Lancia Lybra

Znalazłeś, widziałeś lub wiesz gdzie stoi jakaś Lancia, zdezelowana, na szrocie czy gdzieś w stodole... podziel się z nami tą informacją.
Znasz jakąś ciekawą stronę internetową poświęconą Lancii? Podziel się z nami dodając tutaj jej adres!
Tylko odnośniki dotyczące Lancii lub blisko z nią spokrewnione.
W dziale nie zamieszczamy linków do ogłoszeń, które za jakiś czas stracą ważność!
Awatar użytkownika
Heathen
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Konrad

Re: Nasza Klubowa Lybra w artykule Auto Świata

Post autor: Heathen » 05 sie 2010, 14:15

FXX pisze: Zderzak 1000zł? Jak na Lybrę źle nie jest, dla przykładu kompletny zderzak do Espero (tak Daewoo) bez malowania to 1500zł. Dokładasz malowanie i masz lekko 2tys. zł.
Przepraszam za 2 tys to kupie espero jeżdżące!
Mialem akurat espero i zderzak przedni kompletny kosztowal jedno zero mniej 150zl!:D na szrocie (szybko przejRZałem allegro i tak z 200z..+ malowanko
W lybrze zderzak przedni to tak z 700zl lekką reka, no dobra ktos powie nie ta klasa aut..ale czemu w takim wypadku cena zderzaka do lybry jest porownywalna z cenami zderzaków do Audi, BMW za 30tys ! (wiem wiem mala podaz w przypadku lybry)
QV...soon:)

Awatar użytkownika
Pingvin
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomek

Post autor: Pingvin » 05 sie 2010, 14:32

Mi się artykuł szczerze podoba z jednym małym wyjątkiem, ale to na końcu. Tekst napisany bez zbędnego zachwytu, ale z pozytywnym wydźwiękiem, przez co ewentualny niezorientowany czytelnik inaczej spojrzy na markę (a informacja, że nie jest to auto dla każdego pozwoli nie spaść do poziomu burakowozu). Zatwardziałego "dojczofila" i tak nic nie przekona do "śmiesznego włocha".

A co mi się nie podoba? Kappa kanciasta? Pan Wróbel chyba coupety w życiu nie widział :P
Lancia Kappa Coupe 2.0t '98 - 1584
Hyosung GV650
Jeep Renegade 1.0 GSE Limited

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 05 sie 2010, 17:13

Heathen pisze:Przepraszam za 2 tys to kupie espero jeżdżące!
Mialem akurat espero i zderzak przedni kompletny kosztowal jedno zero mniej 150zl!:D na szrocie (szybko przejżałem allegro i tak z 200z..+ malowanko
Kompletny, niepopękany? W dodatku ze wszystkimi wzmocnieniami i uchwytami? To gratuluję, bo ja długo szukałem i każdy był a to pęknięty, a to belka była popękana itd.
Poza tym mówimy tu o nowym kompletnym zderzaku, a ten niestety tyle kosztuje.
BTW za 2tys. to owszem kupisz, ale w progach i drzwiach będziesz miał wentylacje :lol:
Heathen pisze:W lybrze zderzak przedni to tak z 700zl lekką reka, no dobra ktos powie nie ta klasa aut..ale czemu w takim wypadku cena zderzaka do lybry jest porownywalna z cenami zderzaków do Audi, BMW za 30tys ! (wiem wiem mala podaz w przypadku lybry)
Cóż, tutaj sam sobie odpowiedziałeś. Chciałeś mieć nietypowy samochód, to musisz się liczyć z mniejsza liczbą części karoserii. Lybr jest póki co niewiele więc i części za dużo nie będzie. A jeśli już tak Cię irytuje cena zderzaka do Lybry to do Volvo V40 z lat 00-04 (czyli po lifcie) nieponiszczony zderzak kosztuje mniej więcej tyle samo ;)

Jak dla mnie to temat zaczyna trochę schodzić na offtop pod tytułem, jaka to Lybra jest droga w utrzymaniu, a samochody z grupy VAG to taniocha.
Kończąc ten offtop to wg mnie Lybra strasznie droga w utrzymaniu nie jest. Kilku moich znajomych jeździ m. in. Passatami B5, Audi A4 Avant i z tego co wiem, to części wcale tańsze nie są, a czasami sporo droższe od tych w Lybrze (przykład: rozrząd w 1,9JTD - ok 600-700zł, a znajomy w Audi A4 1,9TDi rocznik 2004 płacił ponad 1100zł).
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
broker
Klubowicz
Klubowicz

Re: Samochody używane - dlaczego włoszka

Post autor: broker » 17 wrz 2010, 12:18

Lancia Lybra SW 2.0 20V: Luksus tanim kosztem?

Obrazek

:link:

Obrazek
Lancia Delta III, 1.4 multiair 140 KM, Colore Nero Magma
Fiat Punto Evo, 1.4 77 KM

Awatar użytkownika
Ewro
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Akcja "naprawcza" Lybry

Post autor: Ewro » 17 wrz 2010, 17:39

Witam
Dzisiaj przez przypadek dowiedziałem się w salonie Fiata o akcji "naprawczej" naszych Lyberek za darmo. Z czego skwapliwie skorzystałem budząc zdziwienie w serwisie Lanci :-). Akcja polega na nasmarowaniu zamka klapy przedniej, zawsze to trochę oszczędności na smarze :-)
Lybra 2,4 JTD

Awatar użytkownika
pamaj
Klubowicz
Klubowicz

Doceniona Lybra

Post autor: pamaj » 17 wrz 2010, 18:28

Nawet na Wirtualnej Polsce czasami napiszą coś rozsądnego.

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Re: Akcja "naprawcza" Lybry

Post autor: Dudi » 17 wrz 2010, 22:54

No mnie już spotkała przypadłość ostatniej zimy, że nie mogłem otworzyć klapy i musiałem latem trochę tego smaru użyć. O akcji naprawczej nic nie wiedziałem :roll:
Gdzie na to natrafiłeś???
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ewro
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Ewro » 18 wrz 2010, 9:40

Byłem w serwisie fiata MIMAR w Piekarach śląs. przemiły i bardzo uczynny Pan od części, kupić joystick do lusterek, poinformował mnie sprawdzając VIN że moja lyberka nie miała tego rodzaju usługi. Że to tylko serwis Fiata, skierowali mnie do Zabrza do oficjalnego przedstawiciela Lanci. Widziałem na kompie w serwisie że było 5 takich akcji. Reasumując, trzeba podjechać do serwisu Lanci i sprawdzić :-)
Lybra 2,4 JTD

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 18 wrz 2010, 9:47

Jak będziesz mógł to sprawdź co to były za akcje i czego dotyczyły :roll:
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Re: Doceniona Lybra

Post autor: Nat » 20 wrz 2010, 12:19

pamaj pisze:Nawet na Wirtualnej Polsce czasami napiszą coś rozsądnego.
Artykuł niby świeży, a ja te zdania (całe!) znam już od dawna. IMHO to przedruk z jakiegoś wsporo wcześniejszego artykułu...
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Skalniak71
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Skalniak71 » 20 wrz 2010, 14:24

Redaktor dość pozytywnie ocenił Lybrę, zwracając uwagę na to "jak dbasz, tak masz". "Eksploatacja może być droga ale nie musi." Trudno się nie zgodzić :D

@Tabelka: Sprzęgło w ASO 200zł tańsze niż najtańszy zamiennik :D nie chce w to uwierzyć :)

Dobrze, że pojawiają się takie artykuły, być może popyt się zwiększy i Lancia wyjdzie z cienia i mitów.
Bella !Lancia Kappa 3.0 V6 95' Bella#2 Alfa Romeo 166 2.4 jtd 05'
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ewro
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Ewro » 22 wrz 2010, 9:17

Postaram się, zwłaszcze że "walczę" z procedurą uzyskania Lancia Code do ICS. Problem jest w tym że sprzedawca części korzysta z epER a o taką informacja musi poprosić kogoś z innego działu. Ale zobaczymy :-)
Lybra 2,4 JTD

Ciechu
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: Ciechu » 22 wrz 2010, 21:16

W mojej Lyberce (krajowa) była akcja naprawcza polegająca na wymianie całego zestawu wskaźników (prędkościomierz obrotomierz itd). Po prostu odkręcili i wymienili na nowe wskaźniki. W związku z tym autko ma przejechane o 4tys km więcej niż wskazuje przebieg. Nowych nie "nastawiano" na stary przebieg dawano 00000000km

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 22 wrz 2010, 21:54

No to ciekawe bardzo. Może odkryli wadę w tych licznikach, bo nawet paru osobom na forum przytrafiła się ta usterka :?: :roll:
I może nie musieli kombinować z wymianą, a jedynie zgłosić się do ASO celem wymiany na nowe :?: :roll:
Dudi
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ewro
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Ewro » 23 wrz 2010, 17:11

Na marginesie, sprowadzenie Lancia Code do ICS jak poinformowano, trzeba czekać 7 dni. Wrr
Lybra 2,4 JTD

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Znalezione & Linkownia :::”