Ech, to ja miałem szczęście... :-> Też serwisowałem u Filipa i byłem zadowolony. Chociaż... zawahałem się w tym zadowoleniu, gdy nie potrafił naprawić mi wycieraczek, a klient, który stał obok, pokazał palcem co trzeba zrobić, żeby działało

No ale nikt nie jest nieomylny
Filip zapowiedział mi, że będzie sprzęgło do wymiany, ale szkoda tego teraz robić, poczeka, aż przywiozą mnie na lawecie

No i stało się, sprzęgło się skończyło. Zadzwoniłem do Filipa i usłyszałem, że nie ma dla mnie czasu, żebym sobie poszukał innego mechanika. Byłem wkurzony, ale teraz widzę, że było to z jego strony bardzo uczciwe posunięcie. Filipie, dziękuję!
Sprzęgło wymienił mi inny warsztat, za tę samą cenę, którą proponował wcześniej Filip. W zasadzie obyło się bez problemów. Uszkodzili tylko mocniej jedną z harmonijek, ale ona i tak była do wymiany
Tak przy okazji - w Warszawie był z harmonijką (elastyczny łącznik w układzie wydechowym) ogromny problem, mierzyć, zamawiać, szukać, nie wspomnę o tym, że firmowo nie występuje jako część zamienna, trzeba wymieniać z całą rurą. W Międzyrzeczu, przypadkiem, zauważyłem serwis Fiata i Lanci; wjechałem, spytałem o harmonijkę, pan powiedział, żebym przyjechał w poniedziałek na 14-tą. Tak zrobiłem i po 40 minutach mogłem już wyjeżdżać

Na moje pytania, czy jest w stanie tę część załatwić, pan się zdziwił: "no jak to, idę do sklepu i kupuję...". Faktycznie, tak było!
Wracam więc do "swojego", znalezionego kiedyś przypadkiem warsztatu w Bielsku-Białej. A było to tak... padła mi pompa paliwowa, akurat jak stałem okrakiem na granicy polsko-czeskiej

Mam assistance, więc przyjechał holownik i zaproponował, że zawiezie mnie do zaprzyjaźnionego warsztatu. Jestem podejrzliwy, więc odmówiłem. Pojechaliśmy do ASO w Bielsku-Białej, gdzie tylko się wkrrrr... i powiedziałem im co o nich myślę. Zgodziłem się więc na "zaprzyjaźniony warstat". Okazało się, że wymiana pompy paliwa trwała dosłownie chwilę, część byłą dostępna od ręki, a zapłaciłem... 35 zł

Od tamtej pory, jak tylko byłem w okolicy BB, to dzwoniłem do nich i umawiałem się na zrobienie "czegokolwiek"

przecież zawsze się coś znajdzie. Np. tłumik czy zawieszenie.
Aha, adresu nie podam, nie ma letko, jak się do nich rzucicie, to ich zmarnujecie :->