Co Was najbardziej wkurza w Kappach??

Moderator: stabraf

benek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: benek » 08 mar 2008, 9:28

Komórke można położyć przy desce rozdzielczej.Ja mam odwieczny problem z tą srebrna plastikową listwą na tylnej klapie nad rejestracją.Notorycznie odkleja mi się, a ja różnymi sposobami ją przyklejam.Próbowali nawet chłopaki w LT i nadal nie ma na to dobrego sposobu. :D
LANCIA KAPPA 2.0 20V

arkashka

Post autor: arkashka » 08 mar 2008, 10:02

"tony" pisze:(...)Co do trafienia z pięciu litrowej bańki:)w Tesco były fajne lejki po ok 0,50gr,kolor żółty lub czerwony,z cienkim dziubdziubem.Dział plastików kuchennych.Normalnie jak fabrycznie to wygląda,z lejkiem 5litrów wlewam w ok 60sec bez rozlania :lol:
Ostatnio właśnie w Tesco kupiłem płyn z załączonym dziubkiem w kolorze czerwonym. Płyn wlałem, dziubek zostawiłem :) Polecam.

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 18 mar 2008, 18:54

A mnie wkurza również woda na lewej szybie gdy się używa wycieraczek oraz przede wszystkim beznadziejne głośniki seryjne. Jak by tego było mało oczywiście nie zostawili miejsca na coś normalnego, żeby człowiek mógł sobie posłuchać muzyki wstawiając głośniki brzmiące w miarę. Wkurza mnie też to, że mając topową wersję auta klasy wyższej nie mam w serii elektrycznie ustawianych siedzeń przednich. I bagażnik- dlaczego nie dali guziczka na klapie, tylko albo leć do schowka, albo szukaj klucza. No i jak już przy otwieraniu kufra jesteśmy- zawsze się uświnisz jak tylko popada..

Trochę mniej działa mi na nerwy brak dwustrefowej klimy (np. w Omedze dali radę taką zainstalować). Ponadto przyzwyczajony byłem zawsze do uruchamiania świateł lewą dźwigienką przy kierownicy (jak Tipo, Bravie i starej Cromie ;) ), tu jest jak w VW, na szczęście nie zrezygnowano z patentu wyłączenia świateł po zgaszeniu silnika : yesyes : I jeszcze jedno- w sumie tylko w 1 aucie do tej pory to widziałem (Tipo) a mianowicie podświetlane dźwigienki przy kierownicy.. Tu są spore i masywne, więc możnaby dać to podświetlanie..

To na tyle ;)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Przemic
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Przemic » 19 mar 2008, 4:19

Uchwytu do zamykania przy kufrze brakuje mi chyba najbardziej, zwłaszcza jak jest mokro
Citroen C5 II 2,0 HDi Break BVA6
była Lancia Kappa 20VT

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Piotr

Post autor: paśny » 20 mar 2008, 12:02

Wlewanie płynu do spryskiwaczy nawet przez lejek to lekcja cierpliwości i pokory.
Viva la macchina

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Marcin_D » 20 mar 2008, 12:25

"psadow" pisze:Wlewanie płynu do spryskiwaczy nawet przez lejek to lekcja cierpliwości i pokory.
Jest to sztuka, ale ja na stacji benzynowej JET kupiłem sobie taki lejek składany (znaczy się czasza jest osobno i do niej są 3 rodzaje końcówek: prosta, z harmonijką i kątowa - idelana do wlewania z kanistra do Kappy jak zajdzie taka potrzeba) i przez tą prostą nakładke wlewanie 5L trwa kilka chwil.
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power

Sixt

Post autor: Sixt » 27 mar 2008, 13:46

Moja przyjaciółka postanowila ostatnio pojezdzic sobie z tylu ( nie, nie dlatego ze sie boi jezdzic ze mna z przodu :D ). Na moje (Jej?) nieszczescie postanowila rozprostowac nogi i wepchnela je pod fotel ...

Coż ... tam jest taki srednio przyjemny metal, ja juz sobie nie raz rozcialem rece siegajac po cos - ona buty ...

"Bo zupa byla za slona " (...)

;)

A oprócz tego co ... ?

1. Splywanie na boczne szyby wszystkiego z przedniej ;/
2. Mi sie generalnie nie podoba car-audio
3. Otwieranie bagażnika, teraz jeszcze wysiadlo mi cos z tym przyciskiem w schowku i musze wylaczac silnik chcac cokolwiek wyciagnac
4. Ceny Kappy (jak dla mnie nie adekwatne do poziomu wyposazenia, klasy auta) - chociaz w zasadzie ogólnie ceny uzywanych Lancii.

Awatar użytkownika
Jazon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Jazon » 04 kwie 2008, 21:26

Witam panowie a mnie wkurza to jak stoje na mieście swoja Kappą kombi i ludzie się wywracają o kwietniki z pytaniem na ustach to lancia? : yesyes :
Kappa tds o yes

Awatar użytkownika
fazi
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Maciej
Kontakt:

Post autor: fazi » 05 kwie 2008, 13:24

Witam wkurza mnie, jak sie psuje :x tak poza tym nie mam rzadnych zastrzeżeń,wszystkie gadżety mam na chodzie.To wlewanie płynu do spryskiwaczy ,trzeba procentów żeby ręce nie drżały he he.Wkurzało mnie ostatnio jak auto podróżowało na lawecie bo nie szło jechać awaria siedząc w pomocy drogowej głowe trzymałem między kolanami,gdyż byłem obiektem uśmieszków :D .Mam nadzieje że raz ostatni .Pozdrawiam.
Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 05 kwie 2008, 13:41

Ty Fazi widze ze Ciebie Kappa nie oszczedza. Znam jednego kolesia z Poznania co tez mial straszne problemy z Kappa 2.0T i w koncu stracil do niej cierpliwosc.
ja chociaz nie mam przygod lawetowych to jednak raz musialem brac na pych ale to rozrusznik padl...
Jesli chodzi o to co mnie wkurza w kappach to te wszystkie drobne usterki...
Krew nagla mnie zalewa i pioruny jasniste trafiaja... :D
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
Cossi86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Cossi86 » 05 kwie 2008, 14:06

Mnie wqurza zawieszeni, cały czas cos mi stuka z przodu i z tyłu. Wymieniłem już pół zawiasu i stuka dalej :?
Lancia Kappa 2.4 T.DS

Sixt

Post autor: Sixt » 05 kwie 2008, 15:41

"Cossi86" pisze:Mnie wqurza zawieszeni, cały czas cos mi stuka z przodu i z tyłu. Wymieniłem już pół zawiasu i stuka dalej :?
U mnie Cossi86 też stukało ale Rafał wymienił przód wachacze oba, drążek stabilizatora i jakieś inne pierdoły i było (jest nadal) bajka. Sprawność amorków miałem 86 % przód , 76 bodajże tył

Awatar użytkownika
Cossi86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Cossi86 » 05 kwie 2008, 19:09

"Sixt" pisze:
"Cossi86" pisze:Mnie wqurza zawieszeni, cały czas cos mi stuka z przodu i z tyłu. Wymieniłem już pół zawiasu i stuka dalej :?
U mnie Cossi86 też stukało ale Rafał wymienił przód wachacze oba, drążek stabilizatora i jakieś inne pierdoły i było (jest nadal) bajka. Sprawność amorków miałem 86 % przód , 76 bodajże tył
Ja też już wymieniałem u Rafała półoś, łączniki stabilizatora, gumy wahaczy, ponadto gumy stabilizatora, sworznie wahaczy ... :x
Lancia Kappa 2.4 T.DS

Sixt

Post autor: Sixt » 05 kwie 2008, 19:14

A może poduszka silnika do wymiany?

Awatar użytkownika
Cossi86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Cossi86 » 05 kwie 2008, 19:17

poduchy OK