodnie A mam 195cm i 130 kg wagi
Niżej zdjęcia ustawienie tylnej kanapy i przedniego fotela pozwalają na swobodny obrót fotelika 360 stopni