Nagralam filmik, który najlepiej zobrazuje mój problem. Oto link do niego:
Gdy kontrolki się nie świecą nie działa wtedy obrotomierz i predkosciomierz.
Chyba źle opisałaś swój problem, bo na filmiku jest odwrotnie - jak zapalają się kontrolki, nie działa obrotomierz i wskaźnik paliwa.
Ojciec michala1045.
- Kappa SW 2.4 TDS 1997 - moja była
- Y 1.2 16V 1997 - była żony.
- Lancia Phedra 2,0 jtd 2004 - była
Aktualnie na stanie
- Y 1,2 8v 2001 Marie Claire - żony
- Citroen BX 19 TRI, 1989
- MZ ES 250 1965 - mój rocznik
- Dodge Grand Caravan 3,3 2007
Na filmiku samochód stoi na luzie, dlatego predkosciomierz nie działa. Dodając gazu obroty się unoszą.
Zaczęło się tak dziać po umyciu samochodu, a pierwszym razem po calej nocy stania na dworzu gdy padało. Czy samochód może łapać wilgoć i wtedy zaczyna szwankowac elektryka? To taki mój domysl.
Ile orientacyjnie kosztuje przegląd elektryki w tym samochodzie?
Zobacz czy po deszczu nie jest mokro przy nogach kierowcy , odkrec też plastikową osłonę pod kierownicą tam gdzie są bezpieczniki.
Jak dla mnie prawdopodobnie przecieka przednia szyba . To jest Nowy zakup ?
To zależy, jeśli nic nie znajdzie to dużo. Jeśli poprawi masę i w kwadrans będzie po problemie to dużo. Jeśli będzie sprawdzał kabel po kablu i po trzech dniach i demontażu całej deski znajdzie zwarcie na grodzi do dobra cena .
Tak przy okazji też bym podejrzenia kierował w stronę masy lub zalanych sterowników.
Tylko wszystko było ok odkąd kupiłam auto, a od czasu jak walnęła we mnie baba zaczyna wychodzą jakieś dziwne rzeczy... chyba warsztat, który naprawiał mi ją się nie przyłożył ;/ bo nawet na zbieżność kół musiała pojechać sama nie mówiąc o tym, że mam maskę źle spasowaną..
Eh a co do elektryki to mechanik powiedział, że będzie sprawdzał kabel po kablu w jakimś płynie.
Póki co wszystko ok. Mechanik pokrył kable elektroniczne izolatem, wymienił kleme na akumulatorze bo ,,latała'' i była w kiepskim stanie.
Czy w Lanci Ypsilon 2005 jest podświetlana rejestracja? Wyskoczyła mi żółta kontrolka plate light i po chwili zgasła.. Rejestracji odkąd kupiła samochód nie miałam podświetlonej