Opony - jakie marki polecacie?
Jakies sensowniejsze to zaczynaja sie od 200 szt. Barum/Fulda itd
Poszukaj opon jakie Ci pasuja cenowo i jakościowo a pozniej odpal www.ceneo.pl i poszukaj najtanszego sprzedawcy/sklepu.
Poszukaj opon jakie Ci pasuja cenowo i jakościowo a pozniej odpal www.ceneo.pl i poszukaj najtanszego sprzedawcy/sklepu.
- Taz
- Klubowicz
- Imię: Irek
- Kontakt:
Przede wszystkim, po pierwsze: 
Po drugie: tańsze będą 195/65 R15
I po trzecie, przykłady:
a) Dębica Furio
b) Barum Bravuris

Po drugie: tańsze będą 195/65 R15
I po trzecie, przykłady:
a) Dębica Furio
b) Barum Bravuris
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
Chcę 205 bo mam teraz i się prezentują troszkę lepiej niż 195 u ojca w Vectrze.
Baardzo różnią się oponki np. Intensy, Dębice od BF Goodrige, Fulda ?
Czy to tylko firma powoduje różnice w cenie 30-40% ?
Baardzo różnią się oponki np. Intensy, Dębice od BF Goodrige, Fulda ?
Czy to tylko firma powoduje różnice w cenie 30-40% ?
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 8:57 przez kaeres, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Wiem, że zabrzmi to nieprzekonywująco, ale może lepiej ponad urodę postawic bezpieczeństwo i kupic nowe, w miare porzadne oponki, za to w standardowym rozmiarze?
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Ja też miałem ten problem i kupiłem sobie buty marki TOYO CF1 w promocji za 219 PLN.
Jak dużo jeździsz autem, to na oponkach nie oszczędzaj. Jak tylko od czasu do czasu to bierz coś od naszych producentów. Made in China omijaj szerokim łukiem, chinczycy potrafią zrobić coś bardzo dobrze, aby kolejną partię wypuścić bardzo złej jakości.
Jak dużo jeździsz autem, to na oponkach nie oszczędzaj. Jak tylko od czasu do czasu to bierz coś od naszych producentów. Made in China omijaj szerokim łukiem, chinczycy potrafią zrobić coś bardzo dobrze, aby kolejną partię wypuścić bardzo złej jakości.
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Tylko nie kupuj tych opon Sava Intensa - badziew jakich mało. Na mokrym jedziesz jak na lodzie.
P.s. Mam takie dwie savy intensy 14 moge odstąpic jakiemus kamikadze, lub do palenia gumy
P.s. Mam takie dwie savy intensy 14 moge odstąpic jakiemus kamikadze, lub do palenia gumy

Ok, kupię jakieś lepsze nie wiem skąd kasę wezmę ale coś się wymyśli.
A co powiecie na szerokość 215/60R15 ?
Bo jest okazja za nówki BFGoodrich po 165zł - na allegro
A co powiecie na szerokość 215/60R15 ?
Bo jest okazja za nówki BFGoodrich po 165zł - na allegro
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
przede wszystkim musisz dobrać szerokość opony do felgi zrobisz to tutaj
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Ewentualnie kup na raty, na bezpieczeństwie się nie oszczędza...
Ja miałem u siebie w turbo 4x Barum Bravuris, jak się nie rajduje to dobra oponka zarówno w deszczu jak i na suchym.
Ja miałem u siebie w turbo 4x Barum Bravuris, jak się nie rajduje to dobra oponka zarówno w deszczu jak i na suchym.
Właśnie czytałem o tym Barum Bravuris i zgodnie z opiniami właścicieli jest całkiem niezła.
Ale jeszcze wyniuchałem oponkę Nexen N2000, która wypada w opiniach użytkowników jeszcze lepiej.
Czy to dobra opona w tej cenie ? - Nexen N2000 205/60R15 91H
Ale jeszcze wyniuchałem oponkę Nexen N2000, która wypada w opiniach użytkowników jeszcze lepiej.
Czy to dobra opona w tej cenie ? - Nexen N2000 205/60R15 91H
Ja polecam Firestone Firehawk SZ80 (kupiłem w indeksie V po 253/szt z dostawą na www.sklepopon.pl). Mimo skrajnych opinii o głośności jestem bardzo zadowolony. Oponki bardzo dobrze się trzymają i na sucho i na mokro i wcale nie hałasują. Fakt że cena jest trochę wyższa ale zależy jak szybko się jeździ.
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6
Ja jak miałem Lybre to miałem tam opony 215/55/16 i miałem tam opony firestone czy jak to tam się pisze.
Polecam:
Barum Bravuris + (kappa)
Fulda Carat Progresso +
Pirelli P6000 + (kappa)
Pirelli P7 +
Bridgestone Turanza (przyklejony do asfaltu Seat Leon II)
Goodyear Eagle F1 + ale to inna liga
Pirelli P Zero Rosso + (patrz wyżej/ Subaru)
Odradzam...:
Semperit (niestety nie pamiętam modelu opony ale w deszczu koleiny były tym czym dla tramwaju szyny) -Kappa
Triangle (kutwa...tego co to wymyślił powinni rozstrzelać w Seulu...słup mi wybiegł na parkingu że tak to nazwę - 12 tyś. naprawa samochodu)
Kingstar (następna opona ulepiona małą, żółtą ręką po której naprawa w ASO okazała się niezbędna ...)
Wydaje mi się że Barumy są najlepszą propozycją w cenie do 150 pln. Na Allegro widziałem że są po 125 pln. / szt. Fuldy zaczynają się od 175 ale to też bardzo dobre opony.
Innych opon nie znam z doświadczenia więc się nie wypowiadam ale skoro inni tutaj polecają to nie mogę mówić że są złe.
Barum Bravuris + (kappa)
Fulda Carat Progresso +
Pirelli P6000 + (kappa)
Pirelli P7 +
Bridgestone Turanza (przyklejony do asfaltu Seat Leon II)
Goodyear Eagle F1 + ale to inna liga
Pirelli P Zero Rosso + (patrz wyżej/ Subaru)
Odradzam...:
Semperit (niestety nie pamiętam modelu opony ale w deszczu koleiny były tym czym dla tramwaju szyny) -Kappa
Triangle (kutwa...tego co to wymyślił powinni rozstrzelać w Seulu...słup mi wybiegł na parkingu że tak to nazwę - 12 tyś. naprawa samochodu)
Kingstar (następna opona ulepiona małą, żółtą ręką po której naprawa w ASO okazała się niezbędna ...)
Wydaje mi się że Barumy są najlepszą propozycją w cenie do 150 pln. Na Allegro widziałem że są po 125 pln. / szt. Fuldy zaczynają się od 175 ale to też bardzo dobre opony.
Innych opon nie znam z doświadczenia więc się nie wypowiadam ale skoro inni tutaj polecają to nie mogę mówić że są złe.
Kupiłeś takie ładne auto, które jest dość mocne i ciężkie, proszę nie żałuj kasy na opony, zaoszczędzisz może 200 PLN, a jak coś się wydaży to naprawa może być dużo droższa. Ja też miałem problem z oponami, pierwsza myśl kupię najtańsze, druga myśl kupię w tym miesiącu 2 opony lepsze i w kolejnym 2 drugie lepsze. Mam nadzieję, że w piątek już będzie kasa z wypłaty i kupuję 2 kolejne. Na allegro możesz naprawdę porządne gumy znaleźć w cenie do 200 złotych, zdecydowanie lepsze niż koreańskie czy chinskie pseudo opony.
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
"Fugaz" pisze:Kupiłeś takie ładne auto, które jest dość mocne i ciężkie, proszę nie żałuj kasy na opony, zaoszczędzisz może 200 PLN, a jak coś się wydaży to naprawa może być dużo droższa. Ja też miałem problem z oponami, pierwsza myśl kupię najtańsze, druga myśl kupię w tym miesiącu 2 opony lepsze i w kolejnym 2 drugie lepsze. Mam nadzieję, że w piątek już będzie kasa z wypłaty i kupuję 2 kolejne. Na allegro możesz naprawdę porządne gumy znaleźć w cenie do 200 złotych, zdecydowanie lepsze niż koreańskie czy chinskie pseudo opony.