Do użytkowników niefabrycznych nawigacji

Wszystko na temat tuningu [zarówno mechanicznego jak i optycznego] najpiękniejszych aut na świecie...Forum jest tylko dla zasady, bo któż chciałby tuningować takie auta...:)
Awatar użytkownika
Kubek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Kubek » 11 paź 2006, 19:32

A ja tego Asusa
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie :)

Mart27

Post autor: Mart27 » 12 paź 2006, 11:01

"Neronq" pisze:Jak ma byc dobry pda z gps to polecam mio 550 !!

a masz zainstalowane mapy europy (np. Destinator 6) - jak to pracuje z tym urządzeniem??

Awatar użytkownika
rado
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: rado » 12 paź 2006, 11:14

Ja posiadam palma Asus A620 i Automapę XL.
Jedyna wada mojego palma , to że GPS jest oddzielny i nadaje z palmem po bluetooth.
Sama mapa w wersji XL jest super , jak do tej pory jeszcze z nią nie błądziłem.
Jest możliwość aktualizowania punktów użytkownika , typu radary , suszarki i wiele innych. Oto stronka do aktualizacji: www.poi.mobilne.net
----------------------
Rado
Zeta 2.1TD
0506 009 657
----------------------

Awatar użytkownika
Kubek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Kubek » 12 paź 2006, 14:13

wlasnie o tym asusie mowilem :D
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie :)

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 13 gru 2006, 10:06

Od piatku posiadam Asusa A636N z wbudowanym GPSem. Dzieki uprzejmosci forumowicza testuje Automape XL v.3.9.3 i mapy v3r. - jestem zadowolony. Sprzet kupilem 2u miesieczny duzo taniejniz w najtanszym sklepie inetowym. Zobaczymy jak bedzie dzialac iGo, ktore tez mam otrzymac 'do testow'.
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

kartonik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek
Kontakt:

Post autor: kartonik » 13 gru 2006, 12:01

Koledzy,

Z racji pelnionego prze siebie zawodu mialem okazje testowac mnostwo systemow nawigacyjnych. Na palmtopach, w radiach samochodowych, w dedykowanych odbiornikach GPS za kilka tysiecy zlotych, na telefonach komorkowych itp. Jakwiadomo, szewc chodzi w dziurawych butach, i dopiero niedawno kupilem sobie palmtopa. Wybor padl - bardzo przyapdkowo - na wspomnianego przez Was asusa a636n. Polecam z czystym sumieniem - jeszcze mi sie nie zawiesil, GPS dziala bez zarzutow. Jest kilka powiem, ze dziwnych rozwiazan w tym palmtopie, np. ladowanie baterii z 220V odbywa sie przez uchwyt samochodowy albo przez USB z kompa (ta opcja zabiera strasznie duzo czasu). Do zamocowanego w uchwycie samochodowym palmtopa nie mozna podlaczyc sluchawek, bo gniazdo jest w dolnej czesci urzadzenia. Ale mala przerobka, wiertareczka i jest oki. I, niestety, trzeba na dluzsza mete (powyzej 3h) palmtopa zasilac z zapalniczki. Jest BT, Wi-Fi - ogolna ocena 4/5.
No ale nie o tym mialem napisac. Testowal prawie wszystkie polskie systemy nawigacyjne na palmtopy - Automape, Navigo2, MapeMap i jeszcze kilka innych. Ostatnio zainstalowalem rownolegle Navigo 2 i IGo 2006. Po kilku dniach prob stwierdzam, ze polskim programistom jeszcze daleko do produktow zagranicznych. Powiem szczerze, ze dla mnie wyznacznikiem zaawansowania systemu jest latwosc obslugi, szybkosc wyznaczania trasy i przede wszystkim - sposob wyswietlania mapy. Zgadzam sie, ze zawartosc mapy cyfrowej okresla poziom funkcjonalnosci programu na drogach, ale - co widac po rozwoju AutoMapy, nowego Navigo - latwiej jest uzupelnic baze danych niz poprawic strukture programu. Polecam wszystkim IGo 2006 - prostota obslugi, przejrzyste menu, plynne dzialanie, wrecz idealne wyswietlanie mapy (nie ma przerw na jej odswiezani, obraz wrecz "plynie" po ekranie), polska wersja jezykowa z polskimi komunikatami. I jeszcze jedno - sa narzedzia konwertujace POI z Automapy do IGo 2006 :D Wada jest niestety slaba mapa TeleAtlasu, ktora pokrywa okolo 30% kraju. Niemniej jednak, na niedawnej konferencji TeleAtlasu, przedstawciel firmy zapowiedzial, ze w najblizszych dwoch latach bedzie ponad 60%. Ja czekam. Sa za to swietne mapy Europy Zachodniej i wielu krajow Europy Wschodniej.
Juz wiecej nie bede pisal - grafomanstwo 8)
Polecam tu kliknac

Pozdro,

m

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 13 gru 2006, 12:26

"kartonik" pisze: np. ladowanie baterii z 220V odbywa sie przez uchwyt samochodowy albo przez USB z kompa (ta opcja zabiera strasznie duzo czasu).
Do zamocowanego w uchwycie samochodowym palmtopa nie mozna podlaczyc sluchawek, bo gniazdo jest w dolnej czesci urzadzenia. Ale mala przerobka, wiertareczka i jest oki. I, niestety, trzeba na dluzsza mete (powyzej 3h) palmtopa zasilac z zapalniczki.
Ale przeciez jest ladowarka stacjonarna, ktora podlacza sie przez zlacze kabla USB, wiec laduje takze z gniazdka.
Co do gniazda sluchawek w uchwycie samochodowym - nie zauwazylem tego, bo nie uzywam sluchawek (na razie).
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

kartonik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek
Kontakt:

Post autor: kartonik » 13 gru 2006, 13:18

No rzeczywiscie :oops: Nie uzywalem do tej pory tego kabla, wiec lezy sobie w pudelku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Tuning :::”