Heathen pisze:Przepraszam za 2 tys to kupie espero jeżdżące!
Mialem akurat espero i zderzak przedni kompletny kosztowal jedno zero mniej 150zl!:D na szrocie (szybko przejżałem allegro i tak z 200z..+ malowanko
Kompletny, niepopękany? W dodatku ze wszystkimi wzmocnieniami i uchwytami? To gratuluję, bo ja długo szukałem i każdy był a to pęknięty, a to belka była popękana itd.
Poza tym mówimy tu o nowym kompletnym zderzaku, a ten niestety tyle kosztuje.
BTW za 2tys. to owszem kupisz, ale w progach i drzwiach będziesz miał wentylacje
Heathen pisze:W lybrze zderzak przedni to tak z 700zl lekką reka, no dobra ktos powie nie ta klasa aut..ale czemu w takim wypadku cena zderzaka do lybry jest porownywalna z cenami zderzaków do Audi, BMW za 30tys ! (wiem wiem mala podaz w przypadku lybry)
Cóż, tutaj sam sobie odpowiedziałeś. Chciałeś mieć nietypowy samochód, to musisz się liczyć z mniejsza liczbą części karoserii. Lybr jest póki co niewiele więc i części za dużo nie będzie. A jeśli już tak Cię irytuje cena zderzaka do Lybry to do Volvo V40 z lat 00-04 (czyli po lifcie) nieponiszczony zderzak kosztuje mniej więcej tyle samo
Jak dla mnie to temat zaczyna trochę schodzić na offtop pod tytułem, jaka to Lybra jest droga w utrzymaniu, a samochody z grupy VAG to taniocha.
Kończąc ten offtop to wg mnie Lybra strasznie droga w utrzymaniu nie jest. Kilku moich znajomych jeździ m. in. Passatami B5, Audi A4 Avant i z tego co wiem, to części wcale tańsze nie są, a czasami sporo droższe od tych w Lybrze (przykład: rozrząd w 1,9JTD - ok 600-700zł, a znajomy w Audi A4 1,9TDi rocznik 2004 płacił ponad 1100zł).